|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Fetelor, pana la ce varsta putem scoate copiii afara cu caruciorul? Imi spunea cumnata mea ca la ei in tara vezi si copii de aproape 3 ani in carucior. Bun, stiu ca sunt si carucioare pana la 3 ani, dar totusi...nu se invata lenesi? |
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Eu as pune-o pe Alexia in cel mai bun caz pana la 1 an jumate, cu gandul ca oboseste repede, chiar daca ar merge bine. Daca ar mai fi nevoie si dupa aceasta varsta, adoptam metoda "tricicleta". Asta e parerea mea de mami neexperimentata, pentru ca nu-mi pot imagina ce probleme mai pot aparea cu varsta. Cine stie, poate ma prinde si pe mine varsta de 3 ani impingand carutul, din varii motive. Totusi mi se pare un pic deplasat ca, in conditiile in care copilul merge la gradinita, mananca singur si este capabil sa faca atatea lucruri fara ajutor, sa mai car si carutul dupa mine. |
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Oana, si eu la fel ma gandesc...Ca la distante lungi sa folosesc caruciorul dar maxim pana la un an jumate, dupa - tricicleta, bicicleta si ce o mai fi.... |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 3065
| Eu am folosit caruciorul pana pe la 1 an si 10 luni , dupa aceea l-am mai folosit doar in cazuri : am fost la o nunta si stiam ca se va culca fata , asa ca am luat caruciorul cu noi , sau de multe ori trebuia sa ma duc in Billa (care e aproape de noi ) si luam caruciorul ptr ca imi era ff greu sa ma descurc si cu bagajele si cu fata , iar anul acesta am folosit caruciorul ultima data ptr ca l-am luat la mare si o puneam pe fata in carut seara cand ieseam la plimbare , ptr ca noi ieseam cam pe la ora 21 si ne intorceam in camera dupa 23.30 , iar fata adormea si decat sa ne chinuim cu ea prin brate , mai bine o tineam in carucior. Dar acum am si dat caruciorul , ptr ca deja este prea mare , si nu mai avem nevoie !!!
Deci eu zic ca pana pe la varsta de 2 anisori, ani si 1.2 luni , se poate cu caruciorul........sau cazuri exceptionale , altfel nu sunt de acord nici eu !!! |
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 6678
| Pai am avut un carucior pe care i l-am dat nasei fetei, ca a nascut, si pe care l-am schimbat cu unul pliabil exact cand Alex a implinit 1 anisor. Pe asta pliabil il folosesc numai la plimbarea de dimineata sau cand plecam pe undeva...seara merge singurica si oricum nu stam mai mult de o ora jumate sau doua, timp in care merge, se joaca la bancute...Cred ca o sa scapam de el dupa ce trecem de iarna...deci undeva la 1 an si jumatate... |
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Si mie mi-a spus cineva ca prin strainatate tin copiii pana la 3 ani in carut, dar din comoditate. Tot asa ii lasa si prin restaurante sa alerge si sa tipe , ca sa nu-i deranjeze pe ei. Noi poate il vom mai folosi la anul, dar daca acum abia o mai tin in el, nu stiu ce sanse as avea la anul, cand deja va merge. |
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Eu nu am mai folosit caruciorul de la un an si 3 luni, cam ( si, oricum ma refer la cel sport) - acest lucru a fost valabil si la Catinca; pur si simplu nu au mai vrut. Au mai fost situatii gen concediu cand l-am mai luat. |
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Pana la 3 ani in strainatate? Ce ziceti de 5 ani?! Cand am cumparat caruciorul am fost informati ca " Si sa stiti ca puteti folosi acest carucior pana la 5 ani"!!! Vazusem in prealabil pe strada ditamai copii in carucior dar nu m-am gandit niciodata ca parintii ii poarta in el pana la 5 ani. |
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| Noi il mai folosim cateodata pe distante mai lungi si in special cand iese cu bunica afara....ea saraca nu poate tine pasul cu Deea si nici nu poate urca toate scarile magazinelor, blocurilor ...seara mergem pe jos sau cu masinuta electrica Dar pe jos, pana in parc facem aproape o ora (si e cam la 10 minute parcul de noi) ...dar de tre sa urcam absolut toate scarile, sa mai intram prin magazinele cu jucarii, sa treversam strada de 2-3 ori degeaba, etc |
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Da si pe aici vad copii pana la 3-4 ani in carut ,asa cum a zis si Georgy eu cred ca este folosit si din motive daca mergi la restaurant sau pana la supermarket sau la o plimbare e mai usor pentru noi ,eu asa cred ,pe deasupra te ajuta sa mai cari si ceva sacose,dar cred ca nu mai mult de 2 ani si cateva luni. |
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| am vazut si eu pe-aici copuii de 3-4 ani in carut de am crezit ca sunt invalizi.Apoi mi-am dat seama ca asa se poarta.probabil de vina sunt distantele f. lungi de parcurs.Orasul e populat( center shopins, malluri etc) doar la intersecriile mari, adica din 2 in 2 km.Deci daca nu gasesti ce vrei la prima intersectie si tre sa mergi la a doua ai de parcurs 4 km dus si 4 intors.Adica cam toata ziua stai pe drumuri.Poate asta sa fie explicatia.Un copil nu rezista unui asemenea maraton , mai ales in tari unde comoditatea a devenit necesitate. |
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 1855
| Pe Razvan l-am tinut in carucior pana la 1 an si jumatate, apoi i-am luat tricicleta din aceea care se impinge de la spate si se manevreaza tot din spate si care mi s-a parut deosebit de practica (mai ales ca eram si cu burtica). Acum are bicicleta din aceea cu roti ajutatoare si-a "calarit-o" toata vara. Sa vedem cu Alex, cat va rezista ea in carut, dar cred ca din primavara tot la tricicleta ajungem. Va spuneam eu ca am avut ceva probleme cu adaptarea la noul carut, ca nu-l accepta, dar s-a obisnuit si nu mai plange decat daca stam pe loc (daca stam mai mult, ca, de exemplu, la semafosr nu zice nimic) sau daca vede pe vreuna din persoanele care o tin de obicei in brate (unchiul, matusa)...cu mine nu face mutre ca stie ca nu-i merge |
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Nu e vorba de comoditate. Sunt distante mari de parcurs si nu poti solicita de la un copil care abia merge sa parcurga distanta, pas la pas cu un adult ( ca alltfel se face dimineata pana te intorci), cu sacose si geanta dupa tine. Si apoi , cum mai zicea cineva, mergi la restaurant si se intercaleaza si programul de nani, nu e bine sa ai unde sa il culci ? Sau pleci dimineata si ai comisioane de facut ( cumparaturi, banca, parc ) pana dupa amiaza. Ce faci ?
Noi mergem cu trici destul de des. DAR daca e vreme de sta sa ploua in secunda doi, ce faci cu trici ? Noi plimbarile scurte si parcul il facem : masina , trici, masina. Cumparaturile si treseele lungi cu masina , carutz, masina. Sincer , mi-e groaza sa imi imaginez cum o sa fie fara. Si nu e vorba de comoditate, credeti-ma.
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| O sa tot folosesc carutul si cand o sa-l avem si pe bebe 2 probabil o sa iau unul dublu...noi facem 15 minute pana-n parc, mers de adult, pai dac-o iau de aripa pana-n parc oboseste si se agata de mine si-mi rupe mainile, asa ca nu ma iau dupa ce-ar zice lumea, ca oricum aici vezi copii si la 5-6 ani in carut si e foarte normal...distantele sunt mari, la cumparaturi nu stai doar 1/2h, ca poate nu te duci in fiecare zi sau saptamana si magazine "la colt" nu exista...mi se pare foarte greu pt o mama cu 2 copii mici sa se descurce singura cu ei oriunde: la cumparaturi sau in parc si aici carutul o scapa macar de caratul in brate, sa nu mai zic ca poate-i apuca alergatul in magazin si in felul asta ii stavileste sau poate unul vrea sa doarma si n-ai terminat treaba pt care ai plecat...cand se poate, vom merge fara carut, mai ales daca mai e si tati sa ajute, dar stiu ca vor fi multe situatiile in care il voi lua cu noi fiind singura si n-o sa-mi fie niciodata rusine ca imi duc copii in carut chiar si la 4-5 ani...numai cine nu are copii si nu stie cum e sau nu vrea sa-si aminteasca va rade sau va ironiza situatia. |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 11/13/2006 Mesaje: 39
| Pe Alex l-am tinut in carut pana pe la un an si 8 luni.Apoi a stat 2 luni la ai mei pt. ca incepusem serviciul si am avut un sezon greu si i-au cumparat tricicleta si era mai incantat asa. |
|
|