Paine de casa
Subiectul anterior · Subiectul urmator
kali
Scris: Tuesday, January 26, 2016 9:38 AM
Avatar
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Mesaje: 14390
Eu am reuntat la a mai face paine de cand am descoperit un producator local, foarte mic, ce face o paine neagra cu seminte de-men-ti-a-la!
Termenul de garantie e extrem de mic insa ce-mi convine e faptul ca mi-o pot felia iar copiii mi-au acceptat-o cu usurinta.
bereea
Scris: Tuesday, January 26, 2016 9:51 AM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22799
Si la noi se gaseste paine neagra cu semnite, doar ca e cam scumpica.In general, de aceea cumpar, cateodata insa imi face placere sa o fac si in casa.
Incerc sa-i fac pe ai mei sa manance cat mai putina paine, deocamdata elimin cat pot paine alba
sousourel
Scris: Tuesday, January 26, 2016 9:38 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/18/2006
Mesaje: 7688
Neagra-neagra e putin cam mult pentru noi. Sincer nu imi place gustul decat atunci cand e foarte proaspata. Dupa aia...in fine.
Insa in amestec, iese foarte buna si pot varia: cu seminte, cu tarate, etc.
Azi am schimbat drojdia uscata cu proaspata si a crescut mult mai bine. O alta nedumerire mai am, insaras Cum sa fac sa fie coaja mai maro? La mine ramane cam alba....
bereea
Scris: Wednesday, January 27, 2016 9:13 AM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22799
Las-o mai mult la copt!
Eu fac paine cu faina neagra-neagra, cel putin asa scrie pe punga pentru ca o cumpar de la magazin nu o am de la moara, si sta proaspata si 3 zile.Daca rezista atat pentru ca fac doar cate o paine destul d emica.
sousourel
Scris: Wednesday, January 27, 2016 9:52 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/18/2006
Mesaje: 7688
Si cat o tii la copt in cuptorul de la aragaz? La mine sta peste 60 de minute.
bereea
Scris: Thursday, January 28, 2016 9:24 AM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22799
Eu am cuptor electric, o tion mai putin de o ora
sousourel
Scris: Friday, January 29, 2016 9:58 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/18/2006
Mesaje: 7688
Inseamna ca poti regla temperatura asa cum scrie la carte. Pe siteuri am vazut ca recomanda sa fie preincalzit la 250 de grade inainte de a o baga la cuptor si aburi. Probabil ca eu nu pot obtine mai mult de 180 de grade.
bereea
Scris: Friday, January 29, 2016 10:00 AM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22799
Da, eu o coc la 230 grade la inceput, apoi reduc ca sa rumenesc coaja.
sousourel
Scris: Friday, January 29, 2016 10:07 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/18/2006
Mesaje: 7688
Asa se si recomandathumleft Eu preincalzesc macar o ora si jumatate, iar la sfarsitul coacerii, reduc doar putin. Oricum, la ultimele doua paini am obtinut coaja putin mai inchisa, insa inca nu e cum as vrea.
sousourel
Scris: Friday, February 5, 2016 8:59 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/18/2006
Mesaje: 7688
Continuand epopeea painii, am reusit sa obtin mult asteptata maia...prin urmare urmatoarea paine va fi bazata exclusiv pe fermentul salbatic. Mor de curiozitate daca o sa reusescHands
bereea
Scris: Friday, February 5, 2016 9:13 AM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22799
sousourel wrote:
Continuand epopeea painii, am reusit sa obtin mult asteptata maia...prin urmare urmatoarea paine va fi bazata exclusiv pe fermentul salbatic. Mor de curiozitate daca o sa reusescHands


Sigur o sa reusesti, numai ca trebuie sa o lasi la crescut 12 ore.
sousourel
Scris: Friday, April 1, 2016 10:58 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/18/2006
Mesaje: 7688
4 ore!

Deja sunt aproape doua luni de cand fac doar paine cu maia. Ce e mai fain pe langa toate alea-alea, avantajele stiute e ca nu ingrasa. MAi precis daca am putea manca mai putina, am slabiras

Obiectivul urmator: cozonacul cu maia:009:
kali
Scris: Friday, April 1, 2016 11:01 AM
Avatar
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Mesaje: 14390
Cum se face maia?
sousourel
Scris: Friday, April 1, 2016 11:05 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/18/2006
Mesaje: 7688
Doar din apa si faina, care fermenteaza. A, si desigur, multa dragosteras
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.