Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Eu am reuntat la a mai face paine de cand am descoperit un producator local, foarte mic, ce face o paine neagra cu seminte de-men-ti-a-la! Termenul de garantie e extrem de mic insa ce-mi convine e faptul ca mi-o pot felia iar copiii mi-au acceptat-o cu usurinta. |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Si la noi se gaseste paine neagra cu semnite, doar ca e cam scumpica.In general, de aceea cumpar, cateodata insa imi face placere sa o fac si in casa. Incerc sa-i fac pe ai mei sa manance cat mai putina paine, deocamdata elimin cat pot paine alba |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Neagra-neagra e putin cam mult pentru noi. Sincer nu imi place gustul decat atunci cand e foarte proaspata. Dupa aia...in fine. Insa in amestec, iese foarte buna si pot varia: cu seminte, cu tarate, etc. Azi am schimbat drojdia uscata cu proaspata si a crescut mult mai bine. O alta nedumerire mai am, insa Cum sa fac sa fie coaja mai maro? La mine ramane cam alba.... |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Las-o mai mult la copt! Eu fac paine cu faina neagra-neagra, cel putin asa scrie pe punga pentru ca o cumpar de la magazin nu o am de la moara, si sta proaspata si 3 zile.Daca rezista atat pentru ca fac doar cate o paine destul d emica. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Si cat o tii la copt in cuptorul de la aragaz? La mine sta peste 60 de minute. |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Eu am cuptor electric, o tion mai putin de o ora |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Inseamna ca poti regla temperatura asa cum scrie la carte. Pe siteuri am vazut ca recomanda sa fie preincalzit la 250 de grade inainte de a o baga la cuptor si aburi. Probabil ca eu nu pot obtine mai mult de 180 de grade. |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Da, eu o coc la 230 grade la inceput, apoi reduc ca sa rumenesc coaja. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Asa se si recomanda Eu preincalzesc macar o ora si jumatate, iar la sfarsitul coacerii, reduc doar putin. Oricum, la ultimele doua paini am obtinut coaja putin mai inchisa, insa inca nu e cum as vrea. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Continuand epopeea painii, am reusit sa obtin mult asteptata maia...prin urmare urmatoarea paine va fi bazata exclusiv pe fermentul salbatic. Mor de curiozitate daca o sa reusesc |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| sousourel wrote:Continuand epopeea painii, am reusit sa obtin mult asteptata maia...prin urmare urmatoarea paine va fi bazata exclusiv pe fermentul salbatic. Mor de curiozitate daca o sa reusesc
Sigur o sa reusesti, numai ca trebuie sa o lasi la crescut 12 ore. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| 4 ore!
Deja sunt aproape doua luni de cand fac doar paine cu maia. Ce e mai fain pe langa toate alea-alea, avantajele stiute e ca nu ingrasa. MAi precis daca am putea manca mai putina, am slabi
Obiectivul urmator: cozonacul cu maia:009: |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Cum se face maia? |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Doar din apa si faina, care fermenteaza. A, si desigur, multa dragoste |
|
|