Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Dana, cam toate retetele care ajung pe plaiurile noastre ajung sa fie modificate Asta e varianta cea mai gustoasa si pufoasa care am gasit-o , si am ramas la ea! |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Arata super!! |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| De vreo saptamana am trecut si eu la painea de casa, facuta la masina! |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| E a doua oara cand fac la masina paine intermediara cu drojdie proaspata. Si mi-a iesit super!
Lilly of the valley attached the following image(s):

|
|

Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| Bravo!!! Tot inainte! |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| Lili, superba painea ta!
Mi-e dor de miros de paine facuta in casa. Poate ma mobilizez si eu! |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Ms!
Azi am sa adaog in aluat si seminte de in, de floarea soarelui si fulgi de ovaz. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Lily  Eu fac numai paine neagra acum la MP. |
|

Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Deocamdata am abandonat painea din comert, fac in casa. De mana si in cuptor, alba, semi cu tarate si seminte etc. Dar am un bai. Am luat niste faina macinis integral, deci faina integrala, din care rezulta o paine neagra-neagra. Baiul e ca face painea sa se prabuseasca, dar numai in cuptor. Ori ca e neagra 100%, ori ca e 50%, 30% sau doar 10% mereu am patit la fel. Din doua paini, surata cea semi a crescut, a ramas crescuta chiar si cu tarate si seminte in ea, iar negruta iarasi a cazut. Nu ma duce deloc mintea ce mai poate avea.Help! |
|

| Dar cand framanti aluatul iti creste? |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| sousourel wrote:Deocamdata am abandonat painea din comert, fac in casa. De mana si in cuptor, alba, semi cu tarate si seminte etc. Dar am un bai. Am luat niste faina macinis integral, deci faina integrala, din care rezulta o paine neagra-neagra. Baiul e ca face painea sa se prabuseasca, dar numai in cuptor. Ori ca e neagra 100%, ori ca e 50%, 30% sau doar 10% mereu am patit la fel. Din doua paini, surata cea semi a crescut, a ramas crescuta chiar si cu tarate si seminte in ea, iar negruta iarasi a cazut. Nu ma duce deloc mintea ce mai poate avea.Help!
Asa am patit si eu |
|

| bereea wrote:Dar cand framanti aluatul iti creste? Da, foarte frumos. |
|

| Curios, daca creste aluatul ar trebui si in cuptor sa creasca la fel de frumos. Si eu fac paine neagra , o framant cu apa minerala si cu mare atentie sa ramana cat mai lipicios pentru ca faina este mai grea si mult diferita de cea alba.Am observat ca creste mai bine daca folosesc drojdie uscata, dar nu mi s-a prabusit inca in cuptor .E posibil sa fie temperatura prea mare, poate are nevoie de o temperatura mai mica (150-160°) pentru a avea timp sa creasca? |
|

| Cu drojdie uscata framant si eu deocamdata. Si da, este mult diferita faina integrala de cea alba. Oare ajuta apa minerala la crescut? |
|

| Eu zic ca ajuta, doar ca atunci cand framanti aluatul trebuie sa ramana destul de lipicios, sa nu se batuceasca. Cred ca fac si eu azi o paine neagra! |
|
|