Nivel: Membru
Inregistrat: 3/3/2014 Mesaje: 1
| marivic wrote:Fetelor,retea este din cartea de retete a masinii,....pasii i-am urmat exact ca in carte.....dubioasa ar fi drojdia si apoi faina Dobrogea pe care am folosit-o. BUUUUNNNNNN.Astazi,am pus iar de alta ca ma racaia pe creierasi Dar am facut paine Toast cu greutate de 750 gr si durata 3 h. Asta e de aseara.... sI CEA DIN SEARA ASTA..... AM SI TAIAT SA MANCAM CA NU MAI PUTEAM DE POFTA....
A doua paine a iesit perfect si din poze am vazut ca arata pufoasa. Ce reteta ai folosit? Mi-am luat si eu Moulinex - Bread of the World. Ai ales o reteta din carticica? |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Paine in doua culori:
|
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Super ideea !!! E paine dulce pentru mic dejun ? Am mai vazut pe undeva ideea...arata foarte bine !! |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Nuu, e paine normala: aluat din faina alba, imbinat cu aluat din faina integrala.A avut un succes nebun! La noi se gaseste de cumparat si in magazin, dar nu-mi place gustul.( e paine la lunga conservazione, deci...) |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Uh,ce bine arata! |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Raly , |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Ar fi riscant sa am in casa o paine care arata ataaaat de bine!!! |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Kali, asa este |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Ce bine arata |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Nu am gasit alt post unde s-ar incadra asa ca pun tot aici. Focaccia cu ardei copt...merge de minune avand in vedere ca afara e un frig de numa
|
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Eileen, arata... wow! Nu pui, te rog, si reteta? |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Waw!Ce bine arata! |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Imi ploua in gura!!! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Multumesc fetelor
Focaccia cu ierburi aromatice 500 g faina 280 g lapte gras 1 ou 10 g sare 10 g zahar 20 g ulei masline 10 g drojdie proaspata 1/2 lingurita miere o lingura rozmarin/oregano/cimbru proaspat( ce va place )
Ingrediente saramura 3 g sare grunjoasa 8 g apa fierbinte 8 g ulei masline
Framantam aluatul ( eu pun la masina de paine ), il lasam la crescut. Cand a crescut se imparte aluatul in 3-4 bile in fuctie de cat de mare vreti sa fie, se intinde cam cat grosimea unui deget (nu se intinde cu facaletul ci cu mana) si o punem la crescut 30 minute. Eu de multe ori pun tot aluatul in tava rotunda si fac o focaccia big Facem mici gropite cu degetele, ungem cu saramura (pentru saramura emulsionam toate ingredeintele din lista) si mai lasam 30-40 minute sa dospeasca. Se pun in tava de la cuptor, se coc 15-20 minute, pana sunt gata . Se poate pune orice topping doriti : rosii cherry , branza , masline ...orice. Eu am pus ieri ardei copti cu ceapa calita si branza . A fost yuuummmiiii |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/14/2014 Mesaje: 1737
| ce bine arata dar cred ca e o focaccia adaptata.din ce stiu eu in reteta originala nu se pune lapte si nu se face saramura,se presara sarea grunjoasa pe aluat iar ingredientul de baza e uleiul de masline.o sa incerc si varianta ta yummy |
|
|