Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 7/1/2012 Mesaje: 113
| Eu de apox un an folosesc faina de la lidl, ma impac bine cu ea. In schimb nu ma impac deloc cu Baneasa. Celelalte firme pe care le-am incercat nu m-au impresionat si unele au un pret care nu se justifica. La capitolul drojdie nu am am gasit gramajul potrivit pt cea de la cub si folosesc doar uscata. La inceput am folosit doar Pakmaya dar la un moment dat nu mai era la fel de buna, am incercat si de la dr. Otker, la fel nu-mi place. Acum folosesc de la coseli. La 300 ml de apa pun 500 g faina 1 lingurita sare, una de zahar 2 linguri ulei si o lingurita rasa de drojdie. Cand se termina programul o inchid din buton si o mai las in cuva. Ea se abureste si se mai inmoaie coaja. Apoi o pastrez pe un tocator de lemn acoperita cu un prosop fie pe masa sau in dulap. Iar vara o tin in frigider. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Fetelor,retea este din cartea de retete a masinii,....pasii i-am urmat exact ca in carte.....dubioasa ar fi drojdia si apoi faina Dobrogea pe care am folosit-o. BUUUUNNNNNN.Astazi,am pus iar de alta ca ma racaia pe creierasi Dar am facut paine Toast cu greutate de 750 gr si durata 3 h. Asta e de aseara....
sI CEA DIN SEARA ASTA.....
AM SI TAIAT SA MANCAM CA NU MAI PUTEAM DE POFTA....
|
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Bravo, Mari? Vezi? Ai reusit!!! Am facut si eu una aseara pentru sotior cu ou si mac. Cred ca niciodata nu mi-a reusit painea atat de bine! Tare mandra mai eram! |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Mari_S wrote:
Framantatul la mana este extrem de diferit decat framanatul "mecanic" si intr-un fel coace cuptorul, in altul masina. Painea cu lapte si unt am vazut-o la cineva pe un site si era numita acolo "paine frantuzeasca" .
O fi frantuzeasca, poate tip baquette, dar ai vazut ce repede se intareste?
Mari, felicitari! ai vazut ca ai reusit?
Painea din Italia este mult diferita de cea din Romania.Sunt o multime de feluri si mai toate au coaja groasa si tare, dar miezul e pufos.Greu m-am obisnuit cu ea sau mai bine zis, m-am dezobisnuit sa mai mananc paine.Nici in famile nu incurajez mancatul painii, eu fac una la saptamana (doar iarna), dar fac fel de fel de combinatii de faina , iar drojdie nu folosesc cea din comert. |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Ce bine arata Mari |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Fetelor,multumesc..... Perseverez A doua oara a iesit belea,dar prea putina pt mancai ca noi Astazi am in plan inca 2....Acum am pus in cuva una toast de 1500gr.... ....M-am razgandit,fac decat una si mai fac maine ca sa am si pt luni.Problema este ca nu o pot taia felii.....Cum reusiti voi?Sau o mancati rupta? |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 7/1/2012 Mesaje: 113
| Cand e calda nici eu nu o pot taia dar dupa ce se raceste reusesc. |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 1/8/2014 Mesaje: 4
| Ca si sfat pentru amatoarele de paine de casa: pastrati o noapte intreaga aluatul in frigider, si coaceti-l doar a 2-a zi. Aroma data de ingrediente va fi mult mai intensa in acest fel. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| In seara asta mi-am propus si eu sa fac o paine dar de mana - sa vedem ce mi-o iesi! Mari arata super painica ta! |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Multumesc Roxi |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| Mri
Am facut aseara painica!!! Dupa cateva peripetii am reusit. Iata
roxinthya attached the following image(s):
|
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Super arata! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Roxinthya....ce bine arata !! Maestra |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| Multumesc fetelor! Cred ca e si norocul incepatorului. |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Nu am mai facut d emult paine de casa ca prefer sa iau chifle cu seminte de la Lidl :) si eu nici nu mananc paine ,iau pentru astia mici . Roxy arata super bine painica ta ! |
|
|