Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Eilee , superba painea ta!!!! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Daca gasiti la brutarii coca gata facuta o poti folosi ca baza.E gata crescuta , doar incorporezi seminte, taratze , stafide sau ce prefera fiecare si la cuptor cu ea.Rapid.Eu nu mai pot cumpara electrice de bucatarie ca nu mai am prize, pentru cate masinarii ies acum tre sa ai bucataria cu zece prize. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Gata,am gasit..... Pe un sait cu retete Acum o descifrez Fetelor,puteti sa radeti de mine cat vreti,ca eu una rad singura de mine..... Dupa ce am gogalit de ma dor ochii,iau manualele astea stufoase si da-i si cauta si cauta si gasesc pana la urma si-n romana instructiuni....Doamneeeeeee,ce rau e sa fii repezit si tolomac....asta sunt eu....Deci intai le citesc,le deslusesc si apoi ma apuc de facut,....asa ca mai aveti de asteptat cu painea de la mine,ca eu una mi-am prins urechile.... |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Mari, sa o stapanesti iubita! Hai, asteptam prima painica! |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Offff,sunt total dezamagita....Am facut o paine rapida de 1500g,am urmat exact pasii indicati in reteta si mi-a iesit un mare r.....Necomestibila,necrescuta,putin rumena,deasupra tare cojoasa si miez cleios....Sunt dezamagita.....Am stat cu totii pe langa ea(eu si copiii)si am asteptat cu nerabdare.... Drojdie am luat de la plafar ,drojdie uscata Solaris.....deshidratata....am dat pe nivelul 3 de rumenire si .....nu a iesit nimic bun Am folosit faina Dobrogea.... ce ar putea fi....maine o iau de la capat cu alta incercare |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Bereea , multumesc! Marivic sa stii ca atunci cand am primit si eu masina am butonat ore intregi pe diverse forumuri si am citit experiente ca a ta . Eu nu am patit asa , am facut dupa reteta din cartea ei . Eu zic sa incerci si cu drojdie din magazin , gen pakmaya sau dr oetker uscata si sa incerci din nou . POate nu ai pus suficienta drojdie . Nu ne scrii si noua cantitatile din reteta ? Sa vedem ce si cum ai pus? |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Mari, nu fi dezamagita! E doar prima incercare... Cu siguranta a doua painica va iesi! Daca vrei, iti scriu reteta mea. Conteaza si ordinea cum pui ingredientele din cate stiu... |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 7/25/2013 Mesaje: 175
| Mari, eu am o masina cu un nume de care nu am auzit niciodata si nici nu pot sa il retin (a fost a soacrei mele care a folosit-o de 3 ori). Ideea e ca trebuie sa te obisnuiesti putin cu ea sa vezi ce faina si ce drojdie "ii prieste". Si eu am stricat vreo 3-4 paini pana am gasit unele potrivite. Pt paine super pufoasa eu pun 350 ml lapte, cam 30 gr unt topit sau 2-3 linguri de ulei de masline, o lingurita de sare, una de zahar, 600 gr faina 480 sau 650 (normal 650 e pt paine) si drojdie normala 1 cubulet de 25 gr. (pt mine ce-a mai buna este una cu un omulet cu mustati cred ca se numeste Pakmaya sau ceva de genul). Iar cand nu am lapte reteta este urmatoarea : 350 ml apa, 2-3 linguri ulei mai nou pun de floarea soarelui ca nu mai am de masline, o lingurita de sare, una de zahar, 650 gr faina, 1 cubulet de drojdie de 25 sau 2 lingurite de drojdie uscata Pakmaya sau Dr. Otker.
Sotul meu manaca jumate atunci cand o scot din masina (uneori chiar goala). Bafta! |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Mari_S, deci in loc de apa pui lapte ca sa iasa mai pufoasa, nu? Si ulei de masline... Azi fac si eu pentru sotior una si vreau sa incerc asa.
Mai am o intrebare totusi - voi cum pastrati painea dupa? Cea de acum 3 zile s-a intarit foarte repede... |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Eu la 600g faina pun maxim 17-18 gr de drojdie proaspata . Daca pun cum pui tu MariS mi se prabuseste . Creste foarte mult , si cand e gata , se prabuseste putin painea. Anelise , cand vrei sa adaugi lapte , ou in paine , pui de exemplu un ou si restul pana la 300 ml de exemplu umpli cu lapte/apa. Sau pui o lingura doua de smantana/iaurt restul completezi cu apa , sau numai iaurt , etc . Important e sa ramana aceeasi cantitate de lichid care o folosesti de obicei . |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 7/25/2013 Mesaje: 175
| Anelise wrote:Mari_S, deci in loc de apa pui lapte ca sa iasa mai pufoasa, nu? Si ulei de masline... Azi fac si eu pentru sotior una si vreau sa incerc asa. Mai am o intrebare totusi - voi cum pastrati painea dupa? Cea de acum 3 zile s-a intarit foarte repede...
Ca sa iasa mai pufoasa pun lapte in loc de apa si unt cam o lingura (si il topesc la microunde 30 sec). Nu stiu ce metoda ar fii buna pt prospetime, dar eu am pungi de unica folosinta (cumparate de la market) si dupa ce se raceste painea o bag in punga (intra in punga de 4 kg - scrie pe ambalajul pungilor ca sunt de 4 kg) si cand sotul imi e plecat eu mananc painea cam in 3 zile (o impart si cu catelusii uneori ca e prea mult pt mine) |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 7/25/2013 Mesaje: 175
| Eileen wrote:Eu la 600g faina pun maxim 17-18 gr de drojdie proaspata . Daca pun cum pui tu MariS mi se prabuseste . Creste foarte mult , si cand e gata , se prabuseste putin painea. Anelise , cand vrei sa adaugi lapte , ou in paine , pui de exemplu un ou si restul pana la 300 ml de exemplu umpli cu lapte/apa. Sau pui o lingura doua de smantana/iaurt restul completezi cu apa , sau numai iaurt , etc . Important e sa ramana aceeasi cantitate de lichid care o folosesti de obicei .
Asta ii spuneam si lui Marivic, pana la urmna conteaza masina, degeaba ne dam noi retete important este sa gasesti una potrivita pt masina ta de paine. Spre exemplu acum mi-am luat o mare teapa cu o faina luata de la Lidl, parca imi iese painea cam neagra si mi se pare ca nici nu o coace bine... acum na cum iti e norocul |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Eu stiam ca laptele/iuartul / smantana "ajuta" painea sa se intareasca mai repede.Cand framant paine o fac doar cu apa calduta, dar adaug ulei sau unt topit. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Mari, cred ca drojdia e de vina. Daca ai respectat reteta, nu avea de ce sa nu iasa... |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 7/25/2013 Mesaje: 175
| bereea wrote:Eu stiam ca laptele/iuartul / smantana "ajuta" painea sa se intareasca mai repede.Cand framant paine o fac doar cu apa calduta, dar adaug ulei sau unt topit.
Framantatul la mana este extrem de diferit decat framanatul "mecanic" si intr-un fel coace cuptorul, in altul masina. Painea cu lapte si unt am vazut-o la cineva pe un site si era numita acolo "paine frantuzeasca" . |
|
|