Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Depinde de voi... Noi avem si daca la inceput am folosit-o intens, ulterior am cam renuntat la ea. In primul rand pentru ca noi nu suntem mancatori de paine si aruncam destul de mult - in conditii de scoala si gradi - apoi pentru ca nu se feliaza tocmai ok pentru sandwich-urile pe care le mananca copiii la scoala.
Ce sa spun? E buna, dar in cazul nostru a devenit ocupatie de vacanta, atat! |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| am inteles,kali......multumesc |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/8/2009 Mesaje: 1017
| eu o folosesc constant de 5 ani ..in fiecare zi fac piine ,pt noi e musai sa fac ,fata de piinea din comert nu se compara ,noi suntem la a doaua masina si pot spune ca daca se intimpla sa nu reusesc sa fac piine si luam din comert aia ramine nemincata pt ca nimeni nu se atinge de ea. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| eu nu mai mananc paine decat f putin,dar vreau pt ai mei sa fac.....imi place traeditional,framantat etc,dar nu am timpul necesar din pacate..... |
|
| Mary nici noi nu mincam multa ,dar am ales sa iau pt ca atunci cind Andreea a inceput sa ceara pine cu gem ,cu zacusca cu iaurt,etc ma enervat faptul ca la noi e o piine proasta ,jalnica ..asa ca am luat masina si e super okk,de 5 ani nu cumpar piine decit foarte rar ,suntem la a doua masina |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Mioara, daca vrei sa faci des paine in casa cred ca se merita o masina .Eu fac cam o data pe saptamana si o framant la mana.Si ..un sfat...am citit chestii oribile despre drojdie, daca tot vrei o paine de calitate foloseste si o drojdie de calitate, adica cea facuta in casa. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| Si pe mine ma bate gandul sa trec la paine de casa si sa-mi cumpar o masina . dar... nu stiu ce fel de faina sa folosesc pt ca am inteles ca si asta din comert are tot felul de minuni in ea! |
|
Inregistrat: 6/8/2010 Mesaje: 2562
| Eu framint cu mina si sint multumita ! o data pe saptamina merita efortul ! cind citesc eticheta de la painea ambalata ma ingrozesc ! |
|
Inregistrat: 3/9/2010 Mesaje: 3457
| Eu fac paine in casa.O framant cu mana si o coc la cuptor. Nu stiu ce sa spun despre masina de paine pentru ca nu am .M-a batut gandul sa-mi iau una dar cand am vazut la o prietena ca painea e gata dupa vreo 3-4ore m-am linistit ,mai ales pentru faptul ca era putina si dura si mult.Eu framant de doua ori pe saptamana cate 1.5kg faina si fac 4 painici rotunde si 6-8 lipii,intr-o tigaie groasa de teflon . Folosesc doar faina de la moara si drojdie proaspata. Am o prietena care framanta sambata cate 2-3 kg faina si imparte coca in doua . O parte o coace atunci ,iar cealalta parte o pune in congelator si o coace martea sau miercurea,dupa cum are nevoie. |
|
Inregistrat: 6/8/2010 Mesaje: 2562
| Imi spui cum faci lipiile , la ce le folosesti si daca le pastrezi in congelator ? |
|
Inregistrat: 3/9/2010 Mesaje: 3457
| Endy, eu fac lipiile din acelasi aluat din care fac painea. Dupa ce s-a odihnit coca de paine cca 15 min,pun o tigaie de teflon la incins pe aragaz si intind cateva lipii pe care le coc in tigaia acoperita cu un capac. Nu le folosesc la ceva anume .Ne plac pur si simplu.Cand le fac mai subtiri le umplu cu salata si pui ,pastama, sunca sau branza,cand le fac mai groase le mancam in loc de paine.Sunt foarte gustoase. N-am pus niciodata la congelat pentru ca se mananca imediat. |
|
| eu folosesc faina de la moara ,iau la sac ,sau faina 650 din comert ,piinea iese de 1,200 gr ,cea mai mare cea mai mica e de 800 gr dar nu fac ca nu ne ajunge o zi ,pun de piine seara totul in cuva si dau drumu la masina ,daca vreau sa am piinea calda dimi la ora 7 programnez masina sa plece la 3 dimineata ..face totul singura si te obisnuiesti cu cele 3 ore daca iti programezi timpul ,de cele mai multe ori pun dimi la 7 iar pt prinz avem piine proaspata . |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Am folosit si eu masina de paine acum ceva ani... Am fost tare entuziasmata la inceput. Acum sta pe un raft in camara... O sa reiau si eu activitatea cu paine in casa, dar cred ca voi merge pe varianta framantat, nu masina. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Waaaaa, ce multa paine papati voi!! Eu fac din aia mica si tot arunc dupa 3 zile ce ramane... |
|
Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Anelise wrote:Am folosit si eu masina de paine acum ceva ani... Am fost tare entuziasmata la inceput. Acum sta pe un raft in camara... O sa reiau si eu activitatea cu paine in casa, dar cred ca voi merge pe varianta framantat, nu masina. Anelise de ce nu o mai folosesti ? Eu am primit una dar de nunta si am folosit-o la maxim , ca si timp de preparare mie mi se pare acelasi cu framantatul la mana , eu am si un program de 2h20 mai scurt. Apoi fac si aluaturile cu ea gogosi , pizza , nu ma mai murdaresc eu pe maini |
|
|