Paine de casa

Options Paine de casa
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaM
Postat: Friday, January 10, 2014 5:08 PM


Nivel: Grupa mica

Intrat: 7/1/2012
Postari: 113
Locatia: IASI
Eu de apox un an folosesc faina de la lidl, ma impac bine cu ea. In schimb nu ma impac deloc cu Baneasa. Celelalte firme pe care le-am incercat nu m-au impresionat si unele au un pret care nu se justifica. La capitolul drojdie nu am am gasit gramajul potrivit pt cea de la cub si folosesc doar uscata. La inceput am folosit doar Pakmaya dar la un moment dat nu mai era la fel de buna, am incercat si de la dr. Otker, la fel nu-mi place. Acum folosesc de la coseli.
La 300 ml de apa pun 500 g faina 1 lingurita sare, una de zahar 2 linguri ulei si o lingurita rasa de drojdie. Cand se termina programul o inchid din buton si o mai las in cuva. Ea se abureste si se mai inmoaie coaja. Apoi o pastrez pe un tocator de lemn acoperita cu un prosop fie pe masa sau in dulap. Iar vara o tin in frigider.
marivic
Postat: Friday, January 10, 2014 11:00 PM


Nivel: SMARALD

Intrat: 8/10/2007
Postari: 13437
Locatia: ,....undeva,prin Univers....
Fetelor,retea este din cartea de retete a masinii,....pasii i-am urmat exact ca in carte.....dubioasa ar fi drojdia si apoi faina Dobrogea pe care am folosit-o.
BUUUUNNNNNN.Astazi,am pus iar de alta sic ca ma racaia pe creierasi hohot
Dar am facut paine Toast cu greutate de 750 gr si durata 3 h.
Asta e de aseara....


sI CEA DIN SEARA ASTA.....yes yes yes


AM SI TAIAT SA MANCAM CA NU MAI PUTEAM DE POFTA....

Anelise
Postat: Saturday, January 11, 2014 6:13 AM


Nivel: SAFIR

Intrat: 2/4/2008
Postari: 17381
Locatia: Ro
Bravo, Mari? Clap Vezi? Ai reusit!!! firstprize
Am facut si eu una aseara pentru sotior cu ou si mac. Cred ca niciodata nu mi-a reusit painea atat de bine! sic Tare mandra mai eram! DistanceKiss
bereea
Postat: Saturday, January 11, 2014 6:29 AM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22765
Mari_S wrote:


Framantatul la mana este extrem de diferit decat framanatul "mecanic" si intr-un fel coace cuptorul, in altul masina. Painea cu lapte si unt am vazut-o la cineva pe un site si era numita acolo "paine frantuzeasca" .


O fi frantuzeasca, poate tip baquette, dar ai vazut ce repede se intareste?

Mari, felicitari! ai vazut ca ai reusit?

Painea din Italia este mult diferita de cea din Romania.Sunt o multime de feluri si mai toate au coaja groasa si tare, dar miezul e pufos.Greu m-am obisnuit cu ea sau mai bine zis, m-am dezobisnuit sa mai mananc paine.Nici in famile nu incurajez mancatul painii, eu fac una la saptamana (doar iarna), dar fac fel de fel de combinatii de faina , iar drojdie nu folosesc cea din comert.
Ana
Postat: Saturday, January 11, 2014 7:20 AM


Nivel: TOP TEAM

Intrat: 11/9/2008
Postari: 30045
Ce bine arata MariBravoo
marivic
Postat: Saturday, January 11, 2014 1:39 PM


Nivel: SMARALD

Intrat: 8/10/2007
Postari: 13437
Locatia: ,....undeva,prin Univers....
Fetelor,multumesc.....Cheek Kiss Cheek Kiss Cheek Kiss Perseverez sic
A doua oara a iesit belea,dar prea putina pt mancai ca noi hohot
Astazi am in plan inca 2....Acum am pus in cuva una toast de 1500gr....yes yes yes
....M-am razgandit,fac decat una si mai fac maine ca sa am si pt luni.Problema este ca nu o pot taia felii.....Cum reusiti voi?Sau o mancati rupta?
AdrianaM
Postat: Sunday, January 12, 2014 4:57 PM


Nivel: Grupa mica

Intrat: 7/1/2012
Postari: 113
Locatia: IASI
Cand e calda nici eu nu o pot taia dar dupa ce se raceste reusesc.
strumfiez
Postat: Monday, January 20, 2014 2:18 AM

Nivel: Membru

Intrat: 1/8/2014
Postari: 4
Ca si sfat pentru amatoarele de paine de casa: pastrati o noapte intreaga aluatul in frigider, si coaceti-l doar a 2-a zi. Aroma data de ingrediente va fi mult mai intensa in acest fel.
roxinthya
Postat: Monday, January 20, 2014 3:58 PM


Nivel: Senior

Intrat: 11/10/2009
Postari: 7233
Locatia: Bucuresti
In seara asta mi-am propus si eu sa fac o paine dar de mana - sa vedem ce mi-o iesi!
Mari arata super painica ta!love
marivic
Postat: Monday, January 20, 2014 7:18 PM


Nivel: SMARALD

Intrat: 8/10/2007
Postari: 13437
Locatia: ,....undeva,prin Univers....
Multumesc RoxiCheek Kiss
roxinthya
Postat: Tuesday, January 21, 2014 10:25 AM


Nivel: Senior

Intrat: 11/10/2009
Postari: 7233
Locatia: Bucuresti
Mri Cheek Kiss

Am facut aseara painica!!!
Dupa cateva peripetii am reusit. Iata


roxinthya attached the following image(s):
p1202215.jpg

bereea
Postat: Tuesday, January 21, 2014 10:47 AM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22765
Super arata!Bravoo
Eileen
Postat: Tuesday, January 21, 2014 10:49 AM


Nivel: Avansat

Intrat: 1/16/2013
Postari: 3201
Roxinthya....ce bine arata !!
Maestra Chef
roxinthya
Postat: Tuesday, January 21, 2014 11:06 AM


Nivel: Senior

Intrat: 11/10/2009
Postari: 7233
Locatia: Bucuresti
Multumesc fetelor!iloveyou
Cred ca e si norocul incepatorului.ras
oanamaria
Postat: Tuesday, January 21, 2014 1:51 PM


Nivel: RUBIN

Intrat: 4/22/2009
Postari: 20813
Locatia: Pitesti
Nu am mai facut d emult paine de casa ca prefer sa iau chifle cu seminte de la Lidl :) si eu nici nu mananc paine ,iau pentru astia mici .
Roxy arata super bine painica ta !Bravoo
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.
Printeaza subiectul
RSS Feed