Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/27/2006 Mesaje: 1307
| Am facut si eu prajitura aseara, dar am inovat nitel...Nu-s foarte priceputa in bucatarie si nu-mi ieseau "urechile" alea deloc , asa ca am facut prajitura in forma de tarta: am lasat blatul intins si am pus "umplutura" pe deasupra (dulceata de visine cu scortisoara si putin unt). Ca si continut a iesit o bunatate, dar cu alta infatisare. |

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Fiind "Oznei haman"sau urechiusele lui Aman sunt prajituriile specifice sarbatorii "PURIM"pe care o sarbatorim acuma ne-am pus si noi pe treaba .Eu nu am facut dupa reteta lui Cristy deaceea scriu o alta reteta a mea si i-am umplut cu Nutella (asta ptr.Eden si Taty).
OZNEI HAMAN
-420 gr.faina alba(3 pahare ) -100 gr.zahar(1/2 de pahar) -200 gr.unt(eu din cauza kasher am folosit margarina cu gust de unt ) -1 lingura praf de copt -2 galbenusuri -2 linguri suc de lamaie proaspet stors -2 linguri de smantata sau suc de portocale
Umplutura -nutella cumparata
1.Amestecam totul impreuna pana capatam un aluat.Impartim aluatul in doua ,asa este mai usor de lucrat cu el. 2.intindem o foaie de aluat ,cu un pahar taiam cercuri pe care le umplem cu o linguritza de nutella .

-lipim colturiile in forma de triunghi:

Aranjam triunghiuriile pe o tava pe o foaie de coapt si introducem la cuptorul incalzit din timp la temperatura de 180 grade timp de 20-30 minute(depinde de cuptor ,la mine le-am tinut 30 min)

Pofta buna ,sunt excelente !

Tin sa adaug aluatul este foarte usor de facut si este excelent de facut cu copii.Asa ca eu am avut ajutoare! |

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Vai Shirel , ce-mi faci tu mieee ! |

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| Shirel, daca tot trimiti la pachet indura-te si de mine.arata fantastic |