Nivel: Senior
Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
| "Oznei Aman" sau Urechile lui Aman

Aluat
250 g faina alba ( care creste, sau faina normala cu praf de copt separat) 100g unt sau margarina 2 oua 1/4 pahar zahar
Umplutura 1/2 pahar dulceata de caise 100g nuci macinate 1/2 lingurita de kinamon
(alte umpluturi: unt de alune si dulceata : in fiecare prajitura ca umplutura 1/2 lingura unt alune 1/2 ling dulceata capsuni
ciocolata: 1/2 ling ciocolata Nutella, 1/2 ling unt de alune si putine alune prajite
halva macinata si putin fistic prajite )
1.Se pun impreuna toate ingredienetele pentru aluat, pana ce se obtine un aluat placut si omogen, se adaoga putin apa sau suc de portocala
2.Se amesteca ingredientele pentru umplutura
3. Se incalzeste cuptorul la 180 C
4.Se ruleaza aluatul si se fac cercuri din el ( se poate taia cu cutitul, cu un bol, cercurile pot fi mai mici sau mai mari dupa preferinta ) se aseaja umplutura in mijlocul cercului se inchide in forma de ureche ( vezi poza alaturata)
5.Se dau la cuptor 15 min in tava unsa , se presara cu zahat pudra.
Bon appetite !!
|
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Incerc sa le fac azi dupa amiaza si iti spun cum au iesit!
Multumesc!
|
|

Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Ce bine arata
Ema asteptam rezultatul |
|

| Am sa fac si eu diseara cu fetele, am halva in casa... nu am facut niciodata cu halva, sa vedem ce iese....
|
|
| Cristy ce e kinamon? Daca e ceva alcolic nu am in casa decit rom care mai folosesc pt prajituri si limoncelo (liquore de lamiie)
Oricum eu le fac jumatate cu ciocolata (nutella) si jumatate cu dulceata de visine sau smochine.
|
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Cred ca e scortisoara...
|
|
| Aaaaaaaaaaaa, atunci am! Multam Lenus! |
|

| cute_baby_of_mine wrote:Cred ca e scortisoara...
10X Cute.... chiar nu-mi aduceam aminte.....
|
|
| Iata ce a iesit:

Stefano m-a ajutat mult Am folosit mai putin zahar, 3 linguri numai, un pic mai multa faina, sucul de 1 portocala. Jumatate le-am facut cu ciocolata si jumatate cu dulceata de visine! De fapt am Stefi a pus cam multa si a iesit afara dulceata la copt! Mi-au iesit 32 de bucati, le-am taiat cu paharul. S-au umflat la copt pentru ca foaia era fina 2-3 mm. Se coc repede, mai putin de 15 min! Data viitoare ne perfectionam si le facem mai frumoase! Baietii au prietenii invitati azi dupaamiaza asa ca o sa dispara intr-un moment!
Sint fragezi si bune! Grazie Cristy |
|

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Ema, arata super! Ma gandesc sa fac si eu, eu am crema de alune
Off topic: Ema, am si eu mileu crosetat, de la mama |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/27/2006 Mesaje: 1307
| Ema, sa aiba pofta baietii!
Cristy, reteta e super-simpla! Ma apuc si eu de ea! Cred ca optez pentru varianta cu dulceata de visine! |
|

| Arata superb Ema...
PS si noi avem mileu crosetat de la mama, care il are de la mama, care il are de la.......
|
|
| Fetelor sint bune bune prajituricile, au avut succes, am pus deoparte 2 pentru Sauro ca nu mai apuca daca nu! Macrameuri am pentru ca ma primit cadou la nunta din Romania si altele pe care le-am cumparat inainte de '90 pe nimica toata: Mie imi plac tare mult! Cel fotografiat e pe masa din bucatarie. Na ca eram off topic si eu!
Cristy |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Moaa, deja salivez! Arata super bine! |
|

Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Ema arata tare bine ,pare usoara de facut sigur am sa fac si eu. |
|
|