Nivel: Senior
Inregistrat: 6/10/2006 Mesaje: 6198
| stele_pe_cer wrote:Rody, dragutza mea ...metodele virtuale de depistare a ovulatiei nu sunt asa sigure.Uite, urmareste-ti durata menstruatiei timp de mai multe luni, cam 6 luni ar fi relevante.Calculeaza pe un calendar cate zile are un ciclu menstrual al tau.Prima zi de menstra se calculeaza ca fiind ziua 1 si numeri pana in ziua cand apare urmatorul ciclu menstrual.Daca in fiecare luna iti iese un alt numar, adica 28, 30, 29,28, inseamna ca ai o menstra neregulata si absolut toate metodele de depistare a ovulatiei vor da gres in cazul tau (ca si in al meu), exceptie facand monitorizarea ecografica. Aceasta monitorizare presupune prezentarea la medicul gineco atunci cand iti spune el (te keama in anumite zile pt echo ca sa vada foliculii si astfel iti determina cu exactitate perioada fertila -poate Ana_xena sa te lamureasca mai bine, ca ea deja am inteles ca face aceasta monitorizare). Hai, mult succes !
Stele, din pacate asa am observat. Nicio luna nu mi-a venit la fel, exact cum ai zis. O luna am avut de 28 de zile, alta de 30 zile deci de asta ma chinuiam eu sa gasesc ovulatia |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
|
Incearca treaba cu mini-microscopul, ca sigur in Franta vei gasi!Se pare ca unele fete au nimerit ovulatia cu acest dispozitiv.Eu maybe Baby nu mai am sanse sa il gasesc in Ro, doar acest Donna, care nu stiu dece, dar nu imi prezinta garantie (poate pt denumirea site-ului, nu stiu).Oricum ideea care sta la baza acestor dispozitive e faina.Poate reusesc pana la urma sa imi comand un Maybe Baby cand va fi cazul din afara. |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 8/20/2007 Mesaje: 88
| din ce m-am interesat si eu,pt monitorizarea ovulatieitrebuie sa faci echo din a 11a zi ,atunci se poate observa marimea foliculului,la 20mm se sparge si elimina ovulul care trebuie fecundat,se poate face tratament cu pregyl prescris de medic in caz ca foliculul nu se sparge ...el dc nu se sparge se retrage si deci nu xista ovulatie foliculul creste cu 1-2mm pe zi,al meau avea 16mm ieri deci maine teoretic ash ovula,in concluzie contacy sexual azi si maine,dar sotul e in spania,vine maine noapte..asha ca nu shtiu dc mai prind momentul propice pe dr nu l-am intrebat pt ca nu m-am gandit pe moment ce m-ar interesa,de la ea am aflat ca creste cu 2mm pe zi s ca ash ovula maine |
|
| pregyl sau pregnyl,cred ca pregnyl va interesati pe google,scuze dc am gresit dar cam asha am retinut eu |
|
| anaxena1 wrote:pregyl sau pregnyl,cred ca pregnyl va interesati pe google,scuze dc am gresit dar cam asha am retinut eu
Pregnyl se numeste.
Ana, nu te grabi!Daca esti kitita sa fie fetita, mai lasa sa treaca si luna asta si luna viitoare treci la treaba inainte de ovulatie, ca sa fii sigura (atat cat poti fi) ca va iesi fetita!
Si eu tot fetita mi-as mai dori, daca as pune problema de o noua sarcina! |
|
| eu as lasa sa treaca ca imi doream o fetita in zodia leu,adiq sa-l concep in noimebrie, dar tati e pus rau pe treaba si cand vine maine sigur nu ma iarta..si iese baietel asha ca nu ma iarta luna asta,si speram ca ovulez si u pana sa vina el si mai traesc x-uletii si voi avea si eu fetita,ca dc era in tara nu scapa de mine,dar dc Dumnezeu asha vrea sa nu fie cand iese fetita atunci baietel sa fie,iar pe al 2-lea sigur il programez |
|
| anaxena1 wrote:eu as lasa sa treaca ca imi doream o fetita in zodia leu,adiq sa-l concep in noimebrie, dar tati e pus rau pe treaba si cand vine maine sigur nu ma iarta..si iese baietel asha ca nu ma iarta luna asta,si speram ca ovulez si u pana sa vina el si mai traesc x-uletii si voi avea si eu fetita,ca dc era in tara nu scapa de mine,dar dc Dumnezeu asha vrea sa nu fie cand iese fetita atunci baietel sa fie,iar pe al 2-lea sigur il programez
Pe cuvant ca nu stiu de ce iti tot raspund , da' daca tati tot nu te iarta, ia si tu pilula de a doua zi !Neortodox, da'...neortodox e si sa alegi sexul copilului, deci numai lucruri proaste te invat ! |
|
| nu!!gata cu lucruri neortodoxe despre mucusul cervical: 1Observe your cervical secretions every day, beginning the day after your menstrual bleeding has stopped, and record them daily on a special chart (see Figure 2). To help you avoid confusing cervical secretions with semen and normal sexual lubrication, some counselors advise complete sexual abstinence throughout the first cycle. Check secretions each time before and after you urinate by wiping (front to back) with tissue paper. Note and record the color and appearance (clear, or cloudy) and consistency (thick, sticky, or stretchy) of the secretions, and how they feel (dry, wet, or slippery). Record how much they stretch when pulled between your thumb and index finger. Also, note and chart the sensations of dryness, or wetness at your vulva. Always record the “most fertile” observations you see during the day. Note the typical pattern in the cervical secretions: During menstruation, blood masks any other sensations of wetness or secretions. After the menstruation, the vagina may feel moist a few days, but not distinctly wet. There usually are no observable secretions. (Some women do not have any of these dry days, especially if they have very short cycles.) Next may come secretions that are thick and sticky, cloudy. The vagina still does not feel distinctly wet. This can last for several days. Consider these days as fertile. As ovulation nears, your secretions usually become more abundant, and you will have an increasingly wet sensation. Secretions become clear and slippery and can stretch 2 to 3 or more inches between the thumb and forefinger. The peak or last day of wetness or clear, slippery secretions is assumed to be about the time of ovulation. After ovulation, the secretions become thick, cloudy, and sticky or disappear until the time of the next menstrual period. Douching, vaginal infection, semen, foam, diaphragm jelly, lubricants, medications, and even the normal lubrication of sexual arousal may interfere with the ability to notice a clear-cut secretion pattern. cine nu intelege in engleza solicitati-mi trducere, o fac cu placere |
|
| Metode de depistare a ovulatiei, un site super tare, dar in engleza. |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| anaxena1 wrote:Interesate de metode de depistare a ovulatiei, un site super tare, dar in engleza:http://www.irh.org/resources-SymptothermalMethod.htm.
Nu e bun linkul, Ana. |
|
| http://www.irh.org/pdf/t-chart0-1.pdf http://www.irh.org/pdf/nfptempchart-completed.pdf http://www.irh.org/resouces-NFPcharts.htm super tare!!orice femei care vrea sa-si monitorizeze ciclu trebuie sa le aibe |
|
| hmmm,la mine merge |
|
| http://www.irh.org/resources-SymptothermalMethod.htm |
|
Inregistrat: 6/10/2006 Mesaje: 6198
| Eu sunt in ziua a 7-a de la ultimul ciclu menstrual. Cand ar trebuie sa incep testele de ovulatie???? |
|
Inregistrat: 8/21/2007 Mesaje: 58
| ANAXENA 1,cat timp ai luat anticonceptionale? Eu am luat 10 ani si doctorul mi-a spus ca daca voi ramane insarcinata in urmatoarele doua luni dupa ce am renuntat la ele probabilitatea sa iasa gemeni e de ...50% .Atat de avide sunt ovarele sa-si reia activitatea (pentru ca antibaby inhiba ovulatia )ca e posibil sa elibereze 2ovule !
|
|
|