Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| am o intrebare: avand in vedere ca de pe la 11-12 luni se poate da si albus, as putea sa ii dreg ciorbita cu un ou (cu tot cu albus) dar in ea sa fie si carne? adica sa pape 2 zile la rand ciorbita cu carne dar si cu ou in ea? eu stiam ca ori e ou, ori carne si ca nu merg amandoua in aceeasi zi. ce parere aveti? |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Andismom wrote:eu stiam ca ori e ou, ori carne si ca nu merg amandoua in aceeasi zi. ce parere aveti?
Asa stiam si eu, dar asta nu m-a impiedicat sa ii dau ciorbica dreasa cu ou 2 zile la rand. |
|
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| Eu i-am dat Deei ciorbita de carne si ou batut in ea si nu a patit nimic..... in mai toate ciorbele acre ii bat ou, cu toate ca sunt si cu carnita .... si cred ca i-am dat si mai devreme de 1 an |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Maria a mancat ou si carnitza tocata in ciorba de la 11 luni. Si a fost ok totul ! |
|
| multumesc de raspunsuri mamici dragi! facem si noi urmatoarea tura! intrebare: cu ce le acriti ciorba? |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Andismom wrote:multumesc de raspunsuri mamici dragi! facem si noi urmatoarea tura! intrebare: cu ce le acriti ciorba?
Zeama de varza acum. Inainte, cu sare de lamaie. |
|
| kikiiiiiiiiiiii, cate maini ai? deja mi-ai raspuns! deci asa... cu bors nimeni? si sarea de lamaie e ok la copii asa mici?
|
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Mi se spusese ca sarea de lamaie nu e buna si eu am acrit cu zeama stoarsa de la lamaie. Acum folosesc si bors sau doar suc de rosii facut de mine. |
|
| Noi cu bors ... facut de masinaria "socrela" |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17840
| Andismom wrote:am o intrebare: avand in vedere ca de pe la 11-12 luni se poate da si albus, as putea sa ii dreg ciorbita cu un ou (cu tot cu albus) dar in ea sa fie si carne? adica sa pape 2 zile la rand ciorbita cu carne dar si cu ou in ea? eu stiam ca ori e ou, ori carne si ca nu merg amandoua in aceeasi zi. ce parere aveti?
Si eu stiu la fel, ca nu se da in aceeasi zi si ou si carne, dar daca ii dai doar ciorbita, nu cred ca ii dai prea multa carne / portie, adica banuiesc ca undeva la 30-40 g ii dai, deci merge si oul, care de fapt nu e 1 ou intreg, ca ala se imparte pe toata ciorbita.
Deci, cred ca merge.
Eu nu ii dau ciorbe pentru ca nu mananca. Oul i l-am dat pana acum numai fiert tare si numai galbenusul, amestecat in diverse budincute. Diseara insa cred ca o sa ii fac o omleta cu branza calcica, sa vedem ce parere are domnul Andrei. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Noi cu Bors magic de la Knorr, ca alta varianta nu ne place, si pana vine Kiki la noi sa imi arate cum se pune varza la murat.......
|
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Fetelor , pe mine m-a inebunit Alex ,nici nu vrea sa vada oul, am incercat sa i-l bag in diverse ,dar nu vrea. |
|
| cred ca am dat-o off topic rau de tot.. parca e un topic activ si cu ciorbe.. dragi moderatori, ne scuzati! asadar, eu am incercat o data sa ii pun bors in ciorbita pt ca era cam constipat si a facut niste fete... scuipa fiecare lingurita si ziceai ca papa... kk nu ciorba! de atunci am renuntat si ma bate gandul sa mai incerc acum. ceva sfaturi? cum sa-l fac sa pape ciorba cu bors? si inca o intrebare: cand acriti ciorba cum procedati? puneti la final (dupa ce stingeti focul) bors sau zeama de lamaie/sare de lamaie sau putin inainte si sa mai fiarba ciorbita? |
|
| Eu pun borsul la sfarsit, dar mai dau ciorba intr-un clocot, sting focul si adaug oul batut ... Pe Deea o pacaleam cu jucarii, sau cu creioane de colorat si un caiet pe care mazgalea ea....iar eu ii bagam lingurita in gurita, printre jucarii, creioane.... o adevarata lupta |
|
| AdrianaC wrote:
Si eu stiu la fel, ca nu se da in aceeasi zi si ou si carne, dar daca ii dai doar ciorbita, nu cred ca ii dai prea multa carne / portie, adica banuiesc ca undeva la 30-40 g ii dai, deci merge si oul, care de fapt nu e 1 ou intreg, ca ala se imparte pe toata ciorbita.
Deci, cred ca merge.
cam asa ii dau. ii fierb carnea cu tot cu legume ( ca nu stiam de ce nu mai mananca dumnealui pireu; am inceput sa ii fierb carnea cu legumele dupa ce mi-a zis Mniko sa fac asa - multumim de sfat - acum are gust de mancare adevarata). avand in vedere ca intr-o portie de ciorbita intra putina carne si, vorba ta Adriana, putin ou ca se imparte in toata ciorba, cred ca as putea. oricum, o sa incerc data viitoare. |
|
|