Nivel: Senior
Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
| Ma simt in al-9-lea cer
Nici nu va puteti imagina cate bucurie am simtit astazi, asa ca in zilele din copilarie, am scris oua cu mamica mea, dupa traditia pastrata de la bunica si strabunica mea. Din pacate aceata traditie este pe cale de disparitie, deoarece este foarte multa munca la ele Dupa 5 ore de munca in doua, am reusit sa scriem 20 de oute, Eden si Shachar au luat si ele parte bineinteles la aceasta operatiune, fiecare din noi a primit un ou sa facem ce vrem cu ele, restul sunt scrise da mama
Sa incep cu inceputul...
Acesta este instrumentul, faimosul instrument, care este mai in varsta ca mine, cand erau fete, cam pe la 14 ani, mama si matusile mele au primit cate un condei, si de atunci ele scriu cu el. Condeiul este facut dintr-o tablita ca un tub, in interiorul cariua se afla un par din coada de cal. Condeiul se introdice din cand in cand in ceara si se "scrie" oul dupa modele traditionale

m-am chinuit si eu putin sa scriu un ou, a fost primul ou scris vreodata

Iata si rezultatul final al primei parti...

Urmeaza partea de vopsire a outelor...
Putina chimie

Prima culoare in care se introduc oautele este galben, dupa care se mai "scriu" ori cu condeiul ori cu un betisor cu varf "pernuta" cu care se tamponeaza. De fapt ceara nu face altceva decat sa nu permita culorii de vopsea sa se "prinda" ceea ce face sa "lase" pete de culoarea dorita, realizand astfel jocul de culori. Se incepe cu culoarea mai deschisa pana la culoarea mai inchisa ....

Dupa ce ouale se usuca cumplet pe ziare sau servetele absorbante se pun intr-o tava si se dau la cumptor 10 min la 150C pentru a topi ceara, se sterg de ceara cu o carpa de bumbac

La sfarsit de ung cu ulei si se aseaja frumos in cosulet

si ouale facute de Eden si de Shachar 

Paste Fericit Forum 7 Pitici
 |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| cristy.ce mai...superb.felicitari mamei tale dar si voua |
|

Inregistrat: 6/20/2007 Mesaje: 7309
| Felicitari Cristy!!!!!!
Incondeiatul este o adevarata arta si traditie!!!!!!
Sincere felicitari tie, fetelor tale si bineinteles mamei tale!!!!!
P.S. Oul adresat forumului este de nota 10+!!!!!! |
|

Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
| Multumesc frumos, de fapt iubesc mult traditiile romanesti si ma mandresc cu ele.
Am tinut mortis sa scrie mama oua anul acesta, ca sa pot poza acesta operatiune.
Am ajutat si eu cu ce-am putut, mama nu prea m-a lasat sa pun mana, de frica ca nu ii stric ouale ...iar la sfarsit imi povestea cum, atuci cand era tanara o certa mama ei cand mai combina culorile gresit |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Frumos! Foarte frumos! Si mai mult decat toata tehnica asta, iubesc adunarea intregii familii (partea feminina) la vopsitul oualor. Si eu mi-am propus sa le vopsesc cu Tudor. Indiferent ce va iesi, stiu ca el se va bucura sa fie parte din proces. |
|
 Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Cristy, minunat. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Cristy, minunate ouale. Mi-ai adus aminte de copilarie cand faceam si eu asta cu mama sau cu bunica. Atat doar ca noi vopseam doar intr-o singura culoare. N-am incercat niciodata in mai multe culori. |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Cristy superb
|
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Cristy & family, foarte frumoase ouale! Ar fi pacat sa se piarda traditia! Sarbatori fericite! Cu asa oua pe masa, sunt sigura ca nu vor fi altfel! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/14/2006 Mesaje: 1445
| Nu ma satur sa ma uit la poze! Sunt absolut superbe! Felicitari inca o data Cristy&CO! |
|

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 2034
| superb! superb! superb!
|
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Felicitari! |
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17854
| Cristy, sunt senzationale !!! Felicitari !!!
Multumiri speciale pentru oul de Paste al forumului 7 Pitici
Sarbatori fericite ! |
|

Inregistrat: 2/21/2008 Mesaje: 3402
| Cristy sunt superbe felicitari |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Felicitari mamei tale, tie si fetelor pentru frumoasele oua de Pasti...sunt absolut superbe , am ramas paf . |
|
|