Profil: OtiliaC
Despre
Utilizator: OtiliaC
Nivel: Ambasador
Statistici
A intrat: Saturday, February 22, 2020
Ultima vizita: Wednesday, November 6, 2024 4:06 PM
Numarul de postari: 589
[0.06% din toate postarile / 0.34 postari pe zi]
Imagine
Ultimele 10 postari
Subiect: Clubul aspirantelor - 89
Postat: Thursday, September 29, 2022 3:58 PM
MissyAM wrote:
Intrebare pt fetele care au facut histero/hycosy: culturile de col care se recolteaza inainte trebuie sa fie complet curate? Intreb pt ca mie mai mereu imi iese fie o candida fie un streptococ si desi intotdeauna le tratez au obiceiul sa revina...Cum nu am niciun simptom de la ele, doctorii nu au pus prea mare accent pe ele si mi-au spus ca sunt relativ normale. Nu prea stiu insa daca ar trebui tratate in contextul procedurilor de histero/hycosy.

Eu cand am recoltat analizele pentru histerosalpingografie mi-a iesit streptococ auriu sau ceva de genul si nu au vrut sa imi faca.. am luat antibiotic si urmatoarea luna m au programat.

TTC-ianuarie 2020
Sarcina biochimica: decembrie 2020

17 Mai- TEST POZITIV
18 Mai(z13 dpo)- Beta 85,5
20 Mai- beta 275,2

https://lb1f.lilypie.com/ox5ep2.png
Subiect: Clubul mamicilor incepatoare - 18
Postat: Wednesday, August 10, 2022 9:34 PM
EllaMaria wrote:
Hello mamici, cele care ați fost avut bebei pozitiv Covid, au început cu scaune dese si moi? Eu sunt pozitiva de azi, bebe inca e negativ, dar a avut azi vreo 5 scaune moi, nu diareice si bănuiesc ca asta ar fi un inceput...

Hei, Delia a avut covid, asa a inceput cu scaune moi, prima zii 8 scaune+febra, a tinut 2 zile, dupa s-a constipat+febra. A 3 a zi a scapat de febra dar a inceput sa ii curga nasul. Ziua 4 5 6 voma, muulta voma. Dupa s a oprit totul brusc, nu a mai avut nimic.

TTC-ianuarie 2020

17 Mai- TEST POZITIV
20 Mai- beta 275,2

Postat: Thursday, July 28, 2022 11:44 AM
ANDREEA2929A wrote:
Otilia a mea când a avut febra și răceala 3 zile a mâncat doar lapte de la sân, apoi câte puțin mâncare. Și de regula texturi spumoase gen legume pasate sau legume cu ou. Apoi ușor ușor și restul. Nu te as sfătui sa i dai iaurt momentan mai las o sa și revină. Iaurtul deși e foarte bun ca are rol și de probiotic și ajuta digestia la noi a durat pana s a obișnuit cu el a făcut scaune verzi și o durea burtica. Din a5a încercare a fost bine.

Andreea, noi adaugasem iaurtul de vreo 2 saptamani, pot spune ca iaurt+avocado era printre preferate. Am inceput usor cu combinatii de legume, cum ai spus si tu. Vad ca papa pe zi ce trece mai bine, sper sa isi revina complet.

TTC-ianuarie 2020

17 Mai- TEST POZITIV
20 Mai- beta 275,2

Postat: Tuesday, July 26, 2022 11:22 PM
MariaS wrote:
Otilia îmi pare rău prin câte ați trecut, dar mă bucur că acum sunteți mai bine.
Când a pățit a mea ceva asemănător, a durat un pic până și-a revenit cu mâncatul, dar de fiecare dată ii dădeam ce știam că îi place, a mea a fost cu mofturi de la început.
Dacă cei de la spital nu ți-ai dat, cere la pediatru sau mf ceva pt rehidratare și poate un eco abdominal sa vezi dacă nu cumva a apărut vreun dezechilibru, și dacă a apărut sa îți dea și ceva probiotice.

Multumim pentru sfat Maria. Am primit de la mf saruri de rehidratare dar cum le simte le da afara, pur si simplu nu deschide gura. I le-am bagat si in lapte, folosim o perioada fara lactoza si mf a zis ca i le pot pune, la fel cum simte cum refuza. La fel si protectisul, cand ii pun picaturile cred ca mai mult de jumate scoate afara. Astept sa iesim din izolare si o sa mergem la un eco. Astazi a papat putin, desii la inceput nici nu deschidea gura, probabil asociaza cu voma si e inca speriata.

TTC-ianuarie 2020

17 Mai- TEST POZITIV
20 Mai- beta 275,2

Postat: Monday, July 25, 2022 1:50 PM
Buna, fetelor! Se da o bebelina de 6 luni, dupa 6 zile de febra, diaree, voma, urina inchisa la culoare, dupa muulte analize de sange, urina, scaun, si multe vizite la medici, unde nu s-a vazut nimic modificat, ieri am ajuns la urgente unde i s-a facut un test covid (pe care habar nu am de unde l-a luat, niciun membru din familie nu avem nimic), care a iesit pozitiv, a doua linie super fina, semn ca e pe final. Dupa ziua de ieri, alte analize, raze, unde totul a iesit bine, medici de la spital mi-au zis sa opresc tot tratamentul pe care i-l dadeam, desii nici acela nu stiu cat l-a asimilat pentru ca instant vomita in timp ce ii dadeam siropelele, sa-i dau doar apa si lapte putin si des, pana isi revine stomacelul. Desii am plecat super dezamagita ca nu i-au facut macar o perfuzie, ceva, se pare ca aveau dreptate, de cand i-am dat asa numai imi varsa, urina a revenit la normal (de febra si diaree scapasem cu cateva zile in urma). Acum, intrebarea mea este cand sa incep sa ii dau sa manance ( noi am inceput diversificarea la 5 luni, deja adaugasem toate radacinoasele, iaurt), si ce mai exact? Avand in vedere ca are aproape o saptamana de cand nu i-am mai dat, am tot incercat si imi vomita instant cand simtea lingurita. Sa mai continui o perioada cu radacinoasele, sau sa adaug iar ceva nou? Astept suuper nerabdatoare sa aud povesti cu happy end despre bebelusi cu covid, ea era super mancacioasa inainte.

TTC-ianuarie 2020

17 Mai- TEST POZITIV
20 Mai- beta 275,2

Postat: Tuesday, June 28, 2022 8:56 PM
Oana.c wrote:
OtiliaC ,am reusit sa fac rost de Lefax, am vazut ca mi-ai scris ca se dau 2 pompite la 24 h direct in gurita.
Efectiv ii pun in gurita pompita si apas pana la refuz? Nu curge f mult oare?
Pe prospect scrie 1 sau 2 pompite de 3-5 ori pe zi....

Da, pui pompita in gura si apesi pana la refuz. Mie asa mi-a scris cine mi-a trimis pe cutie, prospectul nu am putut sa il descifrez ca era in germana. Acum tu incearca asa, daca vezi ca nu functioneaza poti sa ii dai si mai multe pompite, cum scrie pe prospect.

TTC-ianuarie 2020

17 Mai- TEST POZITIV
20 Mai- beta 275,2

Postat: Friday, June 24, 2022 12:02 AM
Oana.c wrote:

Eu ii dau protectis(e usor ca ii dau 5 pic 1 data in zi), apoi espumisam(inainte de fiecare alaptare...e chin, sticluta abia curge ea e f infometata si plange si se misca, e jale, nicinu i place la gust...groaznic si ap imposibil sa i le dau de fiecare data inainte de foecare alaptare) si easycol sau alternez cu colief( acestea sunt pt a reduce niv lactozei insa am o nelamurire aici ca scrie ca nu se dau direct in gura ci se pun in lapte...fetita mea nu suge la biberon...degeaba insist si ma mulg ca ea refuza cauciucul...asa ca tot in gurita i le pun insa nu stiu cat e de corect sau cum influenteaza modul de administrare)

Si noi inca mai folosim protectis. Cat despre espumisan, poti sa ii scoti capacelul acela pe unde picura si sa cumperi o pipeta, e mult mai simplu, eu asa procedam cu celelalte. Colieful poti sa i-l pui in lingurita, te mulgi putin si ii dai. Daca poti face rost de Lefax ar fii mai simplu, se dau 2 pipete in 24h, ii pui direct in gurita. Stiu fete care au comandat si de pe emag si a functionat si acela.

TTC-ianuarie 2020

17 Mai- TEST POZITIV
20 Mai- beta 275,2

Postat: Thursday, June 23, 2022 8:47 PM
Oana.c wrote:
Fetelor bebelina e f meteorizata...plange de nu mai poate din cauza colicilor. Va rog spuneti mi daca ati gasit solutii salvatiare !
Momentan ii dau espumisan , protectis si easycol.
Urmeaza sa luam partaitor si centura anticolici.
Nici pt burta mea nu o pot pune ot ca se stfange ghem si racneste de ii tremura barbia. Help ca simt ca cedez eu !!!!
Pana la cate luni au avut sau pot avea bebelusii colici???

Buna Oana. Cam asa am patit si noi, nu vreau sa te sperii dar bebelina mea are 5 luni si putin si si acum mai avem episoade scurte de colici. Si eu tot asa leganam la ea in primele 2 luni, efectiv incercam de la 7-8 sa o culc si ne prindea 2, dar in perioada aia sotul a fost de super ajutor. Doua luni a dormit non-stop numai pe pieptul meu, incearca si asa, poate functioneaza si la voi. La inceput am incercat espumisan, colief, bonissan, co-lactase, balonix. Parea ca nimic nu functioneaza, pana am primit de la cineva din Germania Lefax, pe noi ne-a super ajutat. Nu te descuraja, cred ca toti bebelusi plang la inceput, pana reusesc sa se regleze si cu somnul si cu viata de afara. Si eu la un moment dat am cerut sfatul fetelor, stateam numai cu ea in brate, nici la baie nu puteam sa merg, mi-au spus ca este doar o perioada, si intr-adevar asa a fost. Acum pot sa ma duc 5 minute la baie, dar sa nici nu ma gandesc sa le depasesc ca iasa scandal😂😂

TTC-ianuarie 2020

17 Mai- TEST POZITIV
20 Mai- beta 275,2

Subiect: Clubul mamicilor incepatoare - 17
Postat: Friday, June 17, 2022 12:16 PM
EllaMaria wrote:
Mamici, ieri am făcut vaccinul de 11 luni, iar azi dimineață piticul ardea, 39,1 rectal. I-am dat supozitor si abia i-a scazut într-o ora. Acum e vioi, dar cred ca in curând creste iar temperatura. Doctorița mi-a zis ca e posibil sa faca temperatura, dar nu ma așteptam sa fie atat de mare. La cel de 2 si 4 luni nu a avut nimic.
Din experienta voastră, ati avut asa mare temperatura de la vaccin?

Noi acum o saptamana am facut vaccinul de 4 luni, la fel a doua zi febra 39, i am bagat un suozitor a scazut, dupa la vreo 8 ore din nou 38,7, i am bagat alt supozitor si dupa nu a mai facut deloc. Dr spune ca este clar de la vaccin, desii si noi nu am avut nimic la cel de 2 luni.

TTC-ianuarie 2020

17 Mai- TEST POZITIV
20 Mai- beta 275,2

Subiect: Gravidutele noastre dragi - 63
Postat: Thursday, June 9, 2022 11:10 PM
simmo wrote:
OtiliaC, la tine de la cate săptămâni a început sa manifeste restrictie de crestere ?

Inca de la inceput a fost mai mica cu 2 3 zile, dar decalajul super mare a inceput in saptamana 34, a fost mai mica cu 4 5 zile, dupa pana la 38s5z ajunsese cu aproape 3 sapt mai mica. Si eu am fost la hematolog pe toata perioada sarcinii, am luat aspenter pana in sapt 28 parca, dupa a zis sa opreac si ne vedem la 36 s daca totul avea sa fie in regula. Am mers la 34 s si mi-a dat clexane, dar cam degeaba, cred ca mult prea tarziu..

TTC-ianuarie 2020

17 Mai- TEST POZITIV
20 Mai- beta 275,2