![Nivel](/images/ranks/5.gif) Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Nu stiu daca functioneaza otetul in cazul asta. Poti sa incerci. Eu n-am probleme cu mucegaiul la perdelele de dus -cele din plastic (eu am perdele duble la baie, una din plastic spre dus, una din material de draperie spre restul baii). Bara de sustinere am montat-o astfel incat perdeaua sa nu atinga podeaua cazii, iar dupa dus am grija sa o clatesc bine si sa o intind mereu sa se usuce. Cand spal cada si robinetii dau si pe ea cu sprayul de curatat si apoi clatesc cu dusul. |
![Avatar](/i.ashx?u=887)
![Nivel](/images/ranks/Rubin.gif) Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Ciula wrote:perdeaua de dus!... am citit mai sus ca daca pulverizezi otet previi mucegaiul,dar daca am deja mucegai pe perdea pot curata cu ceva??????????please fetelor ajutati-ma...n-as renunta la ea!
baga perdeaua in masina de spalat la 60 de grade si pune clor |
![Avatar](/i.ashx?u=887)
| Cu placere! |
![Avatar](/i.ashx?u=887)
| OTETUL PENTRU PROBLEME ALE PIELII
Acnee, cosuri-cosurile pot disparea daca se foloseste acest rimediu natural, care s eface foarte usor folosind doar doua componente: apa si otet de cidru.Se amesteca in cantitati egale si s etamponeaza cosirule d emai multe ori pe zi.
Mancarimi, mici lovituri, urticarie-in caz de mici lovituri otetul favorizeaza cicatrizarea si reduce durerea. Se prepara astfel: 2 lingurite de otet de cidru la o canita de apa.
Eczeme, herpes zoster, psoriasi - se poate folosi otet de cidru ca si calmant , antidolorific.O solutie formata din apa si otet de cidru se foloseste in loc de sapun.solutia este formata sin doua parti apa si o parte otet si s efreaca tot corpul. Daca aveti o eczema pe maine bagati mainile in otet cald pentru 10 minute de doua ori pe zi. In caz de herpes zoster, otetul de cidru va poate ajuta la cicatrizare :se aplica de mai multe ori pe zi pe rani si s emasegiaaza cu delicatete.Daca simtiti va arde se dilueaza cu apa.
Herpes - daca apar aceste besicute pe buze ,incercati cu acest rimediu al bunicii. Se tamponeaza zona interesata cu vata inmuiata in otet de cidru si chiar se lasa cateva secunde.De repeta de mai multe ori pe zi.
Negi- in fiecare seara prima de a merge la somn, se umezeste niste vata in otet de cidru si s epune direct pe neg.Se lasa toata noaptea.in contact cu otetul negii reactioneaza si vezi simti efectele:de umfla si veti simti cum pielea se strange.dupa cateva zile vor deveni negre, apoi vor cadea.dupa ce va cadea trebuie sa mai continuati tratamentul pentru inca o saptamana.
|
![Avatar](/i.ashx?u=887)
| Oboseala - daca va simtiti obosite beti un cocktail al doctorului Jarvis si veti simti diferenta. Ingrediente: 1 pahar mare de apa rece sau calda, o lingura de otet de cidru , o lingura miere
Acest cocktail poate sa ajute contra alergiilor, constipatie, ipercolesterolemia, crampe, ipertensiune, greata.Se consuma in fiecare dimineata sau de 3 ori pe zi inainte de masa.
Febra - se foloseste pentru coboraraea febrei: 1 pahar de apa si o lingurita de otet de cidru
Raceala - acest rimediu va ajuta sa treaca durerile de oase si este un puternic antiseptic Ingrediente:-40 g cimbru -1 l apa fierbinte -cateva frunze de menta proapata - otet de cidru Se maruntesc frunzle de menta si s elasa la macerat intr-o lingurita de otet de cidru pentru 15 minute.se face o onfuzie din cimbru in apa fierbinte si s elasa 15 minute.Se filtreza cele doua preparate si s epun intr-o sticla.Se beau 3-4 cani pe zi.
Ipertensiune - pentru a se tine sub control presiune arteriana cand e prea mare se pregatetste urmatoarea bautura: 2 lingurite de otet de cidru intr-un pahar cu apa.Se bea in timpul micului degun.
Insomnie - 1 pahar de apa calduta, 2 lingurite de miere, 2 lingurite de otet de cidru.Se bea inainte de a merge in pat.
Durere de cap - se maseaza tamplele cu un pic de otet de cidru sau se pune o carpa muiata in otet pe partea dureroasa.
Dureri musculare sau stress - dpa o zi de munca sau dupa o sesiune de exerciziu fizic nu e nimic mai bun decat o baie .In apa se adauga 2 pahare de otet de cidru si cateva picaturi de menta piperata. |
![Avatar](/i.ashx?u=9353)
![Nivel](/images/ranks/5.gif) Nivel: Avansat
Inregistrat: 6/8/2010 Mesaje: 2562
| Pentru a avea un miros placut otetul puneti intr-o sticla otet si apoi indesati in ea coji de citrice cind mincati aceate fructe Lasati asa o saptamina apoi filtrati si ve-ti fi incintate de miros .Eu am pus intr-o sticla de 1.5 litri cojile ramase de la citrice apoi am strecurat si am ramas incintata de rezultat .Aveam obiceiul sa-mi tin picioarele in apa calda cu otet cind eram racita si sotul facea ca trenul din cauza mirosului asa pufaia ca nu-l suporta Acum sta linga mine si nu se mai vaita de miros cind il folosesc ! |