Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| noua ne-a recomandat dr 1 tub de 2 ori pe zi dar doar 3 zile.asta era pe la 8 luni. in rest sirop Eurespal care e si pt muci si pt tuse |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Buna ziua
Postez pentru prima data. De fapt mi-am facut cont tocmai pentru a raspunde la acest topic.
Va rog nu va mai bazati pe oscilococcinum cand vine vorba de sanatatea copiilor dvs inainte sa va informati. Medicamentul repsectiv este unul homeopat.
Cercetati putin pe internet ce inseamna medicina homeopata.
In al 2lea rand cautati cum s-a descoperit produsul oscilococcinum.
Un medic a descoperit in 1925 ca gripa, eczemele , tuberculoza , cancerul sau herpes sunt cauzate de o singura bacterie. Bineinteles microscopul a evoluat din 1925 si omul a fost contrazis de noile descoperiri facute in domeniu, fiecare boala enumerata mai sus are fiecare cauza ei.
Medicul insa a descoperit in ficatul si inima unei gaste salbatice din America de Nord aceeasi bacterie si a ajuns la concluzia ca daca va folosi un extras din aceste organe ca ingredient activ intr-un medicament homeopat va invinge bacteria cauzatoare de boli din corpul uman.
Bineinteles nimeni nu a descoperit pana acum acea bacterie misterioasa nici in ficatul gastei nici in inima gastei.
Microscoapele electronice actuale au ajuns sa vada atomi individuali, caramizile din care sunt facute toate organismele inclusiv bacteriile. Ca sa intelegeti mai clar bacteriile sunt aproximativ de 10.000 de ori mai mari decat un atom.
Dupa ce v-am prezentat putin istoria descoperirii acestui medicament sa va explic putin ce inseamna medicamentul homeopat (oscilococcinum nu este singurul bineinteles).
Un medicament precum oscillococcinum pe a carui eticheta scrie dinamizat la 200 K, inseamna urmatorul lucru:
1. se fabrica extrasul din "pateu" de gasca (imi cer scuze de gluma, dar nu m-am putut abtine) 2. se amesteca cu apa in raportul urmator: 99 parti apa, 1 parte "pateu" 3. rezulta o substanta cu 1% ingredient activ 4. aceasta substanta se dileaza inca o data cu 99 parti apa si 1 parte substanta activa 5. rezulta o substanta cu 0,01% ingredient activ 6. aceasta substanta se dileaza inca o data cu 99 parti apa si 1 parte substanta activa 7. rezulta o substanta cu 0,0001% ingredient activ 8. aceasta substanta se dileaza inca o data cu 99 parti apa si 1 parte substanta activa 9. rezulta o substanta cu 0,000001% ingredient activ ................................................ 40 si ceva. dupa vreo 20 de diluari consecutive rezulta o substanta care are substanta activa in proportie de 0,000000000000000000000000000000000000000001%.
Credeti ca se opresc aici? NU. In total se dilueaza de 200 de ori a o suta parte.
ADICA VREO 400 DE ZERO-URI DUPA VIRGULA !!!!!!!!!!!!!
Orice urma din "pateu" dispare de obicei dupa vreo 160 de distilari. Vreau sa spun dispare orice urma de molecula din substanta initiala activa.
|
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Interesant ceea ce ai postat, are o baza stiintifica sau este o parere personala? Nu vreau sa ma intelegi gresit, crezand ca te iau peste picior, caci nu este asa. Vreau doar sa stiu raspunsul la intrebare. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Buna
Nu este o parere personala.
Transmit mai jos 3 link-uri
http://www.homeowatch.org/history/oscillo.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Oscillococcinum
http://nccam.nih.gov/health/homeopathy/
In primul link chiar se mentioneaza ca exsita un proces in State impotriva acestui medicament format din apa si zahar care are pretentia ca previne gripa.
Era destul de greu sa scot cifrele acelea dintr-o parere pesronala.
Am tot citit pe mai multe forumuri ca exista medici homeopati. Ce tip de facultate urmaza acesti distinsi "doctori"?
Se castiga bine in acest domeniu oare?
Un medic (din acela real) trebuie sa faca vreo 7 ani de facultate. Cat dureaza studiile unui medic homeopat? |
|

| Buftea wrote: Era destul de greu sa scot cifrele acelea dintr-o parere pesronala. Am tot citit pe mai multe forumuri ca exista medici homeopati. Ce tip de facultate urmaza acesti distinsi "doctori"? Se castiga bine in acest domeniu oare? Un medic (din acela real) trebuie sa faca vreo 7 ani de facultate. Cat dureaza studiile unui medic homeopat? Imi imaginam ca ai luat de undeva cifrele, insa, asa cum exista partizani ai unei idei, exista si adversari si ambele categorii isi argumenteaza cumva pozitia. O sa citesc resursela indicate de tine fiindca sunt in momentul in care incerc sa-mi formez o parere despre homeopatie. Am frunzarit mai devreme ceva si imi pare ca suna ca un fel de zodiac In prezent eu urmez un tratament prin acupunctura dar completat cu remedii homeopate, alopate si fitoterapeutice care, pana acum , par a da rezultate nesperate. Imi place , insa, sa ma informez destpre toate acestea, nu ma incanta pozitia de cobai Medicul care ma trateaza a facut facultatea de medicina, un curs de specializare de doi ani in China plus multe alte cursuri pe diferite specialitati de tratamente alternative si activeaza intr-o policlinica. |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Asta e exact ce spusesem si eu la un alt topic, insa in 3 cuvinte. Nu-l mai gasesc, insa...
Ah, iata-l... http://forum.7p.ro/Leacuri-babestiapelam-sau-nu-la-ele.aspx?g=posts&t=7733&p=2
|
|

| kali wrote:Ideea e ca m-am dezumflat cand am citit prospectul: e facut din inima si ficat de ratza... mare branza... Ori se merge pe efectul placebo, ori nu inteleg cu ce m-ar putea ajuta pe mine ratza.
M-am amuzat grozav cu ratza ta, Kali! Nu am aprofundat subiectul asta, dar, din cate am intees pana acum, remediile astea homeopate nu sunt un medicament propriu-zis, adica iei doza necesara si te faci bine, ci merg pe ideea ca organismul are resurse proprii de a contracara boala, iar aceste remedii ii "sugereaza" informatia. De aceea nu se poate vorbi de supradozare cu aceste remedii. Oricum, sunt la inceput cu studiul , mai scobesc sa vad ce mai aflu |
|

Inregistrat: 7/3/2010 Mesaje: 1948
| Am si eu un link despre homeopatie. Articolul e in 3 parti. Daca am incalcat regulamentul afisandu-l, il pot sterge. Eu cred ca e interesant si util de cercetat inainte de a ne baza efectiv pe un asemenea tratament.
http://insulaindoielii.wordpress.com/2010/11/29/homeopatia-o-minciuna-periculoasa-partea-1/
|
|

| Este chiar foarte interesant! |
|
Inregistrat: 2/3/2008 Mesaje: 1467
| Eu folosesc tratamente homeopate. Inclusiv amigdalita pultacee a mijlociei a trecut in 3 zile cu astfel de remedii. Chiar daca pare ciudat, s-a dovedit ca o dilutie functioneaza, chiar daca se aju ge la un nr de molecule mai mic decat nr lui Avogadro, nr acela dincolo de care o substanta nu isi mai pastreaza proprietatile.
|
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Si mie mi-a recomandat dr de fam sa iau cate 2 doze pe zi de Oscilo acum in sarcina.Momentan nu le-am luat ca sunt bine ,dar le am in cas asi la nevoie le voi lua. |
|

| Dr mea de familie mereu imi recomanda medicamente homeopate, mai ales dintre cele produse de Boiron. Oscilo imi dadea la greu pe vremea cand era gratuit la copii. Noua ne-a fost de folos. |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| In Irlanda nici nu au auzit de Oscilloccocinum,am intrebat in farmacie si se mirau,inca cereau detalii despre |
|

Inregistrat: 11/8/2009 Mesaje: 1017
| si eu am folosit ..pot spune ca a ajutat si cred in medicina homeoptata ..si am mai folosit si alte med homeopate! |
|
 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| Ingeras,imposibil sa nu existe,poate la magazinele de naturiste...daca vrei intreb un var de-al meu care a locuit in Irlanda o perioada,poate te-ar ajuta in privinta asta. |
|
|