Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| mirela74chris wrote:Sa te bucuri de ea!E superba!
Multumesc
Aceasta este cea noua,primita ieri
 |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Fetele, sunt superbe florile voastre! |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Ingeras sa te bucuri de ele .Sunt superbe! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| fetele se pot taia\rarii frunzele la orhidee? daca da, cum? am niste orhidee care au o multime de frunze mari de aproape se rastoarna vasul.
si alta intrebare: la orhideele la care le-au cazut florile se taie tijele? sau se lasa asa chele? |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| Socrela mea a gasit pe casa scarii langa gunoi 3 ghivece de orhidee. Le-a luat in casa si le-a ingrijit si chiar si cea cu frunzele uscate si-a revenit Acum au inceput sa le creasca tije si vor face floricele Alexandra eu am o orhidee bezmetica asa cum ii spun eu pentru ca nu i-am taiat tija de pe care i s-au uscat florile si a facut ramurele si au aparut flori si mai face si o tija noua. Si eu sunt innebunita dupa ele. Mai am una care nu facea flori si am dus-o la serv am dus munca de convingere cu ea ca nu mai facea flori de ani de zile. Am pupat-o , am mangaiat-o si in final am pus piciorul in prag si i-am spus ca daca nu face flori nu mai vorbesc cu ea si acum are otija de mare frumusete si va face floricele |
|

Inregistrat: 12/3/2008 Mesaje: 2197
| Nu e bine sa tai frunzele, ele se usuca si vor cadea singure cand simt nevoia. Eu aveam la una vreo 10 frunze si anul asta au inceput sa se usuce singure sa ramana doar 5-6....Poate ar trebui sa-i schimbi vasul si sa o reasezi intr-o pozitie mai comoda. Eu tai doar tijele care dau semne de uscare la varful ei, altfel le las sa infloreasca pana la ultimul boboc. O data la 2 ani se umbla la radacini si se taie cele care dau semne de boala sau batranete, si se schimba substratul ca isi pierde din minerale si nu ma infloreste la timp.La mine au avut pauza toata vara si acum sunt pline de boboci,cand vor inflori am la pun aici sa le vedeti.... |
|

| problema mea cea mare sunt frunzele ca sunt crescute intr.o parte si imi rastoarna ghiveciul. unele sunt si rupte |
|

| Atunci tb sa indrepti cumva trunchiul in vas, scoate floareadin ghiveci, curata radacinile cum am spus si o pozitionezi cumva mai dreapta, ea s-a dus dupa lumina si vasul nu o poate sustine....Daca le tai, s-ar putea sa sufere planta .... |
|

| Si eu am 8fetite pline de mugurasi ,de tije si de flori .Le dau cu o solutiue foarte buna de orhidee ,un sprey si de cand il folosesc le merge foarte-foarte bine ,sunt pliunde de boboci si abia astept sa-mi infloresca .Si locul unde le am este bun -lumina ,caldura tot confortul. Si in fiecare dimineata mama-adica eu vorbeste si le alinta pe fetite . |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Si ale mele sunt in perioada de stagnare.....Isi refac si frunzele si tijele..... |
|

| oanamaria wrote:Si eu am 8fetite pline de mugurasi ,de tije si de flori .Le dau cu o solutiue foarte buna de orhidee ,un sprey si de cand il folosesc le merge foarte-foarte bine ,sunt pliunde de boboci si abia astept sa-mi infloresca .Si locul unde le am este bun -lumina ,caldura tot confortul. Si in fiecare dimineata mama-adica eu vorbeste si le alinta pe fetite . Eu de cand le am, de 4 ani, prima, in preajma Craciunului sunt pline de flori, le pun si eu ingrasamant vara, apoi le las sa se bucure de caldura si lumina.... |
|

| ale mele fix alea sucite au flori acuma. nu multe dar au ceva.nu stiu ce nu le fac bine.... |
|

| Si la mine au avut o perioada foarte proasta ,nu le mergea bine ,avea si purici ,dar le-am schimbat pamanutul .le-am mai separat unde erau prea dese -din 1 am facut 2 si le-am dat cu ingrasamant . |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| A inflorit"blonda"mea
 |
|

| Cat e de frumoasa ! |
|
|
|