|
Nivel: Senior
Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| Multumesc Oana! De unde il cumpar? De la florarie sau din supermarket? |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/4/2011 Mesaje: 1263
| eu il iau de la florarie am si eu 2, cumparate de mine pt mine , nu am primit(am scris mai in spate ca mi-as dori sa primesc de ziua mea, dar nu s-a intamplat asa ca m-am cadorisit eu) vin cu poze imediat |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/4/2011 Mesaje: 1263
| si acum pozele promise Ruth attached the following image(s):
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Sunt superbe Ruth!Sa te bucuri de frumusetea lor! Roxi din Auchan l-am luat! |
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 11/30/2012 Mesaje: 139
| buna ziua dragi iubitoare de frumos. am si eu o orhidee primita in noiembrie de ziua mea. a stat inflorita pana in ianuarie,dupa care florile au cazut,iar eu "desteapta" i-am taiat tija din care a mai ramas aproxinativ 3 cm... de atunci frunze au tot crescut,dar alte tije cu flori nu... considerati ca o sa mai infloreasca vreodata?ce ma sfatuiti sa-i fac? |
Nivel: Maestru
Inregistrat: 10/17/2009 Mesaje: 8601
| mihaela-doinita wrote:buna ziua dragi iubitoare de frumos. am si eu o orhidee primita in noiembrie de ziua mea. a stat inflorita pana in ianuarie,dupa care florile au cazut,iar eu "desteapta" i-am taiat tija din care a mai ramas aproxinativ 3 cm... de atunci frunze au tot crescut,dar alte tije cu flori nu... considerati ca o sa mai infloreasca vreodata?ce ma sfatuiti sa-i fac?
Doar ai rabdare si va inflori.Si eu am taiat tijele si urmatoarea data cand mi-au inflorit,au avut cate doua tije.Daca vrei,poti sa ajuti orhideea cu ceva ingrasamant special,pus in apa de udat.Eu le ud o data pe saptamana si apoi scurg apa din farfuriuta. |
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Daca tijele devin foarte lungi, se pot taia dupa ce nu mai au flori? |
| bereea wrote:Daca tijele devin foarte lungi, se pot taia dupa ce nu mai au flori?
Eu le-am taiat de fiecare data.Si au dat alte tije. |
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| [quote]Multumesc Cum raman fara flori, cum le tai![quote]
Deci, am taiat lujerele ale lungi si urate.Anul acesta mi-au inflorit foarte frumos, doar ca florile au tinut putin.E destul de greu sa le tin intr-un loc cu multa lumina , dar unde sa nu aiba prea multa caldura (vara aceasta ne-am topit!).Cum trebuie udate orhideele, poate gresesc eu undeva |
| mirela74chris wrote:
Doar ai rabdare si va inflori.Si eu am taiat tijele si urmatoarea data cand mi-au inflorit,au avut cate doua tije.Daca vrei,poti sa ajuti orhideea cu ceva ingrasamant special,pus in apa de udat.Eu le ud o data pe saptamana si apoi scurg apa din farfuriuta.
multumesc mult pentru sfaturi si raspunsul prompt.imi poti spune cu aproximatie la cat timp de la taiere au aparut alte tije? ca a trecut mai bine de 8 luni si nu da niciun semn... imi este tare frica sa nu o pierd... |
| mihaela-doinita wrote: multumesc mult pentru sfaturi si raspunsul prompt.imi poti spune cu aproximatie la cat timp de la taiere au aparut alte tije? ca a trecut mai bine de 8 luni si nu da niciun semn... imi este tare frica sa nu o pierd...
La 5-6 luni.Daca nu s-au ingalbenit frunzele si radacinile nu sunt putrede sau uscate,nu e nimic in neregula. |
| mirela74chris wrote:
La 5-6 luni.Daca nu s-au ingalbenit frunzele si radacinile nu sunt putrede sau uscate,nu e nimic in neregula.
frunzele mi se par ok,adica sunt verzi si tot cresc altele, de aici deduc si faptul ca radacinile nu sunt putrede...acum astept un semn de la ea... |
|
Inregistrat: 7/25/2013 Mesaje: 175
| Uneia dintre orhideele mele i s-au vestejit si uscat o parte din radacini. Este normal?
Marisa attached the following image(s):
|
|
| Mari_S wrote:Uneia dintre orhideele mele i s-au vestejit si uscat o parte din radacini. Este normal?
Da,se intampla.Poti sa le indepartezi.Vor creste altele. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Mie mi-a iesit o orhidee mutanta... ca si cum ar fi 3 in una... foarte ciudata - nu se vede foarte bine in foto insa mi-a fost tare draga -. In rest... o parte din frumoasele mele.
kali attached the following image(s):
|
|
|