ORASUL MEU IN POZE
Subiectul anterior · Subiectul urmator
fdianamaria
Scris: Thursday, July 6, 2006 1:11 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/17/2006
Hai sa ne prezentam prin poze si cuvinte, orasul in care locuim... (daca se poate, pozele ar fi ok sa cuprinda lucruri reprezentative din acel loc, cladiri renumite, statui....etc)
danab
Scris: Friday, July 14, 2006 1:49 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/13/2006
Eu sunt din Iasi, am mai multe fotografii, sper sa va placa.
Locuiesc doar de cativa ani dar nu as mai pleca de aici. flowers Primavara e superba la Iasi, cand infloresc copacii, iar iunie- iulie sunt fenomenale, miroase a tei Copoul de te ameteste.

danab attached the following image(s):
universitatea al. ioan cuza.jpgteatru.jpgprimaria.jpgpict1654a.jpgpict1222a.jpgpict1351a.jpg

fdianamaria
Scris: Saturday, July 15, 2006 12:26 PM
Nivel

super danab...daca tot s-a spart "gheta", cine mai vine c-o prezentare????
fdianamaria
Scris: Friday, July 28, 2006 6:34 PM
Nivel

asteptam....

Pana atunci, poze din Arad...

Mirandolina
Scris: Saturday, July 29, 2006 12:56 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 2/12/2006
danab wrote:
Eu sunt din Iasi, am mai multe fotografii, sper sa va placa.
Locuiesc doar de cativa ani dar nu as mai pleca de aici. flowers Primavara e superba la Iasi, cand infloresc copacii, iar iunie- iulie sunt fenomenale, miroase a tei Copoul de te ameteste.

Dana, Fotografiia aceea unde este un loc de joaca pentru copii in ce zona a Iasiului este? Mi-ar placea sa-l duc pe Calin cand va mai creste.
mihaela75
Scris: Saturday, July 29, 2006 4:05 AM
Nivel

Inregistrat: 2/22/2006
Ma credeti ca eu nu am ce sa va arat?Orasul asta nu are nimic inafara de CN Toweruff Nu istorie, nu vestigii, nu civilizatii disparute...NIMIC.Totul e nou si fara valoare istorica ...deocamdata.Pun o poza cu CN Tower vazut de pe lacul Ontarioras

mihaela75 attached the following image(s):
canada_toronto_on.jpg

Roxanel
Scris: Saturday, July 29, 2006 8:38 AM
Nivel

Mai eu poze cu orasul meu nu prea gasesc dar uitati ce este specific aici. Nu vi se pare ca seamana cu Calusarii?oare Numai ca acestia se numesc Morris Dancers.

Roxanel attached the following image(s):
morris20.jpgshakespeare_05.jpg

kali
Scris: Saturday, July 29, 2006 9:40 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Mirandolina wrote:

Dana, Fotografiia aceea unde este un loc de joaca pentru copii in ce zona a Iasiului este? Mi-ar placea sa-l duc pe Calin cand va mai creste.

Este in Copou, pe langa gradina botanica, Mirandolina! Pe langa asta, mai e unul, in spatele lui, asa ca vom avea unde sa ne ducem puii. Chiar we. trecut am fost si nu-ti spun ce aglomerat era...
Mirandolina
Scris: Sunday, July 30, 2006 1:23 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 2/12/2006
Kali, tu locuiesti in Iasi? Ca in dreptul locatiei este trecut Suceava.
georgy_adinutza
Scris: Tuesday, August 1, 2006 10:53 PM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2006
sa va arat si eu poze din Bucuresti

georgy_adinutza attached the following image(s):
orasul meu 1.jpgorasul meu 2.jpg

kali
Scris: Tuesday, August 1, 2006 10:57 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Mirandolina wrote:
Kali, tu locuiesti in Iasi? Ca in dreptul locatiei este trecut Suceava.

Nu, sotul meu este iesean. De asemenea, am facut facultatea acolo si cunosc bine orasul.
Parca imi pare putin rau ca m-am intors in Suceava, dar deja e prea tarziu pentru regrete. Din fericire mergem destul de des in vizita la socrii, asa ca-mi mai trece dorul...
Roxanel
Scris: Friday, August 18, 2006 1:04 PM
Nivel

Am spus la un moment dat ca nu am fotografii din orasul meu.

Acum am dar a fost greu.

Mie nu-mi plac orasele din ziua de azi. Imi plac orasele vechi, cu bulevarde cu miros de tei si salcam, cu trasuri, cafenele si ceainarii. Cu plimbari la sosea si parcuri cu foisor pentru fanfara. Cu plimbari pe strada principala, cu doamne cu palarii si domni cu bastoane si monoclu. Cu manusi albe si seri dansante. Cu miros de paine calda si baieti de pravalie. Cu spectacole de teatru si de varietee.

Acesta este orasul meu ... cum a fost odata.

danab
Scris: Sunday, October 29, 2006 12:32 PM
Nivel

Mirandolina, parcul e recent amenajat langa Terasa Vanatorul din Copou, e foarte frumos colorat si are jucarii super, (scrie la intrare ca e pt copii peste 3 ani, dar Calin va fi destul de amrisor la vara)

raly
Scris: Thursday, January 24, 2008 8:53 AM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
Hai ca vin si eu cu informatii si poze despre orasul meu!

Mediasul este un oras fermecator, nu numai pentru locuitorii sai dar si pentru vizitatori. Este situat in centrul Romaniei, in inima Transilvaniei pe Valea Tarnavei Mari. Orasul are o vechime de peste 7 secole, fiind mentionat pentru prima data, intr-un document istoric in anul 1267, astfel fiind unul din cele mai vechi orase ale Romaniei. O localitate pitoreasca in care se simte ingemanarea de vechi si modern, alternanta de stiluri arhitectonice, de la cel Gotic si Renastere, la Baroc si Empire, un oras care si-a conservat trecutul istoric in bastioane si monumente multiseculare cum sunt "Turnul Trompetilor" si intregul grup de monumente medievale din Piata Castelului. Cu cei 65.000 de locuitori, Mediasul este unul din centrele economice importante ale tarii, cu o industrie mare si moderna, cu cai de comunicatii accesibile. Locuitorii de aici sunt buni, amabili si primitori de oaspeti.

Undeva, in paginile celebrului roman "Dracula", Bram Stoker aminteste ca la nunta contelui valah, vinul a fost "cel auriu de Medias". Mediasul si imprejurimile lui sunt si azi cunoscute, data fiind faima vinurilor vechi de tarnave, simbol al stemei orasului, zona fiind supranumita in vechime "Tara Vinului" sau "Weinland", asa cum apare in harta umanistului Johannes Honterus (sec. XVI).

Mediasul are o veche si bogata traditie de peste sapte secole, prima atestare istorica fiind in 1267. Vechimea sa reala este insa mult mai mare, dovezi de locuire pe vatra acestuia existand cu mii de ani in urma. Una dintre dovezile cele mai categorice este insasi denumirea asezarii, de provenienta romana. Ea vine de la aceasta intretaiere de drumuri, unde Mediasul este asezat "per media", adica drumul din mijlocul tarii.

Localitatea este asezata in bazinul mijlociu al raului Tarnava Mare, avand 65.000 locuitori, fiind unul dintre cele mai vechi din Valea Tarnavelor. Un oras pitoresc in care se simte imbinarea dintre vechi si nou, cu o alternanta de stiluri arhitectonice, de la cel Gotic la Renascentist si Neoclasic, la Baroc, Empire si Seccesion. Civitas Mediensis si-a conservat trecutul istoric in 17 turnuri si bastioane, ziduri multiseculare inalte de peste 7 metri, 3 porti principale si 4 secundare de acces in vechea cetate. Centrul istoric al orasului Medias, apare ca un muzeu in aer liber. Monumentele medievale din piata castelului sunt unice in Transilvania. Biserica Sf. Margareta, cunoscuta si sub denumirea de "castel" cu picturi apartinand Goticului european, Turnul Tompetilor, care la 1969 se situa printre primele 12 constructii de epoca din lume ca inaltime (68,5 m) - fiind fratele turnului inclinat din Pisa, complexul arhitectural franciscan, Casa Schuller, construita in stilul Civil al Renasterii, astazi Centru Cultural multifunctional international, Catedrala Ortodoxa Romana si strazile vechi iluminate arhitectonic sunt specifice burgului de alta data. Ele dau o imagine de liniste protectoare cu porti inalte si grele, cu ziduri vechi de aparare si fortificatii medievale.

In perioada Evului Mediu, Mediasul a fost o asezare mestesugareasca prin excelenta, iar in epoca moderna, odata cu descoperirea surselor de gaz metan, in zona Bazna, in jurul anilor 1903 -1913, se dezvolta ca un important centru industrial. Bogatia gazului metan a deschis Mediasului o perspectiva economica deosebita, la inceputul secolului XX, cand iau fiinta o serie de fabrici care vor diversifica profilul industriei in Valea Tarnavelor.

Dupa 1945 orasul se caracterizeaza prin expansiune urban edilitara, spor demografic accentuat si dezvoltarea industriei in domeniul incaltamintei, tesaturilor, mobilei, cristalului, constructiei de masini, conserve si lactate, relee si vase, teracota si sticlarie. Astfel orasul ajunge sa ocupe locul IV in Romania ca pondere industriala pe cap de locuitor. Mediasul este si centrul unei importante societati nationale de exploatare a gazului metan, ROMGAZ, de prima marime in economia Romaniei si printre primele compani de acest fel din Europa.

Totusi Mediasul nu inseamna numai produse de consum a caror gama este astazi mult diversificata ci si, in aceeasi masura, o localitate in care oamenii s-au afirmat pe linie intelectuala. In biserica evanghelica Sf. Margareta, unul din monumentele seculare ale orasului nostru, poate fi vazuta piatra funerara ridicata in memoria celebrului umanist, Christian Schaesaeus (1535 - 1585) autorul epopeei "Ruinele Panoniei". O alta personalitate de seama a fost revolutionarul si pedagogul Stephan Ludwig Roh, a carui casa memoriala se afla in centrul orasului. Vizitatorul poate vedea si astazi pardesiul perforat de gloante, pe care acesta la purtat la 11 mai 1894, cand a fost executat la Cluj, deoarece autoritatile nu vedeau cu ochi buni, propunerea lui ca limba oficiala in Transilvania sa fie limba romana, ca limba a populatiei majoritare. La fel de venerat a fost revolutionarul roman Axente Sever despre care, istoricul George Togan, cetatean de onoare al Mediasului, spunea la aniversarea a 175 de ani de la nastere: "Ne amintim ca pentru toate acestea ai purtat in tinerete Sabia; ai implantat si tinut de coarne plugul, ai lucrat pentru dezvoltarea comerului si, cand nu ai avut putere ai scris pana ti-a cazut peana din mana si, dupa toate luptele ce le-ai purtat cu oprimatorii, ai continuat sa lucrezi mai departe pentrua a straluci numele, onoarea si gloria neamului romanesc". Pe langa Muzeul de Istorie si Arheologie, la Medias a fost inaugurat Muzeul Istoriei Rachetelor si Activitatilor Spatiale. El poarta numele celei mai reprezentative personalitati stiintifice a orasului, savantul Hermann Oberth, cel care a construit cu peste 6 decenii in urma, prima racheta cu combustibil lichid, parintele stiintei si tehnicii spatiale, care a conceput opera sa principala in Medias, unde in 1935 a lansat prima racheta experimentala din lume. Unul din principalii sai discipoli a fost Werner von Braun, creatorul rachetei Apollo, care a ajuns pe luna. Academicianul dr. Octavian Fodor, este un alt nume de referinta, autor a peste 500 de lucrari stiintifice din domeniul medicinei, care si-a adus o importanta contributie la studiul bolilor digestive. Nu trebuie omis nici omul de stiinta Augustin Vancea, membru corespondent al Academiei Romane, geolog cu merite de exceptie pe linia cercetarii si exploatarii gazului metan.

oanalaurisa
Scris: Thursday, January 24, 2008 10:30 AM
Nivel

Inregistrat: 1/10/2007

Va pun si eu niste poze cu ORADEA,desi eu sunt din SATU-MARE,dar locuiesc in ORADEA de cativa ani buni,asa ca aici e acum casa mea,cum s-ar spune.

Va mai pun!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.