Operatie - copci - cum tratez?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Cristy
Scris: Saturday, September 13, 2008 5:40 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/8/2007
Dupa cum stiti am operat-o pe Shachar saptamana acesta. I-au scos o alunita.
Are o taietura de 4 cm si 6 copici. Pana acum a avut 2 pansamente, unul mare si unul mic, lipit chiar pe taietura. Astazi i-au cazut, deci locul a ramas neacoperit...

Ce sa fac? Sa ii aplic alt pansament? Parca nu as lasa-o sa se plimbe cu firele la vedere la gradinita uff

Taietura este la baza craniului pe gat, nu am avut voie sa ud locul timp de 2 zile si nu am avut curajul sa o spal pe cap uff acum totusi as dori sa o spal si oricum as face tot trebuie sa o ud, mi-a sa nu o usture pale de la apa si sampon ...

Ce ma sfatuiti?
shirel
Scris: Saturday, September 13, 2008 5:59 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Daca taietura este la baza craniului pe gat spal-o pe cap dar pune-o sa stea cu capul in jos ,deci spalo in chiuveta .Cit despre pansament eu una as acoperi firele cu un pasament steril,fiindca stii cum sunt copii la gradi toti vor sa vada si chiar o pot lovi in locul respectiv.
Va pupum dulce !
cute_babies_of_mine
Scris: Saturday, September 13, 2008 7:35 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 4/4/2006
Si eu as dezinfecta cu ceva ce nu ustura tare rau, cum e Rivanolul, apoi as aplica pansament. Nu as lasa-o asa la gradi!
Pupici micutei operate, sa se vindece rana cat mai repede!pupici pupici pupici pupici
Maria & Mario
Scris: Saturday, September 13, 2008 8:37 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Subscriu la ce a spus Shirel. Spalat cu capul aplecat in fata , pansament steril si rezistent la apa pe rana si o portiune de jur imprejur. In plus ii poti acoperi zona cu o pelerina ( punga ) ceva impermeabil ! Rana se va vindeca mult mai bine daca e pastrata uscata ! Nu acoperi cu pansament peste zi sau peste noapte ! Incearca - dupa ce se inchide rana complet , un tratament cu o crema pentru cicatrici , ce gasiti voi acolo.
Cristy
Scris: Saturday, September 13, 2008 9:16 PM
Nivel

Nu a acceptat sa o spal pe cap sub nici o forma maseluta

Am pus o bucatica de fasa care sa acopere cusaturile si maine vom merge la asistenta sa ii puna ceva mai normal si sa vada si rana.
Nu am dat cu nimic pe rana, nici nu am in casa ras am acoperit locul sa fie departe de ochii copiilor curiosi si degetelor murdare
danamaria
Scris: Saturday, September 13, 2008 9:37 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/4/2007
draga cristy, stiu sigur si pe probate, pelinul este poate chiar cel mai bun cicatrizant. intreaba si doctorul si poate gasesti ceva unguente pe baza de pelin. e miraculos
varza de asemenea e foarte buna. daca, consideri ca vrei sa folosesti asa ceva, da-mi de stire si iti voi spune cu lux de amanunte ce sa faci.
un alt cicatrizant si dezinfectant (pentru prevenire) foarte bun este si patlagina (sau frunza minciunii cum i se mai spune pe aici).

succes si recuperare totala si rapida micutei.computerlove
Cristy
Scris: Saturday, September 13, 2008 11:24 PM
Nivel

Dana pupici

Am sa folosesc unguente de refacere dupa ce o sa ii scoata firele .
Cunosc (din copilaria mea ras ) ceva pe baza de propolis care tot asa face minuni, am sa intreb asistentele cand vom merge (nu stiu cum se traduce pelinul in ebraica uff ) Oricum ii ramane cicatrice, taietura este mult mai mare decat ne-am astepatat maseluta

Mi-e ciuda ca i-au pus copci normale si nu din acelea care de topesc guns deci vom avea putin circ la scoatere .
Cand au cusut-o la taietura de langa ochi acum 3 ani i-au facu cusaturi atat de frumoase nici nu se vedeau, nu i-a ramas nici un semn, abia se vede, insa acum ii va ramane semn maseluta noroc ca se acopera cu parul angel altfel uff
shirel
Scris: Sunday, September 14, 2008 12:00 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Pelin in ebraica (numai sa nu mori ca are o pronuntie ras)
Deci iti spun cum se scrie Lamed,ain,nun,taf
al doilea cuvint:hei,alef,bet,sin,iud,nun,taf.
Ceva de genul :lanat Haabsinat in engleza este mai usor:Artemisia absinthium sau pe scurt Absinth.

Este mai bine ca nu ai spalat-o pe cap,si sper sa-ti spuna asistenta cu ce sa o dai dupa ce-i scoate firele.Sharar sper sa trece totul cu bine
,dar dupa cum te stiu eu esti foarte puternica!
Pupicii!pupici pupici computerlove computerlove computerlove
t-mihaela
Scris: Sunday, September 14, 2008 5:25 AM
Nivel

Inregistrat: 6/20/2008
Si eu tot de pelin stiu, foarte bun cicatrizant.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.