buna. eu deja trec prin aceasta situatie. e dificil. in primul rand, copilul nu spune. devine apatic, nu-i mai arde de nimic si e posibil sa-l gasesti plangand (in cazul in care nu-i sunt impartasite sentimentele). trebuie discutat cu copilul si aveti nevoie de mult timp si rabdare.
|
Guest wrote:Salut am 12 ani si 1.70.As vrea sa stiu daca voi mai creste si daca sunt normala p/u varsta mea.Mama are 1.60 tata 1.82,si ma ocup cu volleyul de 4 luni.
buna. nu cred ca ai crescut atat de mult de la 4 luni de volei. de crescut stiu ca un adolescent creste si creste pana la 18 ani. cresterea poate fi mai lenta in prima perioada si mai accelerata in a doua perioada sau invers. ar fi bine sa mergi cu parintii la un medic si sa iti masori inaltimea in fiecare luna. sa nu mai punem la socoteala si alimentatia cu toate chimicalele pe care le contine.
|
Lilly of the valley wrote:"nea caciula" si tanti cu matura m-au scos din minti saptamana asta. luni dupa amiaza am avut sedinta cu parintii. in clasa mai erau cativa copii ramasi de la after-school. unii au dorit sa se joace in curtea scolii pana se termina sedinta (nu a tinut mai mult de 30 min). intre timp copiii au plecat, a ramas doar o fetita, pe care o cunosc foarte bine, stiind ca mamica ei este in clasa a dorit sa urce, dar tanti cu matura  i-a interzis "ce mata, nicio mata stai tapana afara" si-si cheama sotul, nea caciula, sa incuie usa. pe fetita am gasit-o eu ghemuita langa usa, plangand si tremurand de frig si frica. am incercat sa o linistesc, sa o iau de manuta sa o duc la mami. nu am reusit, desi repet fetita e ca din familie. am anuntat mamica, care cu greu a linistit-o si abia am reusit si eu si ea sa o luam de manuta sa o cautam pe "distinsa". am gasit-o sprijinita de matura, stand de vorba cu colega ei pe un alt etaj. bineinteles ca nu a recunoscut nimic. ba mai mult, isi facea cruce, invocand divinitatea. mamica ei s-a intors in clasa sa discute pb cu invatatoarea, eu am plecat finnd asteptata la randu-mi de copii. in dicutia in pijama cu fii-mea mi-a spus printre altele ca "nea caciula" incuie des copiii afara daca intarzie la ore si ca tanti de serviciu nu-i lasa la toalete daca e proaspat spalat a doua zi problema a fost dicutata in cabinetul directorului. probabil ca s-a lasat cu sanctiuni, ca ne interzice sa mai intram cu copiii dimineata si sa-i luam la pranz. de intrat eu tot intru, la fel si alti parinti, pe cale legala, cu serie si nr de buletin  si cum fii-mea e la after-school, nu paraseste clasa neinsotita. revolta mea: tocmai cel care ar trebui sa aiba grija de siguranta copiilor nostri si e platit pt asta, ii expune pericolului, mai ales fiind vorba de un copil mic de 7 ani.
asa este. ai perfecta dreptate. nici nu mai stiu de cate ori am vazut si eu faze de astea intre "nea caciula" / "doamna cu matura" si copii. baiatul meu e marisor si nu mai au cum sa-l "admonesteze". eu cred ca ar trebui sa fie supusi unor teste la angajare. chiar si psihologice. si cand gresesc, da, sunt de acord sa fie sanctionati. la urma urmei si ei sunt parinti si nu cred ca s-ar bucura sa auda ca ai lor copii patesc asa ceva la scoala.
|
AdrianaC wrote:Foarte tare, Miha ! Poate ne mai impartasesti si noua din trucuri.
Si eu sunt de parere ca un copil sau un adolescent care a depasit greutatea normala pentru varsta si inaltimea lui trebuie sa tina regim.
Acest regim trebuie sa excluda, din punctul meu de vedere, pastele, fainoasele, cartofii, fasolea, dulciurile.
degeaba tine regim, daca nu face si miscare. este foarte important sportul. chiar si mersul cu bicicleta sau o partida de fotbal in fata blocului cu vecii are un efect benefic asupra copilului.
|
t-mihaela wrote:Adriana, asta cu nevoia de vitamine si energie e pentru cine vrea sa se pacaleasca singur ...ca femeia gravida ca cica tre sa manance pentru doi.Un copil supraponderal trebuie scape de grasime si cu asta basta ,nu-i face bine nici fizic nici psihic.Sunt regimuri care nu fac rabat de la vitamine si energia provine din surse nebanuite de exemplu scazi concentratia de Na din alimente si alte tricuri dinastea pe care ti le poate da un nutritionistNu te teme sa incepi regim fiepentru copii fie pentru adolescent dar neaparat asistat de un nutritionist sau fii tu acela, informeaza-te ,fa cursuri online etc .Eu trec acum printr-un curs dat de la munca Diana face ca optional la scoala ,e foarte important sa stii ce bagi in stomac .
sunt de acord cu tot ce ai spus. este f.important ca adolescentul sa fie constient de ceea ce mananca.
|
aurishta wrote:Astept adresa pe PM
si eu, dar nu pot sa iti trimit adresa pe pm . nu am destule postari.
|
aurishta wrote:Ti-a iesit frumos fustita  ,incearca, pe viitor, sa micsorezi putin pozele ca sa fie mai usor de vazut! Iti trimit cartile chiar acum Mikaela, bineinteles, le dau oricui are nevoie!Asa ca trimite fuguta  adresa!
buna dimineata. am inteles ca dai cartile oricui are nevoie. te roooooog tare tare mult sa mi le dai si mie, daca nu te deranjeaza. cred ca mi-ar prinde tare bine.
|
buna ziua. fetelor ma poate ajuta si pe mine cineva cu un tipar pentru un bolero mai pentru adulte? am o rochita fara bretele si as vrea sa o "adaptez". eu nu mai am nici varsta si nici gabaritul necesare pentru astfel de rochii , dar mi-a placut foarte mult partea de jos si am luat-o asa. va rog tare mult sa ma ajutati multumesc.
|
Buna dimineata. Fetelor, m-am lovit de o problema tare grea pentru mine. Mi-am facut o rochie din dantela. Sa-mi spuneti si mie care este motivul pentru care imi iese captuseala de sub rochie in momentul in care ma asez. O sa-mi spuneti ca trebuie sa fie mai scurta. Este mai scurta decat rochia. Nu stiu ce sa fac. Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Multumesc.
|
fetelor, imi poate spune si mie cineva care se pricepe, ce fel de ata si cate grame si ce numar la andrele imi trebuie pentru acest fular (poate un picut mai lung decat in poza)? va rog tare tare mult sa ma ajutati.
|