Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Mamicile cu copii din jurul meu ma intreaba daca nu-i iau olita Alexandrei daca tot intram in 8 luni. Nu sa am sperante ca va face la olita asa de devreme ci pentru a se obisnui cu ea. Stiu ca sora mea facea la olita de la un anisor.. cum nu stiu ca doar sfinterele nu se controleaza decat dupa 18 luni. Parca i-as lua olita sa o pun dupa ce papa cate 1-2 minute ca sa se obisnuiasca cu pozitia si poate am si noroc sa faca ceva .. sa-mi dea sperante ca o sa terminam cu pampersul pana pe la 18 luni.
|
|
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 3579
| Eu i-am luat olita Alexandrei la 6 luni ai o sapt, dupa ce m-a convins ca sta f bine in fundulet. La inceput se enerva de cate ori o asezam pe ea, dar a 3-a, a 4-a oara a acceptat-o. O pun acum in fiecare dimineata (cam atunci are primul si unicul scaun din zi), sau de cate ori o vad ca se pregateste sa faca. Si de multe ori o nimerim... daca nu, macar un pipilica face, asa, din simpatie pe mine... |
|
| Daca o Alexandra face la olita trebuie sa mearga si la noi. Vreau si eu un pipi la olita din simpatie!:geek: |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Noi am asteptat prea mult cu olita si acum John nu se lasa convins sa o incerce deloc...offf, si io care speram sa terminam cu scutecele pana la venirea lui bebe doi... |
|
| freedelia wrote:Noi am asteptat prea mult cu olita si acum John nu se lasa convins sa o incerce deloc...offf, si io care speram sa terminam cu scutecele pana la venirea lui bebe doi... Sa inteleg ca daca aman prea mult risc sa o dezvat de pampers mai greu? Atunci astazi merg dupa olita! Trebuie sa stiu ceva special despre olita? au si astea secrete? |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Eu am facut un sondaj pe un alt forum (ce-i drept mult mai mare), si am constatat ca bebeii care au fost pusi pe olita mai devreme de 1 an si jumatate, in prima parte au acceptat olita repejor, kiar dadeau impreisa ca "se cer", desi nu au cum "sa se ceara" pentru ca un copil pana intr-un an nu stie pur si simplu "sa ceara",dar dupa un timp, au inceput sa o refuze vehement, ca mai apoi sa o accepte mult mai tarziu.
In skimb mamicile care au inceput sa-si puna bebeii pe olita mai tarziu de 1 an, 1 an jumate, au reusit ca in cateva luni sa-si deprinda copiii cu olita, ei deja fiind capabili sa intelegeaca ce li sespune, iar sfincterele deja maturate dupa 1 an jumate le-a permis acestora "sa se tina".Unii chiar au trecut repede de la olita la WC, iar altii direct la WC.Noi in mod sigur il vom pune pe Matei dupa 1 an si cateva luni pe olita, iar cel mai porbabil la 1 an jumate va fi pus obligatoriu la cresa.
Noi avem inca de la 6 luni o olita-fotoliu, care momentan foloseste drept jucarie, nicidecum ca si olita.Probabil ca atunci cand ne vom hatari sa-l invatam la olita ii vom cumpara alta, ca am inteles ca daca se joaca cu olita,atunci copilul stie ca e de joaca, nu de "facut" ceva in ea. |
|
Inregistrat: 2/24/2006 Mesaje: 1062
| Eu i-am luat olita Sonyei pe la 10 luni, a fost initial folosita ca "mobila" printre jucarii si dupa o luna am inceput sa o pun pe olita in ideea ca scapam de kk in pampers. Uneori prindeam pipi si uneori chiar pe amandoua, ideea era ca o puneam imediat ce se trezea si o asezam in fata televizorului, la reclame (sa o tin ocupata cateva minute). Cert este ca de vreo 2 luni nu mai facem kk in pampers, desi am renuntat la olita de vreo 3 luni (am trecut la wc, ca mami), nu spune, dar chiar se duce la baie si asteapta sa vada daca vin sa o ajut sa se dezbrace; sau daca o pun sa doarma si nu adoarme e clar ca are treaba la baie, asa ca... Noi ne-am facut un "program" pentru kk, sper sa reusim sa il facem si pentru pipi sau macar sa inceapa sa vorbeasca si sa spuna ca vrea sa faca - initial probabil vor exista accidente (sa faca in momentul in care spune) dar sper ca in cateva luni sa scapam si de asta. Acum nu mai folosim decat 2 pampersi in 24 de ore: unul pentru noapte si unul pentru zi (caci peste zi mai mergem si de cateva ori pe la wc, asa ca... ) |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17840
| E fetita mare Sonia !
Si pe Alice tot tarziu am dezvatat-o pentru ca si eu am fost de aceeasi parere cu stele_pe_cer si anume ca pana nu intelege la ce e buna nu are niciun rost sa o chinui. |
|
Inregistrat: 2/24/2006 Mesaje: 1062
| Eu nu am avut senzatia ca am chinuit-o, mai ales ca se simtea bine sa stea in funduletul gol (asta e o mare placere de-a ei, cred ca va fi fericita sa scape de pampersii uzi si grei). Cert este ca daca nu voia, nu o puneam - mai asteptam o vreme, pentru ca si eu am auzit de copilasi care au refuzat pana la varste mari sa faca la olita sau la wc pentru ca au fost obligati - nu faceau nimic la olita si in doua minute dupa ce erau imbracati erau uzi din cap pana in picioare. Asa ca ... prefer sa merg pe mana ei - daca vrea si accepta e ok, daca nu - mai asteptam. Pana acum multe le-am invatat de la ea, desi nu vorbeste stie sa-mi arate ce-i place - eu doar trebuie sa-i ofer posibilitatea sa aiba de unde sa aleaga ceva... |
|
| Sper sa avem si noi vesti bune in curand. Dupa ce pana acum catva timp nu a prezentat nici un interes fata de olita, a avut maica-mea o idee geniala, sa ii ia colacel pt veceu...punct ochit, punct lovit, ii place la nebunie, inca nu a reusit sa faca kk in veceu, dar deja de vreo 5 zile in fiecare zi merge la veceu si sta, si se screme. I-am cumparat si pampersi gen chilotei si i-a zis mama ca aia sunt de baiat mare si acum cand vrea la veceu striga "vrei poo-poo" si fuge la baie si isi trage jos chiloteii. Si e mandru, mereu imi arata pampersii noi si zice "baiat mare". |
|
| Freedelia si Criss, tare-mi place cand povestiti de copii vostri. De abia astept sa vorbeasca si Alex sa-mi spuna ca-i "fata mare".
|
|
| O sa creasca, trec lunile si anii parca zboara, ma uit la el in pat ca e cat patutul de lung si parca ieri era o bucatica si mi-era frica sa nu ii rup ceva cand ii schimbam scutecul. Iar acum sta pe veceu singur si face pipi (kk inca nu face) si dupa ce face pipi striga pe toata lumea sa il aplaude: "Maaamaaa, facut pipi, aplauze, please!" si la fel cu toata lumea. Si bate si el din palme, e un scump. Astept momentul cand o sa faca kk la veceu, ca atunci cred ca o zi intreaga o sa ne puna sa il aplaudam. |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17840
| freedelia wrote:Sper sa avem si noi vesti bune in curand. Dupa ce pana acum catva timp nu a prezentat nici un interes fata de olita, a avut maica-mea o idee geniala, sa ii ia colacel pt veceu...punct ochit, punct lovit, ii place la nebunie, ...
Si eu pe Alice am pus-o tot direct la WC, pe un colacel special si avea si un scaunel ca sa se poata urca. Era foarte fericita ca e si ea mare de acum.
Nu a facut la olita decat de 2-3 ori, cand am mers de un revelion la munte si era baia ocupata :ras: |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| AdrianaC wrote:
Si eu pe Alice am pus-o tot direct la WC, pe un colacel special si avea si un scaunel ca sa se poata urca. Era foarte fericita ca e si ea mare de acum.
Stiu ca unii copii trec direct la WC, sarind peste faza cu olita.Adriana, de la ce varsta ai pus-o pe bebelina pe WC?Si cum ai procedat?Care au fost explicatiile "pacalitoare' sau, mai bine zis, "convingatoare"? |
|
Inregistrat: 2/17/2006 Mesaje: 4933
| noi acum incercam....va mai scriu in cateva zile sa va zic ce "iese" |
|
|