Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 3065
| Ochelarii de soare sunt ca orice alt accesoriu de moda. Cu fiecare sezon care trece, stilul lor se schimba. Vechiul stil devine ceea ce “se purta pe vremea bunicii”, in vreme ce noul stil poate fi vazut pe fetele starurilor de la Hollywood si ale reginelor stralucitoare care apar pe copertile revistelor si pe covorul rosu. Eventual, stilurile vechi pot reveni in trend sub forma unor ochelari de soare “retro”, iar ciclul modei devine un cerc inchis. Toate aceste iesiri si reveniri in trend pot parea putin ciudate. Vorbeam despre ochelari de soare in tendinte, in sezonul primavara-vara 2006 nu? Dar ce te faci daca tu inca esti multumita de ochelarii de aviator pe care ii purtai si acum 15 ani?
Nu face nimic! Nimeni nu are nimic de spus.
Ochelari de soare mari, mari, mari... Pentru barbatii care vor sa arate ca Heather Ledger pe plaja sau pentru doamnele care vor sa isi impresioneze noul prieten purtand o pereche de ochelari ca ai Jessicai Simpson, iata solutia! Cateva tipuri de ochelari de soare tip hippie continua sa fie de marimi mari. Uneori, ele par sa iti acopere jumatate de fata. Cu atat mai bine, poti pleca nemachiata! Dar toate starurile le poarta, chiar daca sunt pe plaja sau in supermarket-uri. Incearca una dintre cele mai noi perechi de ochelari mari, in gen “ochi de insecta” care pot fi purtati foarte bine si peste ochelarii de vedere.
Ochelari de soare trendy, tip „Jakie O”Dar retro? Ei bine, look-ul clasic "Jackie O": netezi, cu rame din plastic inchis la culoare, specific anilor ’50, revine in forta in tendintele 2006, la fel ca si look-ul popular al anilor ‘80. Ochelari clasici sunt considerati si cei de tip aviator, folositi in filme ca “Top Gun”, iar ei sunt din nou in top moda 2006. Pentru femei insa tipul aviator a ajuns la alt nivel. Acum avem la dispozitie, doamnelor, alti „aviatori”: mai colorati (roz, verde, albastru, desi gasim si negru, auriu, maro) si mai trendy datorita ramelor diverse! In ceea ce priveste culorile si texturile ochelarilor de soare de top din ziua de astazi, fereste-ti ochii de noii designeri care folosesc piele de animale sau de piele de soparle, cristale sau alte bijuterii (chiar perle). Ochelarii pot fi mai simpli sau cu cat mai multe aplicatii (pietricele, logo-ul designerului) care ii fac stralucitori. Scopul lor este sa iti ofere protectie solara, sa te faca sa arati bine si nu sa te transforme intr-o vitrina plina de brizbrizuri de bazar turcesc... Ochelari de soare pentru sport Una dintre noile linii ale ochelarilor de soare a fost creata in special pentru atleti, si nu numai pentru a le purta la jocurile de volei pe plaja, la ski sau la golf. De aceste forme poate beneficia orice atlet si orice persoana care s-i poate permite. De obicei, ei sunt creati pentru a proteja ochiul de stralucirea puternica – se folosesc lentile polarizate - si de multe ori lentilele isi schimba culoarea in functie de fascicolul de lumina (pot fi inchisi sau deschisi la culoare). Una dintre caracteristicile acestor ochelari este sistemul de schimbare al lentilelor – deci nu conteaza vremea sau sportul –iti poti achizitiona propria pereche si poti alege lentilele pe care le doresti.
georgy_adinutza attached the following image(s):

|
|
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 1855
| Dar se gasesc si ochelari de soare cu dioptrii? Ca eu, din cauza miopiei nu pot purta ochelari de soare obisnuiti! |
|
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Un element esential de care trebuie sa tinem cont in alegerea unei noi perechi de ochelari de soare este filtru de protectie UV (UVA si UVB).
Este foarte important sa evitam pe cat de mult posibil expunerea la razele ultraviolete fara a avea ochelari drept protectie. Iar calitatea ochelarilor trebuie sa fie mare pentru a nu permite patrunderea razelor prin lentila astfel incat sa afecteze globul ocular provocand cataracta.
Cum ne dam seama daca ochelarii alesi de noi au aceasta protectie? Simplu, cititi eticheta, daca are protectie UV va scrie „UV 400” sau „Protectie UV 100%”. Este la fel de importanta pentru lentila pe care o au ochelarii de soare culoarea pe care o detin. Culorile au rolul de a absorbi lumina, iar unele dintre culori au un efect chiar foarte benefic. Maroul minimizeaza cu mult intensitatea luminoasa, galbenul imbunatateste acuitatea vizuala. Culorile rosu si verde creaza un contrast echilibrat intre obiecte.
Lentilele pot fi din:
– policarbonat: este o lentila foarte rezistenta, - CR-39: materialul folosit este plasticul si este adesea intalnit la ochelarii de soare - sticla: lentilele din acest material sunt grele uneori chiar incomode, rezistenta nu este la fel de mare ca la primele doua.
Lentilele inchise la culoare sunt recomandate pentru plaja, dar nu si pentru condus. Pentru condus sunt recomandate lentile mai deschise la culoare. In ceea ce priveste ramele aici poti alege dupa gustul tau deoarece pe piata sunt o multitudine de variante. Iar materialele folosite pentru crearea ramelor acum variaza de la aluminiu la plastic, pana la o serie de modele noi si la moda.
Ochelarii de la taraba trebuie evitati cu desavarsire deoarece sticla folosita pentru lentile si rama sunt de o calitate foarte slaba. Iar in urma purtarii lor putem avea parte de ameteli, dureri de cap, lacrimare si inrosirea ochilor.
|
|
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Anaida wrote:Dar se gasesc si ochelari de soare cu dioptrii? Ca eu, din cauza miopiei nu pot purta ochelari de soare obisnuiti!
Anaida, ochelarii de soare cu dioptrii au lentila dubla! Intai, cea normala, peste care se plica, la distanta de cativa mm, lentila de protectie. Un prieten de-al meu are asa ceva, de la Polaroid, parca! Atunci cand simti nevoia, poti ridica lentila de protectie, ramanand doar cu cea cu dioptrii. Daca nu, lentilele heliomate!
cute_babies_of_mine attached the following image(s):

|
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Am vazut la Zara niste ochelari super draguti cu rame turcuaz mari si-mi si placea cum imi vine cu ei si nu erau scumpi 100lei,dar am vrut sa ma vada si Sorin sa-mi spuna parerea si cum nu era cu mine nu mi i-am luat .Poate data viitoare ca sunt innebunita dupa ochelari de soare si nu ies din casa fara ei ca nu vad -lumina puternica ma orbeste asa ca ochelarii sunt un accesoriu fara de care nu ies din casa -mai degraba imi uit telefonul ,dar ochelarii niciodata. Visez la o pereche de Ray Ban superbi am avzut la o tipa sa lesin ce frumosi erau si ce bien mi-ar fi stat cu ei ,far la Pitesti nu i-am gasit si probabil ajung la 1 000 lei cam scumpi azi cand vreau casa si masina si vacanta si ...si... |
|

Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Anul acesta se poarta ochelarii cat-eye, insa nu stau bine pe oricine. In ceea ce ii priveste, eu nu ma prea incadrez in tendinte. Achizitionez ce-mi sta bine si am 2 perechi ( una in poseta/una in masina ) destul de neutre incat sa mearga la orice tinuta. Si eu sunt dependenta de ei, insa nu pun mare pret si nici nu ma atasez pentru ca pierd in jur de 4 bc./ an. In general nu dau mai mult de 350 ron/ perechea, macar sa nu ma zgarii... |
|
 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| cred ca ar trebui schimbat titlul topicului,sa ramana ceva de genul "ochelarii de soare" sau "ochelari in tendinte" fara "sezonul 2006",anul ala s-a dus demult. |
|

| Eiiii!Eu tin la ei ca la ochii mei -daca fara ei nu vad. Am niste perechi de colectie si la vremea lor au fost editii limitate . Fiecare in parte au o poveste si stiu si magazinele din care sunt luati si cat a costat fiecare pereche in parte . La inceput am avut un DG si cum nu stiam cu ce sa manaca ochelarii i-am pus la un loc cu cheile ,iar rezultatul o zgaraietura mare chiar in centrul lentilei si uite asa am dat 350 de euro la gunoi. |
|

| oanamaria wrote:Eiiii!Eu tin la ei ca la ochii mei -daca fara ei nu vad.
Aaaa... nu, nu... eu vorbesc doar de cei de soare, nu si de vedere. Oricum, cei cu lentila heliomata ( cred ca asa se numeste ) sunt mult mai costisitori, iar daca ai si nevoie... e usor de inteles pasiunea pentru ei. Probabil si eu as face-o... ca pentru orice altceva indispensabil
Mela, eu nu pot... |
|

| Kali eu doar la cei de soare ma refer ca nu vad fara ei ,lumina soarelui ma orbeste si lacrimez zica ca plang .Deci cei de soare imi sunt indispensabili. Da cei de vedere cu heliomata si-a luat Sorin de la SHILOETTE -o minunatie cu rame din titan -12mil. |
|

| Poze cu ,,ochii ''mei. Chanel
 Si restul-DG,Dior,Versace,Gucci,Bulgari ,Catzal
 |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Oana, o adevarata colectie! Sa-i porti cu drag! ... Si cand ma gandesc ca eu nu am nici macar o pereche! Nu ca nu-mi doresc, dar nu mi-am cumparat! |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| waaaw, chiar ca adevarata colectie!!! Sa-i porti sanatoasa, Oana
Eu tot 2 perechi am... cand se strica, sau ii ratacesc-pierd ii inlocuiesc, cu acelasi model -sunt fixista! |
|

| Liz,Cris va multumesc ! Da o pasiune pe care in ultimul rand nu am mai intretinut-o.O pereche sare de 10 mil.asa ca port ce am. |
|

| Waw, chiar ca e o adevarata colectie! Eu ii " maritam" de mult, atat de neglijenta sunt. Am vazut 2 perechi care mi-au placut in mod deosebit. |
|
|
|