Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Eu trebuie sa imi pun ochelari, ca nu mai vad asa bine, ametesc, mi se innegreste totul in fata ochilor. Stiu ca se pot face si lentile de contact cu dioptriile respective. Voi ce stiti despre lentilele de contact? Nu neaparat cele de vedere...Cum se pun, cum se dau jos, cum se curata? |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17828
| Eu nu am purtat decat ochelari, dar stiu colegi de-ai mei care au lentile de contact si stiu ca este destul de complicat cu ele. Necesita timp, rigurozitate, si nu in ultimul rand curaj, ca eu nu as suporta sa stiu ca trebuie sa imi pun ceva pe ochi |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 504
| eu am si ochelari si lentile de contact. Dar la serviciu nu pot purta lentile, nu ma simt confortabil cand imi tot misc ochii de la calculator la acte . Prima data cand mi-am pus lentilele m-au trecut toate transpiratiile, cand sa le dau jos eram in stare sa merg la medicul care mi le-a recomandat sa mi le scoata el, asa disperata eram. Dar apoi, cu exercitiu, a devenit foarte usoara manevrarea lor.Au cutiuta speciala in care trebuie tinute, intr-o solutie speciala care trebuie schimbata de fiecare data cand pui lentilele in cutie.Trebuie sa fii foarte curata pe maini, sa fii demachiata inainte de a-ti pune sau scoate lentila, altfel risti sa faci o conjunctivita. Nu e mare filosofie pana la urma , te obisnuiesti cu toate. Dar pentru mine tot mai comozi sunt ochelarii.Lentilele le folosesc doar la ocazii, cand tinuta mea nu se 'asorteaza' cu ochelarii. |
|
| Am inteles, mai bine cu ochelari....dar nu prea imi place sa port ochelari. Cand eram mica si purtam ochelari ii spargeam mereu, le rupeam bratele, doar-doar nu mi-i mai repara ai mei |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 504
| Kiki, exista si lentile de contact permanente, pentru o luna sau un an, asa ceva, astea le pune medicul si le scoate tot el. Dar despre acest tip de lentile nu stiu mai multe. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Port ochelari dar numai cand citesc, stau in fata calculatorului sau ma deranjeaza lumina becului. Nu pot sa-mi pun lentile de contact pentru ca am ochii dry. Inca ceva, fie vara sau iarna, cand ies afara, ziua port ochelari de soare, ma deranjeaza lumina puternica.
|
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| kry wrote:Kiki, exista si lentile de contact permanente, pentru o luna sau un an, asa ceva, astea le pune medicul si le scoate tot el. Dar despre acest tip de lentile nu stiu mai multe.
In ro nu se gasesc decat lentile de contact care se pun si se scot dupa un anumit numar de ore.Mai pot fi lunare (adica 30 de bucati intr-un paket, cate o pereke pentru fiecare zi a lunii), sau anuale, adica le poti purta un an (nu se mai gasesc pentru ca s-a descoperit ca nu ar umezi cum trebuie retina)...si mai sunt unele 3-6 pereki intr-un paket, tot pentru o luna parca....
Dar un cabinet oftalmologic mai cu "fitce" poate sa va lamureasca mai bine...spun mai cu "fitze", ca la ei poti gasi de toate pebtru toti, iar personalul este amabil si rabdator.
Eu detest okelarii, desi am dat o gramada de bani pe ultimii, urasc lentilele pentru modul de aplicare dar si epntru faptul ca dupa cateva ore deja "stiu" si simt ca am ceva in oki.
In skimb acum sunt in stadiul d einformare pentru o operatie la oki.Cunosc 5 persoane diferite care si-au facut operatie, 4 la un cabinet, una la un altul.Eu am dioptrii mici (1.25-1.5) si am inteles ca daca dioptria nu este constanta timp de cel putin un an, operatia este inutila.Sa vedem cand ma programez pentru topografie si consult....
|
|
| Eu am fost ieri la oftalmologie pentru ca de vreo 2-3 luni am probleme cu ochii, mai ales daca stau mult la calculator, si cam stau. Incep sa vad 2 randuri in loc de unul, si nu mai disting bine 6, 9, 8, si toate cele cu rotunjimi.
Dupa un control la Medsana la oftalmologie mi s-a spus ca am un usor astigmatism si ca am nevoie de lentile cilindrice, dioptrie +0.25 pentru inceput, dar ochelari pe care sa ii port permanent.
Acum caut sa vad cam ce preturi sunt la lentile, pentru ca rame am, si deocamdata am gasit la Optiblue, langa statia de metrou Stefan Cel Mare, 1 pereche de lentile cu toate filtrele posibile, la 2.700.000 lei (numai lentilele) si alta, doar cu antireflex, la 1.650.000 lei (tot numai lentilele).
Nu prea mai stiu care sunt preturile la ochelari si lentile, dar am zis sa mai caut ca mi se pare putin cam mult. |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| AdrianaC wrote: Nu prea mai stiu care sunt preturile la ochelari si lentile, dar am zis sa mai caut ca mi se pare putin cam mult.
Daca te intereseaza un centru care lucreaza bine si care totodata are si produse de caliate la preturi rezon, am putea sa iti recomand o vizita urmatoarele 3 centre:
1. I.O.R. (Intreprinderea Optica Romana)- pentru info suplimentare iti spun pe privat unde este cabinetul, in incinta intreprinderii;
2.Intersectie Calea Mosilor cu Bd.Craol, pe parte cu Fornetti, chiar langa un magazin cu produse de 40.000 (au preturile destul de mici, dar nu prea au rame deosebite);
3.La una di intrarile Instotutului de aeronautica spatiala, in afara institutului, este un cabinet micut, sunt profesionisti (lucreaza pentru armata).
Eu mi-am facut okelari la toate cnetrele astea trei, asta dupa ce am vazut extrem de multe magazine, cu preturi cam piperate pentru buzunarul meu.Recomand cabinetele astea mai mult pentru lentile, decat pentru rame.Pentru rame frumoase, este un magazin prin Crangasi, dar nu stiu sa explic cum se ajunge.
Sper sa-ti fo fost de folos. Daca vei veni la IOR, da-mi un semn pe mess ca pot veni cu tine (stau aproape ).
|
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Lentilele de contact sunt disponibile pentru doua "orare" de viata: purtare zilnica, ceea ce presupune ca in fiecare seara, inainte de culcare, sa le scoti, si purtare prelungita sau purtare peste noapte - lentile dispozabile. Diferenta de baza intre aceste doua tipuri de lentile de contact consta in faptul ca lentile cu purtare prelungita iti permit o mai buna oxigenare a corneei, cu peste 40% mai mare decat in cazul celor zilnice.
Lentilele de contact de 30 de zile sau lentilele cu purtare continua aduc cu ele o inovatie medicala si tehnica de exceptie. Ele sunt produse dintr-un material hidrogel silicon. Acest tip de lentile furnizeaza mult mai mult oxigen ochiului decat lentile de purtare indelungata conventionale, transformandu-le intr-o optiune mult mai sigura decat inainte.
Daca porti lentile de contact cu durata prelungita, poti sa iti reduci riscul dezvoltarii infectiilor doar prin simpla indeplinire a prescriptiilor medicale. In plus, poti sa te protejezi de radiatiile ultraviolete ale soarelui. Nici prin cap nu cred ca iti trece faptul ca razele UV pot contribui la aparitia bolilor, precum cataracta si tumorile oculare, sau ca si ochii se pot arde din cauza soarelui (keratitis). Dar ce este cel mai important este ca lentilele de contact iti protejeaza ochii in timpul sportului.
Lentilele de contact se gasesc intr-o varietate foarte mare si se diferentiaza in functie de:
- modul si timpul de purtare; - material; - efectul optic obtinut si eroarea de refractie corectata; - raza de curbura; - diametru.
Modul si timpul de purtare:
• purtare zilnica; • lunara; • lunara (zi si noapte); • trimestriala; • anuala; • ocazional.
Materiale:
• hidrogel silicon; • polymacon; • alfafilcon; • hilafilcon; • methafilcon; • balafilcon.
In general, putem afirma ca orice persoana cu o eroare de refractie si, ca atare, purtatoare de ochelari este teoretic un candidat posibil pentru adaptarea lentilelor de contact. Daca acest candidat devine purtator, depinde de multi factori:
- personali: felul si marimea erorii de refractie, aspecte psihologice, atitudinea fata de ochelari si de lentile si cunostintele legate de acestea, profesia si alte preocupari in timpul liber etc.;
- externi: cunoscuti, prieteni si colegi purtatori de ochelari ori de lentile de contact, nivelul social, moda, idealul estetic ori de sanatate si modul de a solicita vederea, de a corecta erorile de refractie; pretul si nivelul reclamei facute pentru lentile de contact in societatea si epoca respectiva, cat si profilul si nivelul profesional al oftalmologilor si optometristilor.
Avantajele lentilelor de contact moi:
- lentila usor de suportat, confortabila; - adaptarea lentilei e relativ simpla, exista un risc foarte mic de dizlocare (se preteaza si pentru sportive), praful din mediul inconjurator nu poate intra in spatial dintre lentila si cornee; - avantajoasa din punct de vedere estetic, se preteaza si adaptarii la copii, batrani, se preteaza pentru ochi sensibili; - stabilitate optica a imaginii in timpul clipitului.
Spre deosebire de ochelari, lentilele de contact nu se aburesc, nu trebuie curatate in timpul purtarii, permit miscarea libera (sport, diverse meserii), nu au o greutate proprie considerabila, largesc campul vizual, inlatura aberatiile optice tipice la marginea lentilei de ochelar, imaginea optica se apropie de starea (ideala) de isokonie.
"Secretele" lentilelor de contact cosmetice
Lentilele de contact cosmetice dispun de cele mai diverse nuante, colorate puternic sau usor vizibile, schitate prin nervuri fine, lentile care schimba total culoarea irisului, o amplifica sau ii dau mai multa stralucire.
Ce nu trebuie sa uiti inainte sa iti alegi lentilele cosmetice este in primul rand confortul ochiului. In functie de culoarea pe care ti-o doresti si de marimea pupilei tale, vei jongla cu o lentila care sa ti se potriveasca.
Simti cumva o usoara jena? Usturime? Lentila e prea mica sau prea larga? Atunci nu ai ales bine. Si, desi sunt la moda, lentilele cosmetice nu sunt o joaca. Ele reprezinta mai mult decat niste cercuri colorate pentru ochi. Noua culoare pe care ti-o daruiesc ochiului trebuie sa fie dispusa radial, sub forma de striatii fine, asemanatoare celor naturale ale ochiului. Unele lentile permit nuantei naturale a irisului sa se zareasca printre striatiile lor colorate, personalizand in acest fel nuanta obtinuta in final. Daca vrei ca nuanta lentilei de contact sa se armonizeze cu aspectul natural al ochilor, atunci poti sa iti alegi ca zona colorata de pe lentile sa aiba contur. Asa ca nu ezita sa te joci cu cap!
|
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 6570
| Din cate stiu eu (asta mi s-a spus cand am vrut lentile de contact in loc de ochelari), daca exista anumite afectiuni nu se recomanda folosirea lor. Adriana, si eu am astigmatism din nastere, tocmai de aceea nu se poate sa port lentile de contact.
Acum doua saptamani am fost si eu la control, mi-a mai scazut dioptria, ei, nu ca as fi avut cine stie cat, dar a scazut de la 1 la 0,5. Mi-am comandat si o noua pereche de ochelari... Despre preturi, am ramas si eu traznita. Cand sa aleg ramele, nu stiu cum se face ca am pus mana direct pe o pereche MaxMara, care nu costau nici mai mult nici mai putin de 4.400.000 lei. Nu, merci. Pana la urma am ales niste rame la 1.000.000 lei. Cat despre lentile, vreau sa va spun ca am cumparat lentile heliomate, pentru ca eu nu prea ma impac bine cu ochelarii de soare (mai ales la volan). Ce spuneti de 1.700.000 bucata? Bafta mea ca era vorba de cabinetul oftalmologic al matusii mele si nu am mai platit consultatia si montajul. Asa ca o pereche de ochelari m-a costat 4.400.000 lei. Am plecat de acolo sub stare de soc, serios... Mai, traim in Romania, cine inventeaza preturile astea? |
|
| Mama si-a facut ochelari pe undeva pe la gara, lentile heliomate, 3.500.000 - 2 perechi cu rame cu tot. Vreau si io sa merg dar cand voi avea ceva banutzi disponibili, ca acum nu am |
|
| Hai ca acum chiar m-ai pus pe ganduri Oana, ca eu nu am mai intrebat daca ma mai costa in plus si montajul, ca si asa mi s-a parut mult 2.700.000 lei 2 lentile. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| eu port lentile colorate de 3 saptamani ..m-am obisnuit cu ele destul de greu 2 saptamani si cand imi mai obosesc ochii si imi vine sa dau cu ele de toti peretii..la calculator dupa jumate de ora vad stele verzi
la inceput imi trebuia jumate de ora sa le pun ma luau toate transpiratiile si cand sa le dau jos ma pishcam de ochi intr-o veselie...dar te obisnuiesti ...acum in 5 min le-am instalat |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 3/19/2006 Mesaje: 55
| iti sta foarte bine |
|
|