Ochelari sau lentile de contact?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
oana_nicole
Scris: Friday, March 24, 2006 9:55 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/14/2006
Asa mami cool mai da...cool Sa stii ca iti sta foarte bine, Adriana. Inca o data, sa ii porti cu placere. Eu inca nu am intrat in posesia noilor ochelari. Astept cu mare interes. scratch
stele_pe_cer
Scris: Tuesday, February 27, 2007 5:59 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Hmm...vad ca nimeni nu mai scrie la topicul asta....eu ieri mi-am cumparat "okisori" noiras , numai ca nu ma impac prea bine cu pusul lor!Inca nu am capatat dexteritatea de a-mi pune singura lentilele dar...poate in timp ma voi obisnui!
gabyy
Scris: Friday, April 6, 2007 11:17 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 3/23/2007
eu port ochelari de mica...asta e
Am incercat de la o prietena lentilele de contact si ma -m chinuit la un ochi cam 1/2 ora sa o introduc si la celalalt cam 5 min...si vedeam in ceata,ma jena
asa k tot mai bine ochelarii ,ii pui si-i dai jos de la ochi de cate ori vrei
alexis
Scris: Friday, September 28, 2007 2:01 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Abia acum am dat peste mesajele voastre si cred ca ar fi bune cateva clarificari:

Quote:
Taki: "Nu pot sa-mi pun lentile de contact pentru ca am ochii dry."

Exista picaturi care au exact compozitia lacrimii naturale, se cheama "lacrimi artificiale". Cate o picatura in fiecare ochi la 2 ore sau atunci cand este nevoie ar putea ajuta sa suporti mai usor lentilele. In plus, sunt unele marci de lentile (de ex AcuVue Moist) care au in componenta lacrimi artificiale pe care le elibereaza treptat pe parcursul unei zile (sunt lentile de unica folosinta). Incearca la un cabinet si vezi cum ti se par. E posibil sa le poti suporta chiar daca ai ochii uscati.

Quote:
Stele_pe_cer: "Dar un cabinet oftalmologic mai cu "fitce" poate sa va lamureasca mai bine...spun mai cu "fitze", ca la ei poti gasi de toate pebtru toti, iar personalul este amabil si rabdator."

Eu am rezolvat cu programare la Oftapro. E drept, ai de asteptat cam o luna pana iti vine randul, dar sunt doctori buni (nu oricine se baga sa faca operatii pe ochi la copii). Consultatia a fost 700.000, si a inclus proba de lentile sa vada daca le suport.

Quote:
Stele pe cer: "In skimb acum sunt in stadiul d einformare pentru o operatie la oki.Cunosc 5 persoane diferite care si-au facut operatie, 4 la un cabinet, una la un altul.Eu am dioptrii mici (1.25-1.5) si am inteles ca daca dioptria nu este constanta timp de cel putin un an, operatia este inutila.Sa vedem cand ma programez pentru topografie si consult...."

Si eu m-am gandit la operatie dar daca dai cautare dupa cuvintele "Lasik disaster" pe internet gasesti o sumedenie de site-uri si forumuri unde foarte multi oameni povestesc cat de riscanta este operatia si ca daca ceva merge prost nu mai poate fi indreptat. Sincer eu personal nu am vrut sa risc.

Quote:
Oana Nicole: "Din cate stiu eu (asta mi s-a spus cand am vrut lentile de contact in loc de ochelari), daca exista anumite afectiuni nu se recomanda folosirea lor. Adriana, si eu am astigmatism din nastere, tocmai de aceea nu se poate sa port lentile de contact. "

Pentru astigmatism exista si lentile de contact cilindrice, numai ca acestea sunt din cele care se poarta o luna. Poate sa iti recomande doctorul, dar trebuie neaparat facut un consult.

Quote:
Stele pe cer: "Hmm...vad ca nimeni nu mai scrie la topicul asta....eu ieri mi-am cumparat "okisori" noiras , numai ca nu ma impac prea bine cu pusul lor!Inca nu am capatat dexteritatea de a-mi pune singura lentilele dar...poate in timp ma voi obisnui!"

Cred ca pana acum te-ai obisnuit, cam dupa o saptamana de pus zilnic te inveti.

Quote:
Gabyy: "Am incercat de la o prietena lentilele de contact si ma -m chinuit la un ochi cam 1/2 ora sa o introduc si la celalalt cam 5 min...si vedeam in ceata,ma jena asa k tot mai bine ochelarii ,ii pui si-i dai jos de la ochi de cate ori vrei"

Nu mai faceti niciodata greseala asta! In afara de faptul ca va puteti infecta, lentilele de contact se prescriu in functie de curbura ochiului pe care o determina medicul! Normal ca te jena daca tu aveai curbura ochiului diferita de cea a ochiului prietenei tale!

CristinaAnd
Scris: Wednesday, June 25, 2014 11:18 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 6/25/2014
Oana Nicole: "Din cate stiu eu (asta mi s-a spus cand am vrut lentile de contact in loc de ochelari), daca exista anumite afectiuni nu se recomanda folosirea lor. Adriana, si eu am astigmatism din nastere, tocmai de aceea nu se poate sa port lentile de contact. "

Alexis: "Pentru astigmatism exista si lentile de contact cilindrice, numai ca acestea sunt din cele care se poarta o luna. Poate sa iti recomande doctorul, dar trebuie neaparat facut un consult."

Desi am vazut ca nu a mai raspuns nimeni de ceva timp pe subiectul acesta, vreau sa va spun ca si eu am astigmatism si de curand mi-au fost recomandate noile lentile de contact zilnice de la Johnson&Johnson. Lentilele se numesc Acuvue 1 Day Moist for Astigmatism costa aproximativ 100 lei, sunt foarte incantata de ele, nu ma mai ustura ochii atat de des si am scapat si de grija solutiilor de intretinere. Va recomand!
Lilly of the valley
Scris: Friday, March 13, 2015 6:11 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
Recent mi-am facut un control oftalmologic ca nu mai vedeam nici de aproape f bine, trebuie sa distantez foaia la mai bine de 30 de cm, dar daca maresc distanta mai mult nu mai vad nici asa.
Mi s-au recomandat 2 perechi de ochelari Crazy ok? no way! Ce-ar fi sa-mi pun eu ochelari cu lentile progresive, scap de corvoada celor 2 perechi. Zis si facut. Am ales lentile Zeiss progresive heliomate PhotoFusion cu antireflex Lotutec (asa scrie pe certificatul de garantie). Sa vad cat dureaza adaptarea ca ametesc rau.
andreeav
Scris: Tuesday, July 5, 2016 3:26 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Din cele discutate aici am retinut cateva aspecte interesante:

Lentilele de contact necesita timp, rigurozitate, si nu in ultimul rand curaj, ca unii nu ar suporta sa stie ca trebuie sa isi puna ceva la/pe ochi. La inceput posibil sa trebuiasca jumatate de ora sa le pui sau sa le dai jos, necesita un pic de antrenament, in timp poti ajunge la cateva minute pus sau scos. Cei care au lentile de contact stiu ca este destul de complicat cu ele la inceput.

Lentilele au ocutiuta speciala in care trebuie tinute, intr-o solutie speciala care trebuie schimbata de fiecare data cand pui lentilele in cutie.Trebuie sa fii foarte curat/a pe maini, sa fii demachiata inainte de a-ti pune sau scoate lentila, altfel risti sa faci o conjunctivita.

Ar trebui purtati ochelari la citit, stat in fata calculatorului sau la deranjarea luminii becului sau la deranjarea luminii puternice. Nu pott sa-ti pui lentile de contact daca ai ochii uscati.

Lentilele de contact sunt disponibile pentru doua "orare" de viata: purtare zilnica, ceea ce presupune ca in fiecare seara, inainte de culcare, sa le scoti, si purtare prelungita sau purtare peste noapte - lentile dispozabile. Diferenta de baza intre aceste doua tipuri de lentile de contact consta in faptul ca lentile cu purtare prelungita iti permit o mai buna oxigenare a corneei, cu peste 40% mai mare decat in cazul celor zilnice.

Lentilele de contact de 30 de zile sau lentilele cu purtare continua aduc cu ele o inovatie medicala si tehnica de exceptie. Ele sunt produse dintr-un material hidrogel silicon. Acest tip de lentile furnizeaza mult mai mult oxigen ochiului decat lentile de purtare indelungata conventionale, transformandu-le intr-o optiune mult mai sigura decat inainte.

"eu port lentile colorate de 3 saptamani ..m-am obisnuit cu ele destul de greu 2 saptamani si cand imi mai obosesc ochii si imi vine sa dau cu ele de toti peretii..la calculator dupa jumate de ora vad stele verzi" - de asta se loveste majoritatea si e privita usor sceptic de catre unii.

E nevoie de un control la medicul oftalmolog inainte de cumpara un anume tip de lentila.
marivic
Scris: Wednesday, July 6, 2016 5:10 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 8/10/2007
Din 27 Iunie,mi-am pus si eu lentile progresive.....m-am acomodat repede si-mi plac foarte mult.....yes
bereea
Scris: Tuesday, July 12, 2016 9:11 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Ieri am fost la control si , aproape fara nici o surpriza, am constat ca mi-au crescut iar dioptriile!alcool Am incercat lentilele de contact, sunt ok, le suport, le pun usor dar cu datul jos e alta poveste!
Oricum, aveam impresia ca voi putea renunta definitiv la ochelari , dar nu e deloc asa: nu vad sa citesc, nu vad la telefon, deci automat nu le voi putea purta la munca.Probabil le voi lua doar pentru cand sunt in vacanta sau fac sport sau...nu mai stiu.Sunt un pic dezamagita!
Am nevoie de ochelari pentru office, computerul imi omoara ochii.
bereea
Scris: Saturday, October 6, 2018 7:50 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
marivic wrote:
Din 27 Iunie,mi-am pus si eu lentile progresive.....m-am acomodat repede si-mi plac foarte mult.....yes

Mioara, zici ca e ok cu lentile progresive? Trebuie sa-mi fac si eu neaparat, dar am citit atatea " povesti" despre persoane care nu le suporta, ca parca ma tem....
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.