Oboseala.
Subiectul anterior · Subiectul urmator
oanalaurisa
Scris: Friday, December 14, 2007 9:47 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/10/2007
g_nicoleta2000 wrote:
Multumesc mult de tot pentru sfaturi si pentru uraripupici .
Asaaaa...miercuri seara am fost la oftalmologie pentru ca banuiam ca are legatura cu vederea, decembrie imi solicita mult ochii, mult calculator, mult desen, mult citit dar nu a iesit nimic care sa explice starea mea de rau. Mi-a prescris ochelari de -0,5 cu nu stiu ce filtre, astazi ma duc sa-i iau si sper sa-i pot purta.
Ieri am fost la medicul de familie, mi-a luat tensiunea,10 cu ceva, am uitat cu cat dar mica cum o am de obicei si mi-a dat trimite la analizele gratuite care le primim de la stat odata cu cuponul de sanatate. Am sa mai fac si altele suplimentare si o sa vedem ce apare, sper sa fie totusi ceva fizic si sa nu cad asa cum prezice Madaliana in oboseala cronicauff . De mancat nu mananc inainte de culcare dar tv+laptop sunt masajul meu dinainte de somn, suntem toti obositi, nu mai am chef de masaj, cred ca Liv iar place tare mult sa mi-l faca dar brrrrrbataus , ia mana, lasa-ma in pacetunete
Am imbatranitplans

aaa, Vitamax nu iau ca ma ingrasa mai ceva ca drojdia, mai iau primvara 5 capsule dar ce efect are, bummmnono

Daca consideri ca Vitamaxul te ingrasa,probabil din cauza laptisorului de matca si a ginsengului din compozitie ,care consideri ca iti fac pofta de mancare.
Ia atunci macar un tub de Supradyn effervescent,din care ia 1 tb /zi dimineata macar 10 zile.
tris
Scris: Friday, December 14, 2007 8:21 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 10/17/2007
Draga Nicoleta, ai mare grija de tine, caci nu e bine ce se intampla. Iti urez multa, multa sanatate pentru a te bucura din tot sufletul de sarbatorile ce vor veni. pupici

Eu am un soi de oboseala cronica as zice. In fiecare zi la 11 nu mai sunt buna de nimic, iar daca nu dorm la pranz seara efectiv simt ca ma prabusesc. La medic mi-a facut analize, dar nu a depistat nici o carenta de vitamine, asa ca....am trei ani de oboseala vesnica. uff
cute_babies_of_mine
Scris: Friday, December 14, 2007 8:33 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 4/4/2006
Tris, ora 11 pare o chestie general valabila. Si sotul meu tot 3 ani a suferit cumplit din cauza oboselii cronice. Nimic nu mai parea ca-l ajuta. Dar... cu multe insistente din partea mea, ora de somn s-a mutat pe la 23.00 de la 02.00, week-end-urile se petrec in familie nu pe la diverse firme cu diverse contracte (ca degeaba facem bani daca ii dam pe medicamente). De asemenea, acasa e mereu liniste si calm. Face sport saptamanal (vara fotbal si tenis, iarna volei si fotbal). Singurele medicamente care realmente au ajutat au fost prescrise de psihiatru - Rivotril, si de medicul de familie - Ansilan si Milgama N. Asta dupa ce am scapat de o dependenta cumplita de Xanax. Acum, nici astea nu mai sunt necesare. Pas cu pas...
oanalaurisa
Scris: Friday, December 14, 2007 8:37 PM
Nivel

Atentie si la Rivotril si Ansilan ,ca si astea produc dependenta....cry
cute_babies_of_mine
Scris: Friday, December 14, 2007 8:49 PM
Nivel

Stim.... Dar nu ca Xanaxul. In plus, acum apelam la ele doar in caz de mmmmaaaaaaareee urgenta.
felyy
Scris: Friday, December 14, 2007 9:06 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 10/16/2007
Exact asa am patit si eu si s-a dovedit ca am spasmofilie.La un moment dat nu mai puteam sa dorm deloc si a doua zi eram terminata la servici,dar mie imi era mult mai rau (am ajuns de cateva ori la urgenta ,sa imi faca intravenos calciu),aveam palpitatii si intepaturi la inima,tremuram si ma sufocam.Am fost la o gramada de doctori si mi-am facut toate analizele (aveam 6 calcemia).Dr. de la endocrine mi-a zis ca am lipsa mare de calciu si mi-am revenit f. greu.Nu mi-a mai fost rau de mult timp ,dar calciu mai iau si acum din cand in cand.Am luat si eu Ansilan ,pt. ca altfel nu aveam nici o sansa sa adorm ,dar nu e chiar atat de puternic incat sa dea dependenta.E normal sa il iei cand iti este foarte rau,dar atunci cand iti revii nu mai simti nevoia sa il iei.Daca nu dormi noaptea e normal sa ai o stare permanenta de oboseala. Multa sanatate pupici
MNiko
Scris: Sunday, March 23, 2008 9:50 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Cand oboseala devine boala

Oboseala este o stare care se instaleaza in organism intr-un moment in care resursele, fizice sau pshice, sunt suprafolosite si ca atare organismul se protejeaza, nemairaspunzand prompt la stimuli.

Oboseala fizica se "vede" prin faptul ca reactiile sunt incetinite, miscarile cer efort mai mare pentru a fi executate, apare senzatia de somnolenta si de slabiciune in corp. Creierul se mobilizeaza mai greu pentru a produce aceleasi reactii, atentia scade in mod semnificativ, pot aparea chiar probleme de memorie, apatie sau nervozitate, iritabilitate.

Fiecare a trecut printr-un astfel de episod, mai ales in perioade in care trebuie sa faci fata la multe lucruri, trebuie sa rezolvi si sa intervii in acelasi timp, sau trebuie sa depui un efort fizic solicitant. De cele mai multe ori, un film bun, niste muzica si un somn bun, mai ales daca e langa tine cineva care iti intelege starea, fac minuni. Ce se intampla insa cand aceasta epuizare devine un mod de viata si zi de zi simptomele nu se rezolva pur si simplu prin odihna?

Cand oboseala devine o stare o stare permananta...

Sindromul de oboseala cronica se instaleaza dupa 6 luni de oboseala sau epuizare care interfereaza semnificativ cu calitatea vietii persoanei. Cauza aparitiei sindromului de oboseala cronica nu este clara. Simptomele sunt intarite de cauze de mediu (stresant, suprasolicitant) cu probleme fizice (de la gripe, raceli, pana la boli ale sistemului imunitar sau endocrin) si cauze psihologice (vulnerabilitate, depresie). Depresia poate fi si o cauza, dar si un efect al oboselii cronice.

Daca simti ca privind in urma, ai simtit in cea mai mare parte a timpului o stare de oboseala, tine cont de faptul ca:

1. Oboseala este reala. Chiar dupa perioade de lipsa de activitate, oboseala este persistenta si invalidanta. Acest lucru este greu de inteles, mai ales atunci cand starea de epuizare este resimtita dupa o perioada lunga de aparenta odihna. De aceea, pentru cei care au aceste simptome, este uneori greu sa comunice cu familia si sa ajunga impreuna la concluzia ca este nevoie de mai mult decat niste odihna.

2. Sunt perioade bune si perioade rele. Pot exista perioade in care, aparent fara explicatie, sa te simti bine, dupa care starea de oboseala se reinstaleaza.

3. Somnul nu este unul odihnitor.

4. Poate aparea hipotensiunea ortostatica (scaderea tensiunii atunci cand ne ridicam in picioare), care de cele mai multe ori este interpretata ca o stare de moleseala, slabiciune sau chiar de lesin.

Sindromul de oboseala cronica este dificil de diagnosticat

Sindromul de oboseala cronica este destul de dificil de diagnosticat si tratamentele variaza semnificativ. Cu cat respectul fata de propria persoana apare din timp si senzatia de oboseala este luata in serios din timp, cu atat speranta revenirii la starea de bine este mai mare.

Sfaturile utile

Ritm de viata construit dupa ritualuri. Aceeasi ora de culcare, obiceiuri stabile de viata, munca si timp impreuna cu cei dragi intaresc un sentiment de siguranta si de apartenenta care ajuta relaxarea organismului, dandu-i astfel voie sa se odihneasca;

Evitarea substantelor excitante, indiferent daca e vorba de alcool, cafea, chiar ciocolata;

Crearea unui ritm de munca in raport cu disponibilitatile, chiar daca acesta implica perioade cu un program redus. Aici suportul familiei si disponibilitatea ei de a intelege devin extrem de importante.
de Lena Rusti - psihoterapeut

sursa
sousourel
Scris: Sunday, March 23, 2008 11:27 AM
Nivel

Inregistrat: 2/18/2006
Si un somn neodihnitor poate provoca aparitia oboselii cronice. Intre cauzele acestuia: un pat prea tare/ moale, zgomot ambiental deranjant, sforaitul propriu sau al partenerului.
Maria & Mario
Scris: Sunday, March 23, 2008 2:18 PM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
Hai ca ma alatur si eu trupei . De o saptamana dorm cel putin 8 ore pe noapte , mananc sanatos fructe si legume, gratar din carne rosie sau alba , am inceput sa iau si Centrum multivitamine si cu toate astea : simt ca lesin pe strada de slabiciune. Ametesc si am stari de lesin , de greata generala ! Ieir , spre ex , nu m-am simtit in stare sa plec cu masina uff plans de ne-a dus tati. Nus tiu ce Dumnezeu e cu mine ! Ma dor ochii si capul, ma simt de zici ca sunt batuta !

Trebuie sa imi fac timp de niste analize, ca incep sa ma alarmez ! closedtopic
ciocolatzica
Scris: Sunday, March 23, 2008 2:44 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 3/17/2008
oanalariusa am vazut in profil k esti farmacist,as vrea sa ma ajuti si pe mine cu un raspuns.De cateva luni am niste dureri de cap ingrozitoare,urmate de ameteala,stare de rau,stare de voma,tremurat,asta se intampla la 3 4 zile,asa ma trezesc dimineata.Am fost la medic si mi a zis k am migrena si k asta nu se poate trata ci se poate ameliora durerea.Stii cumva care este cea mai puternica pastiluta in farmacie pt migrena?
am luat nevralmed,panadol extra,sanadol,nurofen plus,tador,ginkgo biloba....si nici eu nu mai stiu denumirile,dar toate fara efect..durerea persista pe toata durata zilei,abia ridic,capul de pe perna,.t e rog sa ma ajuti cu un raspuns.multumesc
oanalaurisa
Scris: Sunday, March 23, 2008 4:15 PM
Nivel

ciocolatzica wrote:
oanalariusa am vazut in profil k esti farmacist,as vrea sa ma ajuti si pe mine cu un raspuns.De cateva luni am niste dureri de cap ingrozitoare,urmate de ameteala,stare de rau,stare de voma,tremurat,asta se intampla la 3 4 zile,asa ma trezesc dimineata.Am fost la medic si mi a zis k am migrena si k asta nu se poate trata ci se poate ameliora durerea.Stii cumva care este cea mai puternica pastiluta in farmacie pt migrena?
am luat nevralmed,panadol extra,sanadol,nurofen plus,tador,ginkgo biloba....si nici eu nu mai stiu denumirile,dar toate fara efect..durerea persista pe toata durata zilei,abia ridic,capul de pe perna,.t e rog sa ma ajuti cu un raspuns.multumesc

Am sa deschid un topic despre posibilele cauze ale durerilor de cap si acolo vei gasi toate raspunsurile de care ai nevoie. Nu are rost sa experimentezi medicamente, ca eu am avut aceeasi problema si mi s-a spus ca sunt migrene si cand mi-am facut analizele de fapt aveam un colesterol imens si dupa ce l-am tratat si a scazut s-au oprit si durerile de cap. Cand ti-ai facut analize ultima oara?
ciocolatzica
Scris: Sunday, March 23, 2008 4:39 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 3/17/2008
pai acum 7 8 luni
oanalaurisa
Scris: Sunday, March 23, 2008 4:48 PM
Nivel

ciocolatzica wrote:
pai acum 7 8 luni

Ar trebui sa le refaci, mie si in timpul sarcinii mi-a crescut colesterolul si gandeste-te ca ai pierdut multe vitamine si substante din corp,pana te refaci mai dureaza.
cute_babies_of_mine
Scris: Sunday, March 23, 2008 5:11 PM
Nivel

Si eu am revenit la durerile de cap cu greata si ameteala, cu imposibilitatea de a ma concentra. Dar acum stiu ca asta e perioada premenstruala. Dau cu Tador si rabd cateva zile pana cand vine CM. As vrea sa am si eu o perioada PM cu dureri de sani si atat, dar...
oanalaurisa
Scris: Monday, March 24, 2008 1:00 PM
Nivel

ciocolatzica wrote:

Am deschis topicul respectiv,poti sa te uiti sa vezi...se numeste DUREREA DE CAP.Il gasesti la sectiunea Sanatate.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.