Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17840
| Haideti sa dicutam despre obezitatea la copii, cauze si prevenire.
Unii parinti isi doresc sa aibe copii grasi si frumosi, sa faca si cute pe la manute si piciorute, etc. Totusi, bebelusii care trebuie sa duca mai multa grasime dupa ei nu sunt cu nimic mai fericiti decat bebelusii mai slabi.
Dimpotriva, ei au tendinta sa se irite in locurile in care pielea face plici care se freaca intre ele.
Deci, ideal pentru parinti ar fi sa isi hraneasca bine copilul, dar nu cu scopul de a avea un copil gras si frumos.
Eu am vazut asta vara la mare o multime de copilasi, de diverse varste, de la 10-11 luni pana la 5-6 ani foarte grasi, exagerat de grasi. Toata lumea era fericita, ba ii mai si vedeai cu inghetata sau dulciuri in mana.
Voi ce parere aveti vis-a-vis de acest aspect? Credeti ca un copil suprapoderal trebuie pus la regim? Exista diete speciale pentru copii supraponderali? |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 1320
| Cred ca abia dupa varsta de 2 ani se poate spune ca un copil este obez...parerea mea...Bebelusii de obicei slabesc ,cand incep sa mearga.In plus e cam greu sa tii la regim un sugar.Matei are 10Kg, are "colacei", dar nu se irita pentru ca are grija mama de asta .Nu pare gras pentru ca e si lungut.E un bebe normal, chiar daca e mai greu.Nu sunt de acord cu mancarea nesanatoasa si recunosc ca multi parinti isi hranesc copilasii( ma refer la cei mai marisori, de 4-5 ani)cu mancare grasa, nesanatoasa(un ex sunt cozile interminabile de la McDonald s).In plus, fiecare bb are metabolismul lui..unii asimileaza mai bine, altii mai putin bine. |
Inregistrat: 11/18/2006 Mesaje: 3674
| Pe mine ma preocupa mult chestia asta si ma uit des la Mihaita sa vad daca nu e prea gras, dar eu zic ca nu e foarte gras, are 13 kg la 1 an si 7 luni. Cereale ii dau cu masura, biscuiti foarte putini, paine foarte putina. Iar la McDonalds am zis ca nu il duc, fie ce-o fi, orice jucarii s-ar da... poate cand o creste si o plange sa ii fac vreo zi de nastere acolo, dar nu voi face un obicei din macatul la fast food. |
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| In cazul lui V mereu am fost atenta, cel putin dupa 1 an, la greutate, pentru ca oricum e foarte mare (14-15 kg). Asa ca mazim 2-3 biscuiti/ zi, dar nu zilnic, cereale tot a 2-a, a 3-a zi, paine cat mai putina si data asa, ca buna de rontait si mai putin in timpul mesei. |
Inregistrat: 11/2/2007 Mesaje: 2320
| eu nu sunt adepta parerii "gras si frumos", bine facut - DA, gras si cu colacei peste tot, oricat ar fi de dulce - NU.... eu zis asa - atata timp cat se respecta graficele kg-lor pt. varsta respectiva - nu am de ce sa-mi fac griji, iar pediatra noastra ne-a prevenit, ca pana si copii daca sunt grasuti de mici au tenidinta sa devina obezi la maturitate... oricum - noi am scos din meniu cereale, im schimb am bagat smantana si almette cat cuprinde - si vad k nici nu le duce dorul bine - dupa parerea pediatrei noastre sonia este cam la limita kg - caci are 10 kg - dar e si destul de inalta pt varsta ei, are 82 - bine avand in vedere k eu am 1.71 si tati 1.91 - mi se pare destul de ok... |