Obezitatea - cauzata de o singura gena !
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Wednesday, February 25, 2009 3:27 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Cercetatori germani de la universitatea din Dusseldorf au studiat cateva variante des intalnite ale genei FTO, asociata deja, in urma unor studii anterioare, cu obezitatea. Ei au conchis ca diferente foarte mici intre aceste gene ar putea avea un impact major asupra metabolismului.

Continuarea AICI.
bereea
Scris: Friday, December 30, 2011 8:31 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
cred ca "gena " asta care cauzeaza obezitatea se numeste lacomie.eu , una, n-am vazut o persoana care sa manance sanatos si cu anumite limite si sa fie grasa.
Roxie
Scris: Friday, December 30, 2011 3:38 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 8/1/2007
De fapt, aceasta gena FTO, sau o varianta a ei ii face ca atunci cand mananca sa nu simta senzatia de satietate. Cand ti-e foame, mananci, si pe masura ce mananci vine senzatia de satietate care iti indica ca ai mancat suficient. Gena asta, sau anumite variante ale ei, impiedica sa apara senzatia de satietate. Si mai mult chiar in cazurile cand exista doua copii ale acestei gene. Mai este si sindromul Prader Willi unde copiii mananca in exces, la ei se intampla acelasi lucru, nu este potolita foamea, dar aici e alt mecanism care nu functioneaza nu FTO. Deci da, obezitatea, sau mai bine zis foamea necontrolata care duce la obezitate, poate avea cauze genetice, cromozomi care s-au sters, sau gene dublate.
aurishta
Scris: Friday, December 30, 2011 4:24 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2011
bereea wrote:
cred ca "gena " asta care cauzeaza obezitatea se numeste lacomie.eu , una, n-am vazut o persoana care sa manance sanatos si cu anumite limite si sa fie grasa.

Subscriu! Foamea necontrolata este un viciu,nu un defect genetic.
Roxie
Scris: Friday, December 30, 2011 4:41 PM
Nivel

Poti privi situatia si la modul judgemental daca tii musai, dar de fapt asa cum nu te-ai nascut tu cu ochii de o anumita culoare, si nu ai ce sa faci in privinta asta, nu e ceva ce poti controla, la fel este si la ei aceasta gena, face sa nu dispara senzatia de foame: in creierul lor nu se produce acea substanta care le comunica ca nu le mai e foame.
aurishta
Scris: Friday, December 30, 2011 4:50 PM
Nivel

Sincer, eu cred ca asta este o scuza confectionata de cei care vor sa-si decline responsabilitatea. Nu neg existenta acelei gene, ci invocarea ei ca scuza pentru lipsa auto-controlului. Am o buna prietena din copilarie care nu simte senzatia de satietate si nici n-a simtit-o vreodata. Cand era copil manca pana varsa din aceasta cauza. Asta n-a impiedicat-o sa fie un adult responsabil, sa isi controleze greutatea rational. Pur si simplu, se suie pe cantar si,in functie de rezultat, actioneaza in consecinta. Si are 34 de ani si doi copii.
Roxie
Scris: Friday, December 30, 2011 4:55 PM
Nivel

E usor sa vorbesti privind din afara, dar nu stiu in ce masura ai avea vointa sau autocontrol cand e vorba de o senzatia primara, ancestrala cum este cea de foame. Iar senzatia de insatietate si obezitatea care rezulta din asta afecteaza si copii de 2-3 anisori, sau chiar si bebelusi, sunt si astia viciosi?
aurishta
Scris: Friday, December 30, 2011 4:59 PM
Nivel

Cand sunt copii, este responsabilitatea parintilor. Cand sunt adulti, sunt singurii responsabili.
Roxie
Scris: Friday, December 30, 2011 5:01 PM
Nivel

Nu vorbim de responsabilitati, vorbim de faptul ca ai spus ca daca simti ca ti-e foame necontrolat, ai un viciu.
aurishta
Scris: Friday, December 30, 2011 5:07 PM
Nivel

Nu am spus asta, ci faptul ca pentru un viciu se cauta o scuza .
Roxie
Scris: Friday, December 30, 2011 5:15 PM
Nivel

Din nou ai spus ca foamea necontrolata este un viciu (pentru care se cauta o scuza). Nu mai citez si primul mesaj in care ai spus acelasi lucru. Iar eu doar ti-am explicat de unde provine aceasta foame necontrolata, cauza fiind genetica. O scuza sau un pretext este un lucru care nu are o legatura reala cu situatia.
aurishta
Scris: Friday, December 30, 2011 5:21 PM
Nivel

Okras computerlove
ingerash
Scris: Friday, December 30, 2011 6:33 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Nu cred ca o gena e responsabila....sunt persoane gurmande cu placerea lor de`a manca,sunt persoane care in copilaria lor au mancat cartofi,fasole si multa paine,iar ca adulti compenseaza....
bereea
Scris: Saturday, December 31, 2011 7:22 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Pai, daca e sa o luam asa, in Italia 50% din populatie are acesta gena, in america cel putin jumatate din populatie.Ma mir ca nu apare la chinezi, tinand cont ca doar 1% sunt obezi.
Dupa cum spunea Autisha scuze se gasesc rapid atunci cand vrei sa te justifici.Eu ma ingras rapid, iar senzatia d esatietate nu o simt aproape niciodata...asta nu inseamna ca nu sunt constienta ca trebuie sa am limite la mancat.
Dupa cum spune un amic de al meu :cand vad mancarea mi se deschide o glanda mare-mare si nu ma pot opri pana nu pocnesc.Asta se cheama lacomie popular, stiinfific o fi vreo gena.
aurishta
Scris: Saturday, December 31, 2011 9:39 AM
Nivel

bereea wrote:
...cand vad mancarea mi se deschide o glanda mare-mare si nu ma pot opri pana nu pocnesc.Asta se cheama lacomie popular, stiinfific o fi vreo gena.
hohot hohot hohot cool
Cam asta vroiam sa zic si eu! Pentru foamea necontrolata o exista vreo genascratch dar obezitatea este o consecinta a lipsei de autocontrol.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.