felicitari deme!!!! Ma bucur pt tine
TTC : SEPT 2019 SOE 8 SAPT : DEC 2019 Sarcina biochimica : MARTIE 2021 TEST pozitiv : OCTOMBRIE 2021 MTHFR C677T : homozigot PAI 1 4G/4G : homozigot EPCR prezente alelele A2/A2
|
MaraElena wrote:Bună! Sunt noua aici. Am încercat pe toate forumurile sa găsesc un răspuns. Am făcut luni la 21 de săptămâni morfologia de trimestru 2. Totul arata bine, fetita e are 489 de grame, i se vede fățuca, organele sunt bine, doar ca îmi spune ca în zona abdominala are un fel de chist. La ecografie la 17 săptămâni nu s-a văzut nimic. Acolo scrie formatiune neomogena de 14/8 mm posibil chist renal, stenoza intestinala sau chist mezenteric. M-a trimis sa fac programare la genetica, iar apoi mi-a spus ca s-ar putea sa fie nevoie sa fac și amniocenteza. Eu am 22 de ani, rezultatul la dublu test a fost foarte bun. Am fost la genetica, acolo nici măcar nu s-a uitat peste ecografii și deja îmi vorbea despre amniocenteza. Nu am primit nicio explicație de la nimeni, pur și simplu de luni ma simt groaznic. Nu știu ce sa fac. S-a mai confruntat cineva cu aceasta problema? Oare poti sa faci test noninvaziv? Cel de genul Nifty pro? Mai discuta si cu med.ginecolog si poate alegi varianta aceasta daca iti e teama de amniocenteza. Totusi pt linistea ta ar fi sa faci testele....eu una asa as face.
TTC : SEPT 2019 SOE 8 SAPT : DEC 2019 Sarcina biochimica : MARTIE 2021 TEST pozitiv : OCTOMBRIE 2021 MTHFR C677T : homozigot PAI 1 4G/4G : homozigot EPCR prezente alelele A2/A2
|
Anna [/quote] Asculta sfaturile unei "batrane" de 2 copii. Profita acum de statul in pat 😄 cand va veni bebe o sa iti amintesti de perioada asta. Ps. Uite te la netflix pt ca in urmatorii cativa ani nu vei mai vedea decat tralala si blue si bingo . Sarcina la timp iti doresc ! 😘🤗
|
ANDREEA2929A wrote:Da, André , pediatra mea știe, oricum are spec in gastro și ne a foat bine cu ea la reflux, da ma gândeam ca trece odată, nu i am dat nimic, decât când nu mânca și când a făcut febra in rest a zis sa o lăsam in pace. Da ma îngrijorează ca ar trebui sa i mai treacă, reflux n a mai avut de multicel. Buna Andeea ! La multi ani Astrid !!! Am si eu ceva intrebari in legatura cu refluxul poate ma poti ajuta . Fetita alaptata exclusiv, nu accepta bibe sau suzi. Nascita cu 3500g , in primele 2 luni lua cate 1300 g pe luna, de la 2 la 3 luni doar 500 g dar a avut si rosu in gat. In ultimele 2 sapt a luat doar 100 g. In prezent 3 l 2 s. Refuza sanul si plange, ajung sa o hranesc mai binisor doar in somn. Niciodata nu a mancat cu orele...doar 5 max 10 min. Nu varsa. Pediatra zice a o suspecteaza de reflux silentios sau aplv. In primele 2 luni am tinut eu dieta de lactate si fructe si legume crude din cauza colicilor ei dar dupa 2 luni am reintrodus toate. Acum ne a dat refalgin de 3 ori pe zi dar nu lrea reusesc sa i l dau si recomabdare sa renunt iar la lactate(abia dupa alte 2 sapt vom vedea dc se schimba ceva) si vrea sa ne treaca pe lp , am si luat bibe dr browns si nan ha .... vad ca bibe il molfaie , se joaca cu el, i am pus lapte muls si l a baut intr un final din bibe insa am incercat si lp de cel putin 5 ori(zile diferite), efectiv suge si scuipa pe langa(max 20 ml pe care i am gasit pe babetica si body). Sa fie oare reflux? Fetita ta a avut probl de luare in greutate din aceasta cauza?
|
IoanaIoanaC wrote: Oana, don't overthink it! Dureaza cateva ore oricum de cand introduci ceva in organism si ajunge in lapte, pentru ca laptele se formeaza de fapt din sange. Stiu ca e greu, dar accepta ca e compromisul pe care nu l-ai putut face si nu calcula neaparat cat a trecut de la ultima tigara pana la alaptare, pentru ca e relativ totul.
Multumesc Ioana, mi-ai luat o piatra de pe constiinta! Te imbratisez.
|
Fetele care fumeaza si alapteaza, voi reusiti sa va tineti de regula cu fumatul si pauza 2 ore pana la alaptat??? La mine se intampla sa se trezeasca dupa ce fumez si sa vrea san...😔
|
OtiliaC wrote: Da, pui pompita in gura si apesi pana la refuz. Mie asa mi-a scris cine mi-a trimis pe cutie, prospectul nu am putut sa il descifrez ca era in germana. Acum tu incearca asa, daca vezi ca nu functioneaza poti sa ii dai si mai multe pompite, cum scrie pe prospect.
Asa e Otilia, prospectul e in germana insa eu am locuit acolo cativa ani ... Voi incerc asa 1 data in zi sa ii dau. Pe prospect mai scris si ca se da cu laptele odata 🙈 Vedem, sper sa si faca efectul.
|
ANDREEA2929A wrote: Oana este ăla pudra dar eu m am chinuit tare cu el se pune pe mamelon și ii dai sânul. Doar ca trebuie sa fii atenta a mea odată s a foit i l am băgat in ochi🤦🏻♀️. La noi nu a mers.
I a luat sotul cel infant pt nou mascut si i dau 10 pic cat scrie... i -am dat ieri si azi si dupa ce ii dau doarme mult, nu stiu daca de la el...ma ingrijoreaza acum doarme de mai bine de 4 h , i-am mai dat eu san....scaunul tot verde il face , proba de copro pare a fi negativa deci cel mai probabil flora intestinala i a foat distrusa de cand i am dat antib acela or gura. Sper sa nu mai apara si alte probleme medicale ca o iau razna dar tot ma ingrijoreaza faptul ca doarme asa mult...😭 ciudat sau nu acum imi doresc sa se trezeasca sa planga 😭
|
OtiliaC ,am reusit sa fac rost de Lefax, am vazut ca mi-ai scris ca se dau 2 pompite la 24 h direct in gurita. Efectiv ii pun in gurita pompita si apas pana la refuz? Nu curge f mult oare? Pe prospect scrie 1 sau 2 pompite de 3-5 ori pe zi....
|
wannabemom wrote:Neata, Maria Am si eu un bebe, vreau te rog in lista Wannabemom ce mai faci? Cum sunteti? Cum e cu bebe maricel mai usor decat in primele luni?
|