Oala sub presiune
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Alyna
Scris: Thursday, January 24, 2008 10:09 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/15/2006
Mesaje: 1320
Si eu o folosesc si e tareee utila...nu mai stau cate 3-4 ore sa-mi fiarba carnea,fasolele sau mai stiu eu ce alimente...In max jumatate de ora,cam orice e gata.Si din punctul meu de vedere e 100% safe...nu vad ce s-ar putea intampla rauoare
shirel
Scris: Friday, January 25, 2008 12:02 AM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Mesaje: 11814
Am si eu una ,dar niciodata nu m-am atins de ea si cred ca nici nu ma voi atinge
cit de curind.Mie frica numai cind aud denumirea ei si in plus de asta mie imi
place ca mincarea sa fie gatita la foc mic chiar daca cere mai mult timp este
mult mai gustoasa.
Cristy
Scris: Friday, January 25, 2008 12:16 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/8/2007
Mesaje: 6843
Si mie tot la foc mic imi place sa gatesc mancarea, este muuuult mai gustoasa flowers
dianabv
Scris: Thursday, November 20, 2008 12:26 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 14
cam vechi topicul, dar ma gasesc eu sa il readuc in discutie... si noi folosim oala asta tot timpul, de la supa pana la sarmale. mie chiar mi-ar placea sa imi mai iau una... de cand eram copil stiam tot felul de povesti despre astfel de oale, si mie imi era cumplit de frica, dar sotul meu m-a convins. eu nu am rabdare sa stau mult pana sa o deschid, dar ridic supapa cate putin pana iese presiunea.

matusa mea prima data a facut in astfel de oala fasole, dar nu a asteptat destul si a deschis-o, de a umplut peretii de fasole, a zugravit dupa aceea... am mai auzit despre cineva care a incercat sa faca ciorba de cartofi cu tarhon, si tarhonul fiind taiat marunt a blocat supapa, in asa fel incat a explodat oala, de atarna tarhonul de pe plafon.
dar eu spun ca daca nu o umpli in exces e ok.

diana
Roxanel
Scris: Thursday, November 20, 2008 12:28 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/13/2006
Mesaje: 2691
dianabv wrote:
cam vechi topicul, dar ma gasesc eu sa il readuc in discutie... si noi folosim oala asta tot timpul, de la supa pana la sarmale. mie chiar mi-ar placea sa imi mai iau una... de cand eram copil stiam tot felul de povesti despre astfel de oale, si mie imi era cumplit de frica, dar sotul meu m-a convins. eu nu am rabdare sa stau mult pana sa o deschid, dar ridic supapa cate putin pana iese presiunea.
diana


Asta e procedura corecta. Niciodata nu trebe deschisa inainte. Eu una m-am dat desteapta si am patit-o. Noroc ca era numai supa.
cristinaflorina
Scris: Thursday, November 20, 2008 3:26 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/12/2008
Mesaje: 1309
Am si eu una mai fetelor dar nu o folosesc pentru ca nu stiu niciodata cita apa trebuie sa pun (de ex la fasole) si nici nu stiu cind e gata.uff
Ania
Scris: Thursday, November 20, 2008 3:41 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 10/23/2006
Mesaje: 680
poate imi iau si eu una numai sa imi explicati cum sa o folosesc ras
petro
Scris: Thursday, November 20, 2008 3:50 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/31/2008
Mesaje: 3374
Maica-mea are doua astfel de oale. Una mai mare si una mai mica. Doar in ele gateste ciorbe, supe, sarmale. Eu nu ma apropii de ele. I-am spus ca din cauza oalelor n-o sa invat niciodata sa gatesc. Cand le aud cum suiera am impresia ca urmeaza sa explodeze. Stiu ca sunt foarte bune: fierbe repede mancarea in ele, nu se pierd substantele nutritive etc. Dar mi-ar fi frica sa gatesc in asa ceva.
cristinaflorina
Scris: Thursday, November 20, 2008 3:56 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/12/2008
Mesaje: 1309
Ma lamureste si pe mine cinva cam cita apa sa pun?
Roxanel
Scris: Thursday, November 20, 2008 3:58 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/13/2006
Mesaje: 2691
cristinaflorina wrote:
Ma lamureste si pe mine cinva cam cita apa sa pun?


Daca pui carne trebe fiarta mai intai fara capac si luata spuma. Cand nu mai face spuma pui capacul. Apa trebuie sa depaseasca cu 2 degete carnea. La legume pui capacul de la inceput si apa tot atata.
cristinaflorina
Scris: Thursday, November 20, 2008 4:08 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/12/2008
Mesaje: 1309
Roxanel wrote:


Daca pui carne trebe fiarta mai intai fara capac si luata spuma. Cand nu mai face spuma pui capacul. Apa trebuie sa depaseasca cu 2 degete carnea. La legume pui capacul de la inceput si apa tot atata.


Saruminaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa si la fasole?uff
bulibuli
Scris: Thursday, November 20, 2008 9:16 PM
Avatar
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
Mesaje: 9649
pui exact cum pui de obicei, numai sa nu depasesti semnul..

si eu folosesc oala la orice, e super!! nu am deschis niciodata inainte sa iasa tot aburul, si nici nu am avut probleme cu ea vreodatayes
ingerash
Scris: Thursday, November 20, 2008 10:58 PM
Avatar
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Mesaje: 27681
Duminica am fost invitati la cina la niste prieteni si au facut porumb fiert in oala sub presiune,un deliciu,pe langa porumb au pus si legume,toate aranjate intr-un vas cu separeuri si apoi in oala la fiert.In 15 minute era gata.
Laura&Alfonso
Scris: Monday, December 1, 2008 4:54 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 4/4/2006
Mesaje: 1856
tocmai mi-am cumparat o oala express de 8L Fagor rapid express , si urmeaza sa o testez:
mariana27
Scris: Monday, December 15, 2008 1:23 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 14
este foarte utila o oala de presiune! eu am folosit mult timp o astfel de oala, dar din pacate garnitura a imbatrinit si scapa aburi. stie cineva unde pot gasi garnitura de schimb?
am o oala nemteasca la care capacul se invirte un sfert de tura pina se suprapun minerele. la modelul asta este alta garnitura decit la cele unguresti. poate stie cineva un magazin in constanta de unde pot cumpara alta garnitura... multumesc mult!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.