Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 1320
| Si eu o folosesc si e tareee utila...nu mai stau cate 3-4 ore sa-mi fiarba carnea,fasolele sau mai stiu eu ce alimente...In max jumatate de ora,cam orice e gata.Si din punctul meu de vedere e 100% safe...nu vad ce s-ar putea intampla rau |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Am si eu una ,dar niciodata nu m-am atins de ea si cred ca nici nu ma voi atinge cit de curind.Mie frica numai cind aud denumirea ei si in plus de asta mie imi place ca mincarea sa fie gatita la foc mic chiar daca cere mai mult timp este mult mai gustoasa. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
| Si mie tot la foc mic imi place sa gatesc mancarea, este muuuult mai gustoasa |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| cam vechi topicul, dar ma gasesc eu sa il readuc in discutie... si noi folosim oala asta tot timpul, de la supa pana la sarmale. mie chiar mi-ar placea sa imi mai iau una... de cand eram copil stiam tot felul de povesti despre astfel de oale, si mie imi era cumplit de frica, dar sotul meu m-a convins. eu nu am rabdare sa stau mult pana sa o deschid, dar ridic supapa cate putin pana iese presiunea.
matusa mea prima data a facut in astfel de oala fasole, dar nu a asteptat destul si a deschis-o, de a umplut peretii de fasole, a zugravit dupa aceea... am mai auzit despre cineva care a incercat sa faca ciorba de cartofi cu tarhon, si tarhonul fiind taiat marunt a blocat supapa, in asa fel incat a explodat oala, de atarna tarhonul de pe plafon. dar eu spun ca daca nu o umpli in exces e ok.
diana |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| dianabv wrote:cam vechi topicul, dar ma gasesc eu sa il readuc in discutie... si noi folosim oala asta tot timpul, de la supa pana la sarmale. mie chiar mi-ar placea sa imi mai iau una... de cand eram copil stiam tot felul de povesti despre astfel de oale, si mie imi era cumplit de frica, dar sotul meu m-a convins. eu nu am rabdare sa stau mult pana sa o deschid, dar ridic supapa cate putin pana iese presiunea. diana
Asta e procedura corecta. Niciodata nu trebe deschisa inainte. Eu una m-am dat desteapta si am patit-o. Noroc ca era numai supa. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/12/2008 Mesaje: 1309
| Am si eu una mai fetelor dar nu o folosesc pentru ca nu stiu niciodata cita apa trebuie sa pun (de ex la fasole) si nici nu stiu cind e gata. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/23/2006 Mesaje: 680
| poate imi iau si eu una numai sa imi explicati cum sa o folosesc |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/31/2008 Mesaje: 3374
| Maica-mea are doua astfel de oale. Una mai mare si una mai mica. Doar in ele gateste ciorbe, supe, sarmale. Eu nu ma apropii de ele. I-am spus ca din cauza oalelor n-o sa invat niciodata sa gatesc. Cand le aud cum suiera am impresia ca urmeaza sa explodeze. Stiu ca sunt foarte bune: fierbe repede mancarea in ele, nu se pierd substantele nutritive etc. Dar mi-ar fi frica sa gatesc in asa ceva. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/12/2008 Mesaje: 1309
| Ma lamureste si pe mine cinva cam cita apa sa pun? |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| cristinaflorina wrote:Ma lamureste si pe mine cinva cam cita apa sa pun?
Daca pui carne trebe fiarta mai intai fara capac si luata spuma. Cand nu mai face spuma pui capacul. Apa trebuie sa depaseasca cu 2 degete carnea. La legume pui capacul de la inceput si apa tot atata. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/12/2008 Mesaje: 1309
| Roxanel wrote:
Daca pui carne trebe fiarta mai intai fara capac si luata spuma. Cand nu mai face spuma pui capacul. Apa trebuie sa depaseasca cu 2 degete carnea. La legume pui capacul de la inceput si apa tot atata.
Saruminaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa si la fasole? |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| pui exact cum pui de obicei, numai sa nu depasesti semnul..
si eu folosesc oala la orice, e super!! nu am deschis niciodata inainte sa iasa tot aburul, si nici nu am avut probleme cu ea vreodata |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Duminica am fost invitati la cina la niste prieteni si au facut porumb fiert in oala sub presiune,un deliciu,pe langa porumb au pus si legume,toate aranjate intr-un vas cu separeuri si apoi in oala la fiert.In 15 minute era gata. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 1856
| tocmai mi-am cumparat o oala express de 8L Fagor rapid express , si urmeaza sa o testez:
|
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| este foarte utila o oala de presiune! eu am folosit mult timp o astfel de oala, dar din pacate garnitura a imbatrinit si scapa aburi. stie cineva unde pot gasi garnitura de schimb? am o oala nemteasca la care capacul se invirte un sfert de tura pina se suprapun minerele. la modelul asta este alta garnitura decit la cele unguresti. poate stie cineva un magazin in constanta de unde pot cumpara alta garnitura... multumesc mult! |
|
|