Oala sub presiune
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Laura&Alfonso
Scris: Monday, December 15, 2008 4:45 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 4/4/2006
mariana27 wrote:
este foarte utila o oala de presiune! eu am folosit mult timp o astfel de oala, dar din pacate garnitura a imbatrinit si scapa aburi. stie cineva unde pot gasi garnitura de schimb?
am o oala nemteasca la care capacul se invirte un sfert de tura pina se suprapun minerele. la modelul asta este alta garnitura decit la cele unguresti. poate stie cineva un magazin in constanta de unde pot cumpara alta garnitura... multumesc mult!

spune-mi de ce firma e si ce model si de ce capacitate este, si intreb eu unde am cumparat-o pe a mea
mariana27
Scris: Tuesday, December 16, 2008 3:27 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
m-am uitat pe oala... scrie TUNA. cred ca asta este firma producatoare. modelul este din cel cu coada si miner. capacitatea este de 6 litri. multumesc mult! poate reusesc sa gasesc garnitura aia si sa o pot folosi din nou... poate chiar acum de sarbatori...
marivic
Scris: Tuesday, December 16, 2008 6:16 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 8/10/2007
daca ai o oala KUKTA, ungureasca,nu mai gasesti garnituri decat la Budapesta.ras mie mi-a luat o prietena de la Budapesta, caci in Bucuresti, nu mai gaseam pe nicaieri.
andreidana86
Scris: Tuesday, August 31, 2010 8:15 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 3/20/2010
cool OALA MINUNE CEA MAI TARE PTR GATIT CIRBE RAPID...SAU ALTE MANCARUI,MIE IMI PLACE ENORMnewclap
cris80
Scris: Wednesday, December 22, 2010 3:52 PM

Si eu folosesc oala minune de mult timp, numai ca nu am facut pana acum sarmale in ea niciodata.
Ma ajuta si pe mine cineva sa-mi spuna cata apa se pune si cat timp se fierbe?
marivic
Scris: Wednesday, December 22, 2010 6:34 PM
Nivel

pui apa pana le acopera ,apoi fierbi 40 minute de cand incepe sa fasaie.Baftathumright
madamsadamy
Scris: Monday, January 10, 2011 1:16 PM

Vreau sa-mi procur si eu o oala din aceasta. Ma sfatuieste careva care e buna?
sparky
Scris: Thursday, December 22, 2011 7:38 PM

URGENT!
se poate face coliva in oana sub presiune? (nu-i gluma)
marivic
Scris: Thursday, December 22, 2011 7:56 PM
Nivel

Nu cred,....deoarece trebuie sa fiarba foarte incet ,....eu una nu am incercat.Cred ca se lipeste foarte tare,....coliva se face in tuci sau oala de tuci,...
cris3tina
Scris: Wednesday, March 14, 2012 11:11 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 3/14/2012
Kmy wrote:
Eu folosesc doar oale sub presiune, am 3 modele si toate functioneaza sub acelasi principiu.
*oala se umple pe 3 sferturi, un sfert se lasa liber sa aiba loc mancarea sa se ridice.
*se pune la foc mijlociu pana incepe sa fiarba, iar apoi se reduce focul
*nu se manipuleaza sub nici o forma supapa adica: nu se ridica si nu se invarte supapa si mai ales nu se incearca deschiderea oalei
De ex: eu fac sarmale sau ardei umpluti. Umplu oala pe trei sfreturi, (daca mai raman sarmale le fierb separat), pun o jumatate de pahar de apa, cateva rosii curatate de pielita si 2 foi de dafin si o inchid. O pun la fiert la foc mijlociu si cand incepe sa fiarba( supapa lasa aburul sa iasa)reduc focul.O mai las sa fiarba 15-20 minute si apoi inchid.Cam dupa o ora o pot deschide...si gata am mancarea calda...
Adevarul este ca mancarea iese foarte gustoasa, nu faci abur, nu pierzi timp si bineinteles datorita faptului ca ea mai fierbe si dupa ce o inchizi faci economie de curent sau gaz.
Daca te grabesti totusi , se pune oala in apa rece, asa se injumatateste timpul de asteptare.

eu am o oala sub presiune exact ca cea din imaginecu manerul lung negru ,nu am instructiuni la ea,cum o folosesti?are la buton desenat o oala niste norisori si un zero barat.In ce pozitie trebuie sa stea butonul cand oala fierbe ?Eu il pun in dreptul celor 2 norisori dar iese mult abur si dupa o ora carnea e tot nefiarta.intotdeauna trebuie sa fierb cate o ora jumatate

cris3tina attached the following image(s):
cu3xf0can61nuicap7il5lcak7os2qcagionygcaqnxailcai6.jpg

Tzepii
Scris: Wednesday, March 14, 2012 12:08 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/13/2006
Atentie la oala KUKTA, este din aluminiu, iar la temperaturi inalte, acesta trece in manacarea gatita. Aluminul este asociat cu Alzheimer (prin depunerea lui in creier), sindromul ADHD , osteoporoza. La fel de periculoasa este si folia de aluminiu, despre care s-a mai discutat aici.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.