O sa fiu nasa de cununie religioasa.
Subiectul anterior · Subiectul urmator
cristinaflorina
Scris: Tuesday, August 11, 2009 9:22 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/12/2008
mariuta wrote:

turta/colacul e treaba miresii.
Nasii iau lumanarile, voalul si coronita, plus buchetul miresii.
Bijuteriile si le ia mireasa. Nu e obligatoriu sa fie purtate, depinde de modelul rochiei de mireasa.
Nu m-ar incanta nici ideea machiajului si a parfumului. E o moda noua. Miresele aleg machiajul profesional, facut la salon si nu mi-ar place ca nasa sa-mi strice look-ul doar pt. o asa zisa "gatire" si nici sa miros a "mozaic" cu n parfumuri.
Taxa la biserica nu platesti decat pt. cununie si pt. arderea lumanarilor sau ceva de genu`.
Tot o taxa vor plati si mirii in cazul in care cununia are loc in alta zi decat cea de duminica.

Dar eu nu am zis ca te machiaza la propriu nasa. Si eu tot la salon m-am machiat si coafat. Nasa doar se face ca te machiaza si iti atinge un pic parul chipurile te coafeaza. Nici cu parfum nu e obligatoriu sa te dea. Eu am fost cu nasa la cumparaturi si acolo eu mi-am ales si ea a platit ma refer la ce era treaba ei. Si la luminari am fost impreuna si am ales impreuna modelul. Iar taxa o suporta nasii indiferent de zi.Bijuteriile eu le-am ales si nasa le-a platit.
Lilly of the valley
Scris: Tuesday, August 11, 2009 9:57 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
cristinaflorina wrote:

Eu am fost cu nasa la cumparaturi si acolo eu mi-am ales si ea a platit ma refer la ce era treaba ei.

si eu spus doar care e treaba nasilor.thumright

la taxa m-ai inteles total pe dos, sunt mai multe taxe ce se platesc intr-o biserica ce respecta randuielile, nu numai cea de cununie, care e defapt treaba nasilor.

si ca sa revin la accesoriile pt. gatitul miresei. cate capete atatea pareri ... personal nu le vad rostul si costul.
cristinaflorina
Scris: Tuesday, August 11, 2009 11:05 AM
Nivel

Inregistrat: 1/12/2008
mariuta wrote:

si eu spus doar care e treaba nasilor.thumright

la taxa m-ai inteles total pe dos, sunt mai multe taxe ce se platesc intr-o biserica ce respecta randuielile, nu numai cea de cununie, care e defapt treaba nasilor.

si ca sa revin la accesoriile pt. gatitul miresei. cate capete atatea pareri ... personal nu le vad rostul si costul.

Da corect cite bordeie atitea obicee. Eu cred ca la asta se inteleg nasii cu finii intre ei. De exemplu la mine nasa nu a vrut sa se joace gaina nasei de fapt nici nu a existat vreun pui sau vreo gaina, nu a vrut sa fie luata de acasa de ginere cum se face. Asta ne-am inteles intre noi.
roxy_oxxy
Scris: Tuesday, August 11, 2009 11:36 PM
Nivel

Inregistrat: 6/11/2008
Pe noi ne-a bucurat anul acesta cu doua cununiisic ... asa ca te anunt ca sunt proaspata acum:
Inafara de imbracamintea taras si a sotzuluiras
Ai de dat bani la:

-2 lumani 250-600 RON bucata
-la biserica (depinde) eu zic de minim 250 ron
-voalul miresei 80-150ron
-coronita miresei (depnde ce vrea)
-turta miresei

daca e cu traditii lautari etc:
- bani la lautari ca vin si iti canta
- bani la galeata cand ies oamenii cu galeata cu apa
- bani la gaina daca se joaca gaina
- bani in piept la ginere (asa se face in unele parti)
- bani in coc la mireasa cand ii pui voalul (depin de de zone)
- bani cand ii dai voalul jos si ii pui un batic (apropo trebuie cumparat si asta)

Asa ca spor la cumparaturiras .... noi Duminica pe 16 terminam cu o nunta si mai avem una in octombrieras

PS: buchetele le i-a ginerele... iti zic 100%
abiand
Scris: Wednesday, August 12, 2009 8:52 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 2/7/2008
roxy_oxxy wrote:
Pe noi ne-a bucurat anul acesta cu doua cununiisic ... asa ca te anunt ca sunt proaspata acum:
Inafara de imbracamintea taras si a sotzuluiras
Ai de dat bani la:

-2 lumani 250-600 RON bucata
-la biserica (depinde) eu zic de minim 250 ron
-voalul miresei 80-150ron
-coronita miresei (depnde ce vrea)
-turta miresei

- bani la lautari ca vin si iti canta
- bani la galeata cand ies oamenii cu galeata cu apa
- bani la gaina daca se joaca gaina
- bani in piept la ginere (asa se face in unele parti)
- bani in coc la mireasa cand ii pui voalul (depin de de zone)
- bani cand ii dai voalul jos si ii pui un batic (apropo trebuie cumparat si asta)

Asa ca spor la cumparaturiras .... noi Duminica pe 16 terminam cu o nunta si mai avem una in octombrieras

PS: buchetele le i-a ginerele... iti zic 100%

Si eu cam tot pe astea le stiu, o sa fim si noi nasi in octombrie si studiam un pic problema, desi am mai fost nasa o data si mai stiu cate ceva , dar vorba voastra cate bordeie atatea obicee.
petro
Scris: Wednesday, August 12, 2009 12:05 PM
Nivel

Inregistrat: 1/31/2008
La noi a fost asa:

-2 lumani le-am cumparat eu care mi-au placut sic
-la biserica am platit o taxa inainte cu un an, cand am programat cununia si au mai platit nasii ceva dupa cununie, nu stiu cat
-voalul miresei -coronita miresei Mi le-am comandat, platit singura ca trebuia sa se asorteze cu rochia
-turta miresei nu stiu ce e asta sic

- bani la lautari ca vin si iti canta - la noi au fost platiti de parinti
- bani la galeata cand ies oamenii cu galeata cu apa; bani la gaina daca se joaca gaina - nu sunt obiceiurile astea
- bani in piept la ginere - nu exista acest obicei
- bani in coc la mireasa cand ii pui voalul - voalul a fost prins de coafeza ras
- bani cand ii dai voalul jos si ii pui un batic (apropo trebuie cumparat si asta) - la noi nu exista obiceiul asta, mi-am dat singura voalul jos dimineata pe la 5 ca nu-l mai suportam in cap ras
PS: buchetele le i-a ginerele... iti zic 100% - Mi le-am comandat singura sa fiu sigura ca se potrivesc la rochii (a mea, a nasei si a domnisoarelor de onoare)
marmita
Scris: Wednesday, August 12, 2009 1:38 PM
Nivel

Inregistrat: 9/11/2007
La noi (cand am cununat) a fost asa:

-2 lumani pe care le-am cumparat eu
-la biserica am "cotizat" (consitent, la cerere ras )la preoti prima data, pentru ca taxa au platit-o parintii mirilor, a doua oara am platit noi taxa de cununie + ceva la preot, dar de data asta doar cat am dorit noi sic (deci depinde de biserica)
-voalul miresei -coronita miresei si le-au ales, le-am platit eu
-bijuterii, poseta cu cosmetice, parfum - tot eu am platit (alese de mirese) (asa e obiceiul la noi)
-turta miresei -daca e vorba de colacul ce se rupe deasupra capului, atunci mireasa se ocupa de acest aspect
- bani la lautari ca vin si iti canta - la noi au fost platiti de mire, doar la starea civila dai la cei ce stau pe acolo cu acordeonul si canta pentru nas cu dedicatie ras
- bani la galeata cand ies oamenii cu galeata cu apa; bani la gaina, colaci(torturi), cadou- da, au fost aceste obiceiuri
- bani in piept la ginere - da, am pus
- bani cand ii dai voalul jos (nu am pus, in schimb le-am bagat bani in pantof) si ii pui un batic (apropo trebuie cumparat si asta) - si asta am facut
-la noi buchetul miresei l-a comandat nasul, pe al nasei l-a cumparat ginerele.
lauralexandra
Scris: Thursday, October 29, 2009 1:19 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Eu am fost nasa in septembrie si am cumparat:
-turta
-oglinda
-voal
-diadema
-esarfa
-lumanari
Am platit biserica,plus bani la traditii la galeata cand ei mireasa,cand gatesti mireasa,la gaina,si dimineata la luatul voalului
Andreea&Ariana
Scris: Tuesday, March 16, 2010 4:40 PM
Nivel

Pe 15 Mai,voi fi nasa dance dance dance dance !
Am niste emotii,mai ceva ca la nunta mea ras ras !
Nu prea stiu exact ce am de facut,noi nu am avut o nunta cu traditii....iar finii vor sa respecte intocmai toate obiceiurile (de fapt,parintii sunt cei care vor)!
Din cate am auzit,la noi,in zona Iasului,nasii trebuie:
- sa cumpere voalul si coronita- le-am cumparat impreuna cu fina,cand si-a luat si rochita(a tinut mortis sa fiu si eu prezenta sa ma dau cu parerea ras ras ) ;
-palaria,de pus la dezgatit- i-am dat banuti sa si-o cumpere(ca a vazut ce vrea);
-buchetul si lumanarile-le cumparam de la firma cu decoratiuni(ca am vazut niste modele super-bani sa am ras ras );
-floarea mirelui-tot de la firma cu decoratiuni
- cadoul pentru starea civila si pentru colaci
-bani la preoti
.
.
Si cam atat stiu eu,daca credeti ca mai stiti ceva si ma puteti ajuta cu sfaturi sau pareri,va multumesc din suflet!
Poate ma ajuta si Bulibuli,ca stiu ca si ea a nasit,nu de mult computerlove computerlove !
De maine intru in febra cautarii hainelor dance dance dance .....desi m-am mai uitat prin magazine,nu am vazut nimic sa-mi placa(aceleasi modele,doar preturi diferite uff )!
Fetele din Iasi,poate stiti vreun magazin cu rochii mai frumoase,sa-mi puneti si mie computerlove computerlove !
AlexandraL
Scris: Tuesday, March 16, 2010 5:00 PM
Nivel

Inregistrat: 11/18/2007
Andreea, felicitari! Si eu am fost nasa de cununie, si tot asa mari emotii am avut computerlove
danab
Scris: Wednesday, March 17, 2010 8:58 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/13/2006
Sa va traiasca finii!!!!!!! cam astea sunt obiceiurile prin Moldova, Andreea. Mai intrebi parintii, daca tot tin ei sa respecte cutumele.
Magazine cu rochii - prin iulius mall, la casa vanda, de acolo si-a luat cumatra mea rochita anul trecut, superba si destul de convenabil la pret.
Andreea&Ariana
Scris: Wednesday, March 17, 2010 2:37 PM
Nivel

Alexandra,multumesc!computerlove computerlove
Dana,saru'mana....am sa trag o fuga si prin mall,sa vad!pupici pupici
giulia_mamik
Scris: Saturday, March 27, 2010 11:42 PM
Nivel

Inregistrat: 3/22/2010
E cam costisitoare o nunta.
Noi am cununat acum 2 ani jumate pe sora mea .Am cheltuit cu totul o mie de euro incluzand tiunte+coafura si cadoul pt ei(am luat un mixer bun sio lenjerie de paat -asta pt starea civila),lumanari si voalul cu coronita si buchetul de flori al miresei+jartica,esarfa sau palarie la luatul voalului.Trebuie platit la preot(atunci am dat 2mil. si 500-cam multisor as zicealcool )si de inchinat ,am inchinat 17 milioane lei vechi.Si bani de buzuar ca trebuiesc niste marunt acolo (vre-un milion marunt pt una -alta).Si mai trebuie voie buna si distractie la maximalcool bounce topai .Dar in principiu buzunarul doldora de bani:018:
Ana
Scris: Sunday, March 28, 2010 10:07 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Andreea felicitari!!!hearts
Andreea&Ariana
Scris: Sunday, March 28, 2010 12:26 PM
Nivel

Anabella wrote:
Andreea felicitari!!!hearts
computerlove computerlove pupici pupici pupici
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.