Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| daca in fisa postului nu e specificat in cerinte -studii superioare in domeniu, poti ocupa postul, daca nu, nu poti ocupa. Cursuri de specialitate? Pt studii superioare se are in vedere doar diploma de licenta. Iti pot spune doar din prisma unitatilor bugetare. Cele private au alta politica de personal. |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/4/2007 Mesaje: 3495
| bineinteles. si persoanele incadrate pe perioada determinata au aceleasi drepturi si obligatii ca orice alt angajat cu contract pe perioada nedeterminata. |
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Si inca o intrebare. Daca sunt absolventa de facultate cu licenta luata si am beneficiat de somaj de absolvent(dar nu imediat dupa ce am terminat facultatea, ci dupa cateva luni) si m-am angajat din timpul somajului, pot beneficia de concediu de maternitate si de indemnizatia de crestere a copilului de pana la 2 ani? Intelesesem ca daca am licenta luata s-ar considera si facultatea vechime, dar in cazul in care nu am luat somajul imediat dupa licenta mai pot beneficia de aceste drepturi? Deci eu am luat licenta in vara, am beneficiat de somaj din luna octombrie si m-am angajat din luna ianuarie a.c. si ar trebui sa nasc pe la inceputul lui septembrie. Ce imi puteti spune? Pot beneficia in conditiile acestea de concediu de maternitate si de indemnizatie de crestere a copilului de pana la 2 ani? Multumesc! |
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| mariuta wrote:facultatea este considerata vechime in munca pentru pensie, nu pentru alte drepturi sociale. daca ai o singura zi din cele 12 luni minime de contributie pt. somaj si alte drepturi sociale nu primesti acele drepturi sociale si nici somaj. Facultatea se considera ca vechime(daca e licenta luata) si pt cele 12 luni necesare ca sa beneficiezi de CIC. In cazul tau jane doe, nu stiu insa ce se intampla cu cele 3 luni dintre licenta si somaj. Cel mai bine ar fi sa te duci la primarie la direstia sociala si sa intrebi exact in cazul tau daca primesti sau nu. |