Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| LISTA CU NUME BIBLICE DE COPII - FETE
Ce nume biblice de fete cunoasteti? |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| pe nepoata mea o cheama Lois |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/19/2008 Mesaje: 515
| Estera, Tabita, Rebeca, Rahela, Sara, Rut, Naomi, Maria, Ana, Abigail, Cloe, Damaris, Debora, Dina, Drusila, Eva, Miriam, Priscilla. |
|

| Multumesc, Lifeinhim (ce nick frumos )!
|
|

| Multumesc! La fel! Cred ca am uitat Magdalena. |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 5/12/2006 Mesaje: 12982
| stele_pe_cer wrote:Ce nume biblice de fete cunosteti? Scuze de off-topic ...dar te pregatesti pentru surioara lui Matei? |
|

| •Ana inseamna “gratie”. Apare in Noul Testament si este cea care il recunoaste pe Isus ca fiind Mesia. Anna este forma latina pentru Hannah, mama profetului Samuel (inseamna “numele lui Dumnezeu”) in Vechiul Testament.
• Adina inseamna “zvelt, delicat” in ebraica. Este numele unui soldat in Vechiul Testament, dar in timpurile moderne este folosit ca nume de fata.
• Daniela, forma feminina a lui Daniel, in ebraica “Dumnezeu este Judecatorul meu”. Daniel a fost un profet ce a scris “Cartea lui Daniel” in Vechiul Testament.
• Maria, numele mamei lui Isus si al Mariei Magdalena. Semnificatia nu este cunoscuta cu certitudine, dar sunt cateva teorii care includ “mare de tristete” si “doritor de copil”.
• Mara inseamna “amar, inversunat” in ebraica. Este numele luat de Naomi (inseamna “placut”) dupa moartea sotului, in Vechiul Testament. Mara este si varianta ungureasca a Mariei.
• Eva - deriva de la doua cuvante ebraice ce inseamna “a respira” si “a trai”. Potrivit Vechiului Testament este prima femeie de pe pamant.
• Eliza (Elisa) - forma scurta a numelui Elizabeth (Elisabeta varianta romaneasca) - provine de la ebraicul Elisheva - “juramant pentru Dumnezeu” (credinta in D-zeu). In Vechiul Testament Elisheba este sotia lui Aaron, iar in Noul Testament este mama Sfantului Ioan Baptistul.
• Esther - este posibil sa insemne “stea” in persana. In Vechiul Testament, Regina Esther (de origine ebraica), sotia Regelui din Persia a salvat multi evrei de la persecutie.
• Lidia - inseamna “din Lidia” in greaca, o regiune din Asia Mica. In Noul Testament este numele unei femei convertite de Sf. Paul.
• Miriam - forma originala ebraica a numelui Maria. In Vechiul Testament Miriam era sora mai mare al lui Moise si Aaron. |
|

| dya wrote:Scuze de off-topic ...dar te pregatesti pentru surioara lui Matei?
Nu stiu daca de "surioara" sau "fratior".Dar daca va fi fratior, deja ii stiu numele ... |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Ah! Ar trebui sa te vedem pe la aspirante! Poate vin si eu, prin toamna... |
|

| cute_baby_of_mine wrote:Ah! Ar trebui sa te vedem pe la aspirante! Poate vin si eu, prin toamna...
Pai sunt deja de cateva zile ! |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Am vazut si eu... Mai tarziu, dar mai bine asa decat deloc! |
|

|
|
|

| Mi-am mai adus aminte unul. Salomeea! Dar nu cea care a dansat pentru capul lui Ioan Botezatorul, ci una din femeile mironosite care au mers dimineata la mormant sa-l unga pe Iisus.
Oricum, sunt destul de exotice numele biblice pentru cultura noastra romaneasca. |
|

| lifeinhim wrote:Oricum, sunt destul de exotice numele biblice pentru cultura noastra romaneasca.
Exact ! In afara de traditionalele Ana, Maria, Magdalena,Eva, restul sunt, cum ai spus si tu, exotice.
Salomeea nu imi place deloc, ca lumea ra confunda numele asta cu cel din telenovele...
Imi place Elisheba, de la Elisabeta, dar suna tare ciudat...
|
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 4/16/2009 Mesaje: 60
| eu peste o luna jumate urmeaza sa nasc acum va fi o fetita. si m_am gandit la ABIGAIL ESTHER. ce parere aveti? |
|
|