Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17829
| Nu stiu ce sa ma mai fac cu Alice pentru ca nu vrea sa manance mai nimic. Mananca mai putin decat Andrei cantitativ, si nici nu mananca prea diversificat.
Singurele alimente pe care le mai mananca acum sunt:
- brumi cu lapte (adica un fel de cacao, dar cu vitamine, pentru copii) - Actimel - iaurt cu fructe Campina - lapte (uneori si 1 litru de lapte pe zi) - cascaval - smantana
- crenwurst forzoso - salam Sinaia de la Cristim - carne de pui - file de salau - carnea de la sarmalute
- ciocolata, inghetata, biscuiti - sirop natural de capsuni - facut suc cu apa minerala
Nu mananca deloc legume crude, foarte rar mananca fructe si atunci mai mult mere sau banane.
Nu mananca ciorbita, sau mananca numai carnea din ciorba. Nu mananca mancaruri gatite, decat mancarica de cartofi (fasole, mazare, varza - nu). Nu mananca budincute, spaghete cu branza, mamaliguta cu branza, budinca de spanac sau de conopida....
Ce sa ma fac cu ea?
O zi de-a ei de masa arata cam asa:
- 10:00 - 1 cana cu lapte sau brumi cu 1 sandwich cu almette sau 1 ou ochi sau fiert + 2 crenwurst + 1 sandwich cu almette
- 14:00 - 1 portie de cartofi prajiti (mica rau, cred ca vreo 10 cartofiori) + 1 piept de pui la gratar
- 19:00 - iaurt, actimel, cascaval sau smantana cu painica + salam
In rest, mai bea suc facut din sirop natural, lapte, mai mananca putina ciocolata (4 bucatele maxim / zi), mai mananca niste biscuiti (4-6 / zi). |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Daca nu are alte simptome eu zic sa nu te ingrijorezi.
Ai incercat sa-i dai untura de peste? Sa-i faca pofta de mancare?
E destul de activa? |
|
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 3065
| Chiar asa , daca insisti baga ceva vitamine ca sa ii faca pofta de mancare ..........dar poate trece printr-o perioada si ea , poate din cauza climatului pe care il avem noi acum , poate ca e doar o perioada .......insa eu zic sa nu te ingrijorezi , fata arata destul de bine , e voinik , sanatoasa , vesela si voioasa ....Poti sa fii sigura ca daca i-ar fi foame ar munca ea , nu rabda .....eu zic sa o lasi ...
Acum imi dau seama cat de cicalitoare sunt si eu cu masa Adinei , ptr ca Adina manaca cam asa :
cand e la gradi : 08.30 ceai + sandwich cu ceva + lamaie sau cereale cu lapte 12.30 ciorba + felul 2 + desert 16.00 desert
iar seara mananca mancare gatita
si chiar mananca la gradi , ptr da am "spionii " bine pusi acolo , care imi spune ca a mancat sau nu ......insa la gradi se mira toata lumea de ea ca mananca tot ...
iar cand nu e la gradi , ci e acasa manaca :
dimineatza : 1 iaurt , 1 banana , o felie de cascaval cu paine sau ii diversific un ou fiert , sau un snitzel , sau un crenwusti , etc
la pranz : manaca ciorba (de cele mai multe ori , cate 2 portii )
dupa amiaza , cand se scoala papa felul 2 , iar pana seara ciuguleste mereu cate ceva , iar inainte de culcare o auzi " mami veau sa pap sioba " si mananca fata ciorba .......
si cu toate astea eu zic ca mananca putin , ptr ca seara se mai scoala si imi cere sa pape si ea ceva bun , adica un minitort din acela cu pandispan si un pic de gem la mijloc (nu ii dau cu ciocolata ) sau vrea o briosa (tot cu gem de fructe ) ...........si mananca fata mea , bea apa si se culca .......... |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
|
Copiilor nu le plac mancarurile prea sofisticate.
Lor le plac mult pastele, dar nu budinci, le place orezul simplu nu pilaf.... etc.
incearca reteta mea de paste , fetele mele manaca pastele....
http://forum.7p.ro/Default.aspx?g=posts&t=219
Nu te ingrijora, eu zic sa reduci siropul, ciocolata si inghetata, de asemenea crenvustii. Rareste cumparare lor, cel mai bine sa nu se afle in casa..... Cand fetita nu va avea alte alternative "delicioase" va manca ce-i dai. De asemenea nu uita ca iarna mancam mai putine legume crude sau fructe, deci va recupera la vara...Cel mai bine este ca manaca branzeturi si bea lapte...
Sa stii ca lista pe care ai enumerat-o este destul de bogata in alimente.. fata mea cea mica ar manca toata ziua numai salam si oua !!!!
|
|
Inregistrat: 11/18/2006 Mesaje: 3674
| AdrianaC wrote: O zi de-a ei de masa arata cam asa:
- 10:00 - 1 cana cu lapte sau brumi cu 1 sandwich cu almette sau 1 ou ochi sau fiert + 2 crenwurst + 1 sandwich cu almette
- 14:00 - 1 portie de cartofi prajiti (mica rau, cred ca vreo 10 cartofiori) + 1 piept de pui la gratar
- 19:00 - iaurt, actimel, cascaval sau smantana cu painica + salam
In rest, mai bea suc facut din sirop natural, lapte, mai mananca putina ciocolata (4 bucatele maxim / zi), mai mananca niste biscuiti (4-6 / zi).
Adriana, mie nu mi se pare chiar asa putin. Eu cand eram copil exact la fel mancam, nu imi placea mancarea gatita, uram legumele din ciorba si ii spuneam mamei ca de ce nu face mancarea ca la gradinita... asta insemna fara bucati mari de legume in supe (cred ca erau pasate), sosul fara rosii in el si mai light (adica nu gras). Toate mancarurile grase si cu sos imi faceau greata. Asta a durat pana in clasa a 5-a cand am inceput sa mananc chiar prea mult, fara nici un stimul, si am inceput sa ma ingras. Eu zic sa o lasi sa manace cat ii trebuie. Cred ca doar cu fructele si legumele crude ar trebui sa iti dai silinta - sa incerci sa ii dai constant, incepe cu cele care ii plac, daca exista... Dar astea care se gasesc iarna pe piata nu imi plac nici mie (ma refer la legume). Mai la primavara-vara, incearca sa ii dai rosii cu branza, ardei grasi rosii sau gogosari (sunt mai dulci), feliute de castravete... Si eu zic sa ii dai piure (facut cu lapte si unt) in loc de cartofi prajiti, daca ii place. Succes! |
|
| incearca si fai tu acasa cu blenderul diverse combinatii de fructe cu lapte spre ex , ii faci ca un Shake poate ii place ..... |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Eu as zice asa: 1. du-o la un sport; 2. nu-i mai da atat de mult lapte; 3. fara cartofi prajiti, langa gratar poti pune legume, orez, etc. 4. fara vitamine luate asa de aiurea.
Parca ziceai ceva de putina anemie, nu? Dupa administrarea fierului, va manca mult mai bine. |
|
| Da, cand i-au facut analizele la spital inainte de operatia de polipi i-a iesit ca are si putina anemie.
Roxanel, Cristy, Miru, Georgy, Alina, multumesc pentru sfaturi.
O sa incerc sa ii reduc dulciurile si cartofii prajiti, desi nu mananca multi cartofi prajiti, iar azi o sa incerc sa ii fac ca o mancarica de cartofi cu piept de pui sa vedem daca o mananca.
De ce am scris acum ca nu mananca, azi dimineata mi-a facut surpriza si a mancat tot din farfurie, adica 5 feliute de cascaval, 6 feliute de salam, 1/4 rosie (mai mare), 1/4 cutie Almette si a baut si un Actimel. |
|
Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
| AdrianaC wrote: De ce am scris acum ca nu mananca, azi dimineata mi-a facut surpriza si a mancat tot din farfurie, adica 5 feliute de cascaval, 6 feliute de salam, 1/4 rosie (mai mare), 1/4 cutie Almette si a baut si un Actimel.
Adriana, inca ceva... fata mea cea mare, Eden, are excese de alimentatie, adika are zile cand mamnaca non-stop..., sau cantitati duble de ma mira si pe mine... stiu ca este in crestere, de aceea eu sunt foarte atenta ce baga in gura... ca nu vreau sa ma trezesc cu probleme de cantar....ea face si balet, dupa antrenamente manaca de asemenea mult, practic inca o masa, pe la 20:00 .
Un sport poate sa-i regleze mesele, si cantitatile....dar te rog sa nu-i dai vitamine decat daca doctorul recomanda....
|
|
| AdrianaC wrote:Da, cand i-au facut analizele la spital inainte de operatia de polipi i-a iesit ca are si putina anemie.
Roxanel, Cristy, Miru, Georgy, Alina, multumesc pentru sfaturi.
O sa incerc sa ii reduc dulciurile si cartofii prajiti, desi nu mananca multi cartofi prajiti, iar azi o sa incerc sa ii fac ca o mancarica de cartofi cu piept de pui sa vedem daca o mananca.
De ce am scris acum ca nu mananca, azi dimineata mi-a facut surpriza si a mancat tot din farfurie, adica 5 feliute de cascaval, 6 feliute de salam, 1/4 rosie (mai mare), 1/4 cutie Almette si a baut si un Actimel.
ei vezi , cand ii e foame mananca .....bravo Alice !!! dak ai incerca sa papi si un morcov ca BagsBunny sa vezi ce bun e .....si ce bucurie i-ai face si lui mami !!! |
|
| Nu i-am dat deloc vitamine pana acum in 5 ani si jumatate, asa ca nu o sa ii dau nici acum.
Ca greutate este OK, la 110 cm inaltime, are 24 kg, asta la 5 ani si 7 luni, dar nu imi place ce mananca si nu o pot determina sa manance si altceva.
Cred ca am rasfatat-o prea rau si i-am cam facut toate mofturile.
Sper sa o pot da pe brazda pana nu e prea tarziu. |
|
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| Nici Deea mea nu prea vrea fructe, adica nu vrea, le mananca fortata iar dimineata nu vrea paine cu unt, cu almette, cu dulceata, etc ... le mananca toate goale si pe rand, nu impreuna De ex : mananca painea, pe urma rosia, pe urma almette cu lingurita... si tot asa
Ea, in schimb, este prietena f. buna cu ciorbita, laptele, piure de cartofi, carnita de pui si binenteles dulciuri
O zi de papa arata cam asa :
cand se scoala pe la 9 : lapte cu biscuiti si nesquik, sau o cana de lapte; 2-3 crenwurst de pui, sau parizer/sunca de pui, sau almette, sau ou fiert, sau omleta, o rosie si paine ... sau papa din toate cate putin, ca la un moment dat o intreb ce vrea, iar ea vrea si daia, si daia, dar nu face decat sa ma enerveze si sa scot eu tot pe masa, ca nu papa decat f putin din fiecare
la 13-13.30 : ciorbita, sau supa (un castronoi mai maricel) + carnita + o cana de iaurt
la 16-16.30 : fructe cu de-a sila, cu tipete/urlete
la 19.30-20 : felul 2 - mancarica de cartofi cu carnitza, sau carnea din sarmale, sau carnea din ardei umpluti sau dovlecei umpluti cu carnitza, sau piure cu ciocanele, ficatei, inimioare, sau cartofi prajiti cu ciocanele, ficatei, inimioare ... cam atat, altfel de mancare, de felul 2 nu papa
La culcare bea un actimel, sau o cremitza de branzica cu fructe
In timpul zilei, bea suculete de fructe, apa plata si dulciuri - o tableta de cioco, sau un ou Kinder, sau bombonici m&m (dar nu in fiecare zi)
|
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Fiecare copil are perioade si perioade. Sta linistita ca flamanda nu sta ea. Plus ca mie nu mi se pare putin. Si ai vazut , cand ii este foame, nu se joaca ! Fa-i o cura de fier , daca zici ca are si anemie si apoi va manca mult mai bine. Oricum, sa nu o fortezi, sa stai scai de capul ei. Las-o ca mananca ce ii trebuie , cat ii trebuie ! E instinct ! |
|
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| AdrianaC wrote: tCa greutate este OK, la 110 cm inaltime, are 24 kg, asta la 5 ani si 7 luni, dar nu imi place ce mananca si nu o pot determina sa manance si altceva. Cred ca am rasfatat-o prea rau si i-am cam facut toate mofturile. Sper sa o pot da pe brazda pana nu e prea tarziu.
Daca este OK, las-o nemancata ca sigur i se va face foame .... si spunei ca nu ai decat asta de mancat, vrei bine, nu, iarasi bine si sa vezi ca i se va face foame si va manca mai tarziu .... asa i-am facut eu Deei, cand nu vroia sa pape decat ce vroia ea, i-am spus ca nu am altceva de papa si nu a mancat, de la pranz pana seara cand i s-a facut foame
|
|
| cateodata mi se intampla ca abia ce termina Adina de mancat , ca in urmatoarele 15 minute e la bucatarie "sa iau si eu un pic de pine ca am pofta "!!! ....asa ca...... |
|
|