Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| bulibuli wrote:Mai era un topic deschis pe acest subiect... Si sotul meu a asistat la cezariana, echipat complet, desigur.. dar sa aiba voie in plaga, peste campurile sterile sa scoata el bebelul mi se pare cam mult.. si la scosul bebelului este o tehnica, se face rapid si se incepe hemostaza... eu una nu as fi de acord, sincer. Sa aiba acces in sala da, la masa bebelusului, sa asiste cand il curata, cantareste, sa-i taie cordonul daca vrea, sa vada tot, sa faca poze, sa filmeze, dar sa nu-l vad pe langa campurile sterile si masa de instrumentar sa incurce pe-acolo.. ala e momentul cel mai important, cand prima grija e copilul, sa-i cureti gura si sa respire, si a doua grija e hemostaza, nu e un moment in care as vrea sa stiu niste maini neindemanatice prin zona... parerea mea..
EU chiar nu cred ca e posibil sa-si bage mainile pe unde nu trebuie, l-ar lua la bataie si asistentele si doctorul Taiatul cordonului ombilical e posibil si cred...sa bage mainile si sa scoata nu mai cred Oare il instruieste pe tatic ce si cum sa faca daca sta in sala?? |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/13/2006 Mesaje: 1653
| aurishta wrote:Eu cunosc cateva familii in care sotul a asistat la nastere, dar nu i s-a permis sa vada totul, adica sa stea in spatele medicului, ci sa stea la capul sotiei sau pe un scaun in incapere. Unul dintre ei a lesinat  ,au trebuit sa detaseze o asistenta pentru el Asa este... nu sta sotul la "iesire" i se da un scaun si este invitat sa stea cuminte la capul mesei de nasteri unde te poate tine de mana , dar sa nu ii incurce pe medici si asistente. La mine chiar s-a ridicat in picioare cand a iesit ingerasul , dar nu a vazut mare lucru . Si nu esti dezbracata complet . Daca sotul tau isi doreste asta ... poate fi o experienta frumoasa pentru el, pentru voi amandoi... |
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/4/2009 Mesaje: 979
| sotul meu le-a vazut pe toate si nu cred ca as fi putut trece prin pasul ala singura. cand mi-a spus ca ii vede Sophiei capul iesind, desi eram pe moarte, mi-a dat puteri neimaginate ca sa duc nasterea pana la capat. a fost suportul meu emotional. in plus m-a suportat cu toate reactiile mele ca un super erou. la noi ai voie cu o persoana de suport la nastere, iar eu nu am vrut-o pe maica-mea cu mine si nici o alta femeie din familie. el a fost si va fi stalpul meu de sustinere si m-am bazat cu incredere in el chiar daca am fost incepatori amandoi.
a fost o experienta pentru amandoi si m-a sustinut si dupa ce am ajuns acasa si inca ma mai ajuta. in momentul ala, nu ma interesa deloc, ca arat ca o vacuta rupta in doua. pusesem 20 de kilograme in sarcina si in poza de dupa nastere arat de 150 de kile. neimportant!!! de fiecare data cand ma uit la poza imi aduc aminte de emotiile acelei zile si nu de felul in care imi stateau picioarele desfacute...
eu cred ca tine mai mult de cine vreti voi si cu cine va simtiti voi confortabil in momentul ala, fie ca e sot, mama, bunica, prietena sau nimeni. |
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| vai nu ma gandeam ca barbatul poate avea un rol asa important la nastere. |
 Nivel: Membru
Inregistrat: 6/23/2013 Mesaje: 5
| Allisa wrote:Buna mamici.
Vreau sa va cer parerea despre prezenta sotului in sala de nastere.
Poate ca vi se va parea ciudat, dar nu cred ca ma voi simti in largul meu daca va fi si sotul in sala de nastere atunci cand voi naste. Mai ales ca precis voi avea "alte dimesiuni" decat acum, si nu as vrea sa ma vada asa. In momentul de fata gandul de a sta dezbracata ca o balenta esuata in fata lui ma face mai nervoasa decat nasterea in sine.
Voi ce parere aveti, mi-e teama sa nu se supere daca-i spun ca vreau sa astepte afara ? Poate doar in cazul unei cezariene, unde am inteles ca exista o perdea, dar sincer as prefera ca si in acest caz sa fiu doar cu doctorii si asistentele.
Dati cu banul:)))) |