Nu sunt sigura ca vreau sa asiste si sotul cand voi naste
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Allisa
Scris: Wednesday, June 13, 2012 12:46 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 4/5/2012
Buna mamici.

Vreau sa va cer parerea despre prezenta sotului in sala de nastere.

Poate ca vi se va parea ciudat, dar nu cred ca ma voi simti in largul meu daca va fi si sotul in sala de nastere atunci cand voi naste. Mai ales ca precis voi avea "alte dimesiuni" decat acum, si nu as vrea sa ma vada asa. In momentul de fata gandul de a sta dezbracata ca o balenta esuata in fata lui ma face mai nervoasa decat nasterea in sine.

Voi ce parere aveti, mi-e teama sa nu se supere daca-i spun ca vreau sa astepte afara ?
Poate doar in cazul unei cezariene, unde am inteles ca exista o perdea, dar sincer as prefera ca si in acest caz sa fiu doar cu doctorii si asistentele.
alimami
Scris: Wednesday, June 13, 2012 12:58 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/2/2009
Dar sotul tau vrea neaparat sa asiste?Ca nu toti barbatii sunt asa incantati de aceasta varianta.Nici mie nu mi-ar fi placut sa stea si el cu capul la gaura cand a iesit E.mi-a fost destul ca sala de nasteri era plina de asistente care se holbau si strigau ca se vede parul bebeului(si doctorul inca nu ajunsese). Cred ca poti sa-ti convingi sotul ca pt tine nu este asa important sa fie cu tine exact in momentele alea,ii explici ca o sa va vada curate, aranjate,
dupa .Poate se gandeste ca e de datoria lui ca tata sa fie prezent,dar nu cred ca ar veni daca ar sti ca te-ar stresa si mai tare decat esti.Cred ca trebuie sa fii sincera cu sotul si sa-i spui cum te-ai simti,ce temeri ai,cum te simti vis a vis de acest subiect.
aurishta
Scris: Wednesday, June 13, 2012 1:08 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2011
Alissa, el doreste asta? Daca da, stiu ca in sala de nastere nu i se permite sa stea chiar "in vizor"ras , ci doar prezent acolo. Apoi, lucrul acesta are doua taisuri. Pe de-o parte, unii barbati sunt impresionati de suferinta implicata si devin mult mai atenti si mai "milosi" cu sotia, dar altii sunt afectati pe viitor in relatiile intime.
Depinde , insa,cel mai mult de tine, tu trebuie sa te simti confortabil. Nu cred ca sotul ar avea de ce sa se supere daca ii explici ca nu te simti in largul tau cu el acolo.
Allisa
Scris: Wednesday, June 13, 2012 1:33 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 4/5/2012
Deocamdata santem la stadiul cand facem planuri si ne documentam pe internet. M-a intrebat ce parere as avea daca ar asista si el la nastere, si am evitat sa-i dau un raspuns concret, l-am intrebat doar daca e sigur ca nu o sa lesine si el :)

aurishta : stiu ca in sala de nastere nu i se permite sa stea chiar "in vizor"

Cum adica? Sincer nu am gasit nimic mai detaliat despre asta, si nu stiu deloc cum se procedeaza. Poate sa vada tot, sau sta undeva intr-o margine ?
mikaela
Scris: Wednesday, June 13, 2012 1:40 PM
Nivel

Inregistrat: 8/11/2010
Pai saracul ori lesina acolo ori sta si savureaza momentulhohot hohot Eu am fost sigura ca nu-l vreau, l-am si dat afara dar el facea glume cu asistentele si a ramas, cica as fi fost sub influenta medicamenteloralcool hohot hohot I-am spus sa nu se uite, dar a fost curios motanu' si bucuros dupa....hohot Cred ca depinde in ce tara traiesti...aici e ceva normal, vine tot familionu' si se holbeaza, fac filmulete si foto, eu m-am speriat cand am vazut socrii in salon, am dat toata lumea afara, ca si tine am zis si eu, e de-ajuns ca sunt atatia necunoscuti, numai socrii si neamurile mai lipsesc rambo Eu am avut pijama, bine ca a fost ridicata pana-n brau si apoi un cersaf peste picioare cumva, deci nu chiar ca o balena dezbracatahohot ...acum depinde iar de la spital la spital cred...Explica-i si vezi cat de mult isi doreste, iar la urma pui in balanta dorinta lui si dorinta ta, tu il cunosti, nasterea nu ne-a afectat relatia deloc...suntem la fel, ba chiar glumim pe chestia asta, nu e un subiect tabu pt noi...Presupunand ca as mai naste inca o data, l-as lasa in sala sa avem emotii impreuna, n-as mai alunga omu', dar asta e parerea mea dupa o nastere...Deci tu probabil esti la prima sarcina...Sarcina usoara si la termen, te descurci tu cand vine timpul, nu te mai stresa acum degeabacomputerlove
aurishta
Scris: Wednesday, June 13, 2012 1:42 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2011
Eu cunosc cateva familii in care sotul a asistat la nastere, dar nu i s-a permis sa vada totul, adica sa stea in spatele medicului, ci sa stea la capul sotiei sau pe un scaun in incapere. Unul dintre ei a lesinatras ,au trebuit sa detaseze o asistenta pentru elalcool
sweet angel
Scris: Wednesday, June 13, 2012 6:52 PM
Nivel

Inregistrat: 1/6/2010
sotul meu a stat in sala de nasteri dar langa mine , ma tinea de mana, eu am vrut sa stea cu mine, dar oricum cum spun si fetele daca sta langa tine nu vede cat se deschide cutia ta de bijuteriiras
el a fost asa de bucuros ca l-am chemat sa stea acolo sa isi vada copilul imediat, apoi a mers cu bebe la spalat , cantarit , controlat si apoi a ajutat si el la imbracat. pe urma l-a dus la incubator si atunci s-a intors la mine, apoi statea 5 min cu mine si 5 cu bebe.
eu nu am vazut nimic rau sa stea cu mine in sala.
shirel
Scris: Wednesday, June 13, 2012 7:17 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Hei ,eu ce l-am vrut pe iubitel cu mine .De ce sa nu simpta si el prin ceea ce trece o femeie ,sa vada si cum se naste uite asa macar sa vad cu ce viteaz m-am maritat daca imi lesina eram sigura ca numai viteaz nu este plus ca de ce ,numai cand facem dragoste sa ma vada cracita si sa aiba placere hohot sic ,uite l-am luat cu mine si intr-o situatie mai putin placutasic alcool sa vada cum este. L-am pus chiar sa-mi tina piciorul uite asa ca sa simpta si el ce este aia nastere si normala si fara epidurala.
Uite asa mi l-am carat dupa mine in sala de nastere odata m-a tinut de picior ,odata de mana odata era cat pe ce sa ma innnaduse si sa ma omoare hohot hohot dar niciodata inca nu l-am speriat cum trebuie .
Eu te inteleg ce simti si este foarte normal ,daca vrei poate sa fie cu tine in aceeasi camera dar nu langa tine si sa te vada exact plina de sange si cum te curatza dupa nastere.,daca te face sa te simti prost .Aici la noi este foarte bine sa fie cineva cu tine ,in cazul cand se intampla ceva doamne fereste macar ai un martor care a vazut totul chiar in legatura cu tine nu mai spun de bebe .tu nu poti sa te ridici si nici nu ai voie sa insotesti copilul la primele analize asa ca este super bine ca sotul sa o faca ,nu cred ca -ti convine ca mama dupa ce ai nascut sa stii ca copilul merge cu cineva strain si singur chiar daca este cadru medical (au fost cazuri cand au fost schimbati copii ,nu spun nu se intampla prea des nu vreau sa te sperii)deci cantareste si tu si in functie de ceea ce simti hotareste-te dar daca el vrea si insista este dreptul lui ca tata sa fie la nastere.
gabyta
Scris: Wednesday, June 13, 2012 7:32 PM
Nivel

Inregistrat: 1/20/2011
La mine a vrut el sa asiste la nastere ,,,si daca inainte ma tinea pe palme acuma ma tine in puf,,,si nu exagerez cand spun ca datorita faptului ca a vazut cum sufera si cat sufera o femeie la o nastere l-a facut sa aprecieze si mai mult faptul ca sunt mama copilului lui,,,acuma poate depinde si de barbati.
A stat langa mine pana au scos copilul iar apoi l-a intrebat moasa daca vrea sa taie cordonul si l-a taiat,, a fost atat de bucuros,,,ca un copil si emotionat peste masura.
petronela_gav
Scris: Wednesday, June 13, 2012 10:30 PM
Nivel

Inregistrat: 11/5/2009
la noi in oras nu intra in discutie sa intre barbatii in sala de nastere. daca ar fi fost posibil eu asi fi vrut sa intre cu mine, sa vada si el cu nu e chiar usor, "poate ii scapam si un picior" hohot dar cu siguranta nu ar fi vrut el, lesina sigur sorry1
bereea
Scris: Thursday, June 14, 2012 8:26 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Eu mi-as fi dorit sa-l am alaturi si cand am fost in travaliu si cand am nascut propriu-zis.Asa n-ar mai fi zis ca nasterea e ca o taietura la deget si nici nu m-ar fi intrebat dupa 12 ore innebunitoare de travaliu daca am dormit bine.
A vedea o nastere nu e nimic urat, eu cred ca e de o frumusete iesita din comun,frumusete nascuta din suferinta e adevarat.Dar sa prinzi momentul cand copilul tau, creat din dragoste, vine pe lume...eu daca as fi barbat, as plange
bulinutza
Scris: Thursday, June 14, 2012 8:32 AM
Nivel

Inregistrat: 10/14/2007
Eu cred ca cel mai simplu si mai corect este sa vorbesti deschis cu el.

Ii poti spune ca nu te simti foarte confortabil cu el inauntru, sau il poti ruga sa te tina doar de mana daca vrea sa stea cu tine, fara sa asiste la tot "spectacolul".sic

Nanny
Scris: Thursday, June 14, 2012 10:50 AM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2012
Citindu-va postarile..m-am distrat copios, ba chiar am ras cu gura pana la urechi!hohot hohot Shirel a fost chiar tare faza cu piciorul! Aici e cu dus-intors. Unii barbati sunt mai curajosi si isi doresc sa intre in sala de nasteri! Numai ca unii sunt mai tari si te ajuta, altii filmeaza si unii lesina ( cunoasc multe cazuri)ras !!
cred ca depinde foarte mult de relatia dintre cei 2, cat de apropiati sunt si mai cred ca depinde si de felul in care decurge nasterea! La noi foarte multe femei apeleaza la nasterea in sistem privat ( nastere naturala, in apa sau cezariana) unde ai voie sa asisti , sa filmezi sa pozezi..etc! La Spital iti da voie numai pana la usa salii de nastere, baricadat pana in dinti si ai voie sa vezi bebelusul imsdiat dupa ce-l aranjeaza. Eu inca n-am fost pusa deocamdata in aceasta situatie, dar cand voi fi, probabil ca decizia va fi luata si de felul in care ma voi simti atunci! Insa inclin sa fie prezent sa vada ca nasterea este ceva unic!
ingerash
Scris: Thursday, June 14, 2012 11:24 AM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Nanny wrote:
Insa inclin sa fie prezent sa vada ca nasterea este ceva unic!

Bravo!Si sotul meu mi-a fost alaturi la nastere,chiar daca a fost cezariana,a vazut totul,a apucat de bebel sa-l scoata....nu poate uita cum o manuta micuta la prins de degetcoeur coeur coeur coeur eu m-am simtit ocrotita,iubita...
bulibuli
Scris: Thursday, June 14, 2012 1:29 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
Mai era un topic deschis pe acest subiect...
Si sotul meu a asistat la cezariana, echipat complet, desigur.. dar sa aiba voie in plaga, peste campurile sterile sa scoata el bebelul mi se pare cam mult.. si la scosul bebelului este o tehnica, se face rapid si se incepe hemostaza... eu una nu as fi de acord, sincer. Sa aiba acces in sala da, la masa bebelusului, sa asiste cand il curata, cantareste, sa-i taie cordonul daca vrea, sa vada tot, sa faca poze, sa filmeze, dar sa nu-l vad pe langa campurile sterile si masa de instrumentar sa incurce pe-acolo.. ala e momentul cel mai important, cand prima grija e copilul, sa-i cureti gura si sa respire, si a doua grija e hemostaza, nu e un moment in care as vrea sa stiu niste maini neindemanatice prin zona... parerea mea..
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.