Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| vanina wrote:Mamicilor, eu stiu ca e nevoie de glucoza pt buna functionare a creierului, cine ma contrazice?
De ce tocmai glucoza?Da dar nu glucoza din dulciuri, poate glucoza din fructe!Explica-ne mai bine. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 12/19/2008 Mesaje: 886
| Pai se vorbeste in acest subiect de un copil peste un an.... din cate stiu eu se permite si zaharul ( in cantitati mici) la aceasta varsta. Laptele de mama si cel praf e dulce, contine glucoza pentru ca e necesara organismului uman. Am observat in ultimul timp foarte multe exagerari in privinta alimentatiei bebelusilor; e adevarat ca a evoluat stiinta, dar nu trebuie sa cadem in extreme. Daca as face eu dulciuri in casa, i-as servi si baietelului meu de un an, dar nu cred ca i-ar placea mai mult decat laptele... caci eu mananc f multe dulciuri :p |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Eu am inceput sa-i dau cioco lui Arti dupa ce a implinit un an.Nu exagerez, uneori nu o vede o luna intreaga dar ca idee, nu ma feresc de cioco sau dulciuri de casa important e sa nu intrec masura.Si am un pont, nu tineti dulciuri in casa.Aveam eu un loc in dulap pentru dulciuri si astia mici s-au prins ca acolo e sursa ca se urcau singuri pe masa si ajungeau sa se autoserveasca.Apoi am desfiintat "magazia".Nu vad dulciuri decat cand le scap eu cate unul mic afara in weekend |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 5/12/2006 Mesaje: 12982
| vanina wrote:Mamicilor, eu stiu ca e nevoie de glucoza pt buna functionare a creierului, cine ma contrazice? Nimeni... , doar grija la cantitate. Si apopos de discutiile de mai sus , eu cred ca ati depasit cam de multisor "tema" acestui topic. Era o intrebare simpla la care in prima faza sa raspuns apoi ati trecut la ce este permis si ce nu este permis la bebel ori despre alimentele permise se gasesc raspunsuri si sfaturi si pe alte topicuri. Pareri pro si contra v-or exista mereu trebuie doar sa nu le luam asa de personal , fiecare mamica isi creste si isi asuma raspunderea asupra copilului ei. Ca un pont apropo de pofta copilului cind vede altfel de mincaruri decit cele ale lui....noi nu mincam din ce stiu ca nu vreau sa-i dau Cezarei de fata cu ea , iar de gatit cu ea in preajma mea nici nu se mai pune problema. |
|
Inregistrat: 3/4/2008 Mesaje: 7332
| shirel wrote:
De ce tocmai glucoza?Da dar nu glucoza din dulciuri, poate glucoza din fructe!Explica-ne mai bine.
Asa este, glucoza din fructe este singura care ajuta la buna functionare a creierului. De asta se recomanda tuturor cat mai multe fructe pe zi. Priviti la batranii care nu mai mananca decat rareori fructe, creierul lor incepe sa se atrofieze. Scuzati ca am fost off topic |
|
| TeosOf wrote:Asa este, glucoza din fructe este singura care ajuta la buna functionare a creierului. De asta se recomanda tuturor cat mai multe fructe pe zi. Priviti la batranii care nu mai mananca decat rareori fructe, creierul lor incepe sa se atrofieze.Scuzati ca am fost off topic Nu cred ca batranii mananca mai putine fructe, din contra, ei mananca mult mai sanatos decat cei tineri. Bineinteles ca e mult mai sanatos sa mananci fructe decat dulciuri, dar nu e mai valoroasa pt creier(sau organism) glucoza din fructe fata de cea din dulciuri sau cea naturala! Ma scuz si eu de off-topic :P |
|
Inregistrat: 2/7/2008 Mesaje: 659
| Mitzulina, cum mai papa bebele tau? Sper mai bine. Si eu sunt de parere ca dupa un an, un desert de casa in cantitate mica este permis dar nu inlocuieste in nici un caz mancarea.Dar asta e alt subiect.Scuze Mamica mitzulina incearca sa nu il fortezi, sa ii gatesti ce ii place si daca nu merge parerea mea e sa mergi totusi la medic. Sanatate si pofta de papa la pitici |
|
Inregistrat: 3/4/2008 Mesaje: 7332
| vanina wrote: dar nu e mai valoroasa pt creier(sau organism) glucoza din fructe fata de cea din dulciuri sau cea naturala! Ma scuz si eu de off-topic :P
e mult mai valoroasa, iar daca nu crezi fa o cautare pe google sau in biblioteca. |
|
| TeosOf wrote:
e mult mai valoroasa, iar daca nu crezi fa o cautare pe google sau in biblioteca.
Nu vreau sa par antipatica, poate raspunsurile mele nu sunt bine formulate. Eu incercam sa explic ca avem nevoie de glucide pentru creier. Adica nu e cazul sa nu folosim deloc dulciuri, intr-adevar produsele vegetale sunt foarte sanatoase, dar daca avem nevoie de mai multa energie, s-ar putea ca fructele sa nu fie de ajuns ( in anumite cazuri). |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 5/4/2008 Mesaje: 113
| multumesc de intrebare abiand. bebe a inceput sa mai manance putin dar suntem amandoi gripati tare eu cel putin am zacut toata ziua la pat ,el acum e putin mai bine ceea ce ma bucura dar imi pare rau ca nu pot sa stau in preajma lui de frica sa nu ia gripa de la mine |
|
Inregistrat: 1/10/2007 Mesaje: 5597
| TeosOf wrote:Asa este, glucoza din fructe este singura care ajuta la buna functionare a creierului. De asta se recomanda tuturor cat mai multe fructe pe zi. Priviti la batranii care nu mai mananca decat rareori fructe, creierul lor incepe sa se atrofieze. Scuzati ca am fost off topic
Asa e,multi batrani nu mai mananca fructe (mai ales pentru ca nu isi mai permit sa le cumpere),iar pe vremuri cine manca atata ciocolata si dulciuri si lumea tot era mai sanatoasa decat acum,dar in fine...off topic,Teosof sunt de acord cu tine...anyway,nu vreau sa par antipatica,dar asta e parerea mea... |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/8/2006 Mesaje: 2347
| vanina wrote: Nu vreau sa par antipatica, poate raspunsurile mele nu sunt bine formulate. Eu incercam sa explic ca avem nevoie de glucide pentru creier. Adica nu e cazul sa nu folosim deloc dulciuri, intr-adevar produsele vegetale sunt foarte sanatoase, dar daca avem nevoie de mai multa energie, s-ar putea ca fructele sa nu fie de ajuns ( in anumite cazuri).
Mami draga, nu pari antipatica absolut deloc, dar aici vorbim de un copilas de 1 an si 4 luni, oricum energic si nu are nevoie de surplus de energie incat sa i se atribuie, suplimentar, dulciuri. Glucidele necesare le poate lua din fructe. Dulciurile din comert sunt incarcate cu E-uri si nu sunt bune niciunele. mitzulina, dupa ce se va vindeca puiutul tau, sigur se va rezolva si problema alimentatiei. Multa sanatate! |
|
| multumesc mult si voua va doresc multa sanatate si mai ales la pitici |
|
| Mitzulina sper sa va reveniti cat mai repede! In orice caz, referitor la ce s-a discutat pe acest subiect, eu cred ca ai facut bine ca i-ai dat si dulciuri facute de tine(si bine ca le-a acceptat) pt ca daca nu mananca absolut nimic iti dai seama ca ajungi cu copilul direct la spital in perfuzii. Atunci cand e bolnav copilul si nu are pofta de mancare, trebuie sa il pacalesti sa manance si sa bea lichide ( sa ii ornezi mancarea, sa ii dai dulciuri care contin si lapte de exemplu - orez cu lapte si dulceata; sa ii dai sucuri de fructe cu paiul colorat) ca sa nu se deshidrateze. Insanatosire grabnica! Si asteptam vesti bune.. |
|
| multumim mult vanina |
|
|