Nu mai vrea sa manance aproape nimic de 4 zile!
Subiectul anterior · Subiectul urmator
oanalaurisa
Scris: Saturday, January 24, 2009 6:48 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/10/2007
mitzulina1984 wrote:
are varsta de 1 an si 4 luni si cu dulciurile nu exageram si le papam doar pe cele facute in casa in cantitati normale pt bebe

Dulciuri in cantitati normale pentru bebe NU exista la varsta asta.Copilul ar trebui sa manance fructe,nu dulciuri...in fine,ce vei face mai tarziu,daca de acuma mananca dulciuri deja? Fructe ar trebui sa manance,ca alea macar au valoare nutritiva...iar lapte,probabil n-ai gasit varianta potrivita,de aia nu mananca.
mitzulina1984
Scris: Saturday, January 24, 2009 7:11 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 5/4/2008
bineinteles ca manaca si fructe dar nu cred ca e o crima sa ii mai dai din cand in cand cate o bucatica de chec facut in casa.Eu stiu ca daca nu exagerezi cu dulciurile nu e o problema dar daca faci din asta un obicei atunci da este o problema.Mi se pare absurd ca atunci cand fac o prajitura sa nu ii dau si lui sa guste si sa stea sa se uite la noi cum mancam si el sa se multumeasca doar cu mirosul.Sa nu imi spuneti ca pana acum voi nu v-ati calcat pe inima sa ii d-ati si celui mic putin din prajitura facuta sau cumparata(dupa caz)oare iar in ceea ce prijeste laptele am incerca Milumil juniorsiNan de la Nestle.In privinta laptelui de vaca am rezerve pt ca am inteles ca nu are aceleasi valori nutritice ca si cel praf,fiind si sarac in caciu.In schimb mananca bine iaurtul natural dar si cel de fructefloare3
Ana
Scris: Saturday, January 24, 2009 7:23 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
mitzulina1984 wrote:
bineinteles ca manaca si fructe dar nu cred ca e o crima sa ii mai dai din cand in cand cate o bucatica de chec facut in casa.Eu stiu ca daca nu exagerezi cu dulciurile nu e o problema dar daca faci din asta un obicei atunci da este o problema.Mi se pare absurd ca atunci cand fac o prajitura sa nu ii dau si lui sa guste si sa stea sa se uite la noi cum mancam si el sa se multumeasca doar cu mirosul.Sa nu imi spuneti ca pana acum voi nu v-ati calcat pe inima sa ii d-ati si celui mic putin din prajitura facuta sau cumparata(dupa caz)oare iar in ceea ce prijeste laptele am incerca Milumil juniorsiNan de la Nestle.In privinta laptelui de vaca am rezerve pt ca am inteles ca nu are aceleasi valori nutritice ca si cel praf,fiind si sarac in caciu.In schimb mananca bine iaurtul natural dar si cel de fructefloare3
mamii eu la bebele meu ii dau de toate ce gatesc bine cele ce stiu ca nu sunt bune pentru el ma abtin...dar in schimb cum sal las asa se uita la mine...ca incepe sa planga de zici ca lai batut cu cureaua...eu iam dat si chec bine nu in cantitate mare...in rest eu is de parerea ca la copil trevuie sai dai putin din fiecare sa se obisnuiasca eu asha fac ...fiecare sa faca cum doreste!!pupici pupici
mitzulina1984
Scris: Saturday, January 24, 2009 7:31 PM
Nivel

si eu sunt de aceiasi parere.Acum ,nu stiu,depinde de fiecare cum vrea sa isi creasca copilul si ce obiceiuri vrea sa ii formeze .Oricum eu sunt de aceiasi parere copilul trebuie sa guste din toate ,pentru ca mai tarziu sa nu devina un mofturos si sa strambe mereu din nas ,trebuie obisnuit cu toate gusturilecoeur
petro
Scris: Saturday, January 24, 2009 7:32 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/31/2008
Am mai auzit eu de copil care manca sarmale la 7 luni, dar sa nu exageram... Mancarea pentru adulti e pentru adulti! Pe Darius il las sa faca foame si sa vezi cum mananca ce-i dau... cu viteza luminii. Si tot mai face mofturi uneori... Primeste si din ceea ce gatim noi si asta doar de o luna... In general ciorbitele sunt preferatele lui, asa ca nu-i refuz placerea. Dar daca sunt cu carne de porc sau cu vegeta (nenorocire de pe lume in E-uri) inca am reticente in a-i da chiar si "de gust". Pofteste la ce mancam noi? Il pacalim si tot ce trebuie sa manance el primeste.
oanalaurisa
Scris: Sunday, January 25, 2009 4:43 PM
Nivel

petro wrote:
Am mai auzit eu de copil care manca sarmale la 7 luni, dar sa nu exageram... Mancarea pentru adulti e pentru adulti! Pe Darius il las sa faca foame si sa vezi cum mananca ce-i dau... cu viteza luminii. Si tot mai face mofturi uneori... Primeste si din ceea ce gatim noi si asta doar de o luna... In general ciorbitele sunt preferatele lui, asa ca nu-i refuz placerea. Dar daca sunt cu carne de porc sau cu vegeta (nenorocire de pe lume in E-uri) inca am reticente in a-i da chiar si "de gust". Pofteste la ce mancam noi? Il pacalim si tot ce trebuie sa manance el primeste.

Subscriu,petro are dreptate!
Fiecare face ce vrea,dar decat sa se obisnuiasca cu o alimentatie gresita,mai bine nu mancam in fata lor anumite alimente,care nu sunt pentru varsta lor.
Din partea mea,da-ti-le ciocolata,alune,bomboane,prajitura cu cacao si crema,ca e plina lumea de copii sub 3 ani cu tot felul de probleme digestive,darmite de copii obezi ce sa mai zic.
Cum se pune temelia la alimentatie,asa merge si mai departe,daca inceputul e gresit,nici continuarea nu e mai stralucita.
Aici nu merita sa-ti dai cu parerea la intrebarile puse,ca oricum pici de papagal,rauvoitor si asa mai departe...nu stiu de ce mai puneti intrebari,daca raspunsurile pe care le dam,cu toata bunavointa din lume nu sunt bune pentru voi,iar daca voi stiti cum e mai bine,nu mai intrebati nimic!closedtopic closedtopic closedtopic closedtopic closedtopic
mitzulina1984
Scris: Sunday, January 25, 2009 5:09 PM
Nivel

nu stiu ce a reiesit din ce am spus eu dar nu cred ca am fost ostila cu nimeni.Din contra am raspuns la intrebarile care mi-au fost adresate pt eu cred ca asa este normal si imi pare rau daca s-a inteles altceva.Era pur si simplu o discutie in care erau pareri pro si contra dar asta nu inseamna ca nu o sa tin cont de ele sau mai rau ca nici macar nu-mi pasa.Sincer,departe de gandul meu ce ai afirmat Oanalaurisa
mitzulina1984
Scris: Sunday, January 25, 2009 5:14 PM
Nivel

mi-am recitit postarile si poate intradevar modul de exprimare a fost cam agresv nu vreau sa dau vina pe stresul acumulat in ultimile zile dar poate pe alocuri am cam exagerat putin scuze sorry
oanalaurisa
Scris: Sunday, January 25, 2009 5:50 PM
Nivel

mitzulina1984 wrote:
mi-am recitit postarile si poate intradevar modul de exprimare a fost cam agresv nu vreau sa dau vina pe stresul acumulat in ultimile zile dar poate pe alocuri am cam exagerat putin scuze sorry

Nu-i nimic! Se accepta scuzele!
oanalaurisa
Scris: Sunday, January 25, 2009 6:55 PM
Nivel

mitzulina1984 wrote:
iar in ceea ce prijeste laptele am incerca Milumil juniorsiNan de la Nestle.In privinta laptelui de vaca am rezerve pt ca am inteles ca nu are aceleasi valori nutritice ca si cel praf,fiind si sarac in caciu.In schimb mananca bine iaurtul natural dar si cel de fructefloare3

Incearca sa-i dai lapte HUMANA 3,se poate folosi pana la 6 ani,asa zice prospectul,exista cu 3 arome: mar,vanilie,banane cu vanilie.
Imposibil sa il refuze! Mult succes!
oanalaurisa
Scris: Sunday, January 25, 2009 6:56 PM
Nivel

mitzulina1984 wrote:
si eu sunt de aceiasi parere.Acum ,nu stiu,depinde de fiecare cum vrea sa isi creasca copilul si ce obiceiuri vrea sa ii formeze .Oricum eu sunt de aceiasi parere copilul trebuie sa guste din toate ,pentru ca mai tarziu sa nu devina un mofturos si sa strambe mereu din nas ,trebuie obisnuit cu toate gusturilecoeur

Stai linistita,ca fiecare copil are gusturile lui,le mai putem educa si noi,dar ideal nu e sa manance chiar orice,mai bine sa strambe din nas la mancare nesanatoasa,asta nu inseamna ca va fi mofturos,ci ca va sti sa aiba grija de sanatatea lui.
Laura
Scris: Sunday, January 25, 2009 9:01 PM
Nivel

Inregistrat: 8/8/2006
mitzulina1984 wrote:
Oricum eu sunt de aceiasi parere copilul trebuie sa guste din toate ,pentru ca mai tarziu sa nu devina un mofturos si sa strambe mereu din nas ,trebuie obisnuit cu toate gusturilecoeur

Foarte eronata parerea ta! fool Un copil trebuie doar sa aiba impresia ca primeste ceea ce-si doreste. Tu ce faci? Ii dai varza, friptura de porc, fasole, carnati, caltabosi, etc, etc, etc, doar pentru ca tu mananci in fata lui si el isi doreste? Nu e mai usor sa-l pacalesti cu altceva si sa ai un copil sanatos? Are timp sa manance de toate in viata: pizza, fasole, carne de porc, varza, etc, etc, etc. De ce sa-i strici tu stomacelul? Obisnuinta asta de care vorbesti, se dobandeste in timp, treptat si dupa o anumita varsta. Hrana unui copil, ca si educatia, cer multa meticulozitate. E o arta sa stii si sa doresti sa-ti formezi copilul frumos, educat si sanatos. Se pare ca nu toata lumea intelege. Nu mai suntem pe vremea bunicii, atunci cand se considera diversificarea timpurie cea corecta. Acum ai timp sa te documentezi, sa cercetezi si sa aplici ceea ce e mai bun pentru puiut.
Mai cunosteam o persoana care dadea copilului de cateva luni sa guste vin, bere si alte bauturi...doar pentru ca acel copil tipa dupa paharul mamei. fool
mitzulina1984
Scris: Sunday, January 25, 2009 10:01 PM
Nivel

Doamne oare chiar asa de prost m-am exprimat.Nu sunt de acord cu absolut orice mancare si nu ma refeream la cantitati industriale ci la simplu fapt ca ii dai putin sa guste(un dumicat.o bucatica)cat de rau poate sa faca asta unui copil?
cristinaflorina
Scris: Sunday, January 25, 2009 10:09 PM
Nivel

Inregistrat: 1/12/2008
Eu ma abtin sa imi zic parerea despre asta dar consider ca fiecare isi crestecopilul cum vrea si ii da sa manince ce vrea si ce considera ca e bine dar daca vede consecintele mai tarziu se da singura cu capul de pereti sau poate aceste consecinte nu apar.Intr-adevar in ziua de azi multi copii sunt obezi si maninca nesanatos dar si daca ne gindim cum ne-am crescut pe noi parintii nostrii sau cum au cresut parintii nostrii ca ne dadeau de toate dar diferenta ca atunci parca era altfel mincarea si nu erau atitea E-uri in absolut tot ce cumperi. Acum chiar si fructele nu mai sunt 100% naturale.In fine.pupici
vanina
Scris: Sunday, January 25, 2009 10:14 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 12/19/2008
Mamicilor, eu stiu ca e nevoie de glucoza pt buna functionare a creierului, cine ma contrazice?
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.