Nu intelege sau...se face ca nu intelege?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Andi&Mariuca
Scris: Monday, April 30, 2007 10:11 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 5089
sousourel wrote:


...si daca le au, tu stii ca nu exista reper fix la toti copiii. In primul stadiu de dezvoltare informatille adunate de ei se organizeaza in imagini perceptive. Abia odata cu aparitia limbajului sub forma de holofraze (cuvinte cu inteles de fraza: ex: ''apa" nu mai denumeste doar lucrul vazut ca fiind apa, ci dotinta de a primi apa, de-a bea apa, etc) apare si organizarea informatiei acumulate sub forma de reprezentari.

Si acum, reprezentarea mintala nu este altceva decat o imagine mintala a unui obiect care nu presupune prezenta acestuia, spre deosebire de perceptie in care prezenta obiectului este necesara, fara ea nu se realizeaza procesul perceptiv. Reprezentarea este un prim pas in reflectarea realitatii obiective, prin sisteme simbolice in care se condenseaza in principal informatia esentiala.

SI ca sa extindem...cu timpul si cu evolutia sistemului nervos, reprezentarile urmeaza a se organiza in scheme cognitive intre a caror elemente functioneaza o serie de operatii sau procese cognitive.


super explicatia mami! ehe, cine este psiholog?bravo pupici

corect! am omis faza cu legatura reprezentari-limbaj-gandire... limbajul/vorbirea - "motorasul" vietii psihice!sic
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.