Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17818
| Pentru copii se poate administra pe post de antitermic, atunci cand febra nu cedeaza la alte antitermice, si trece de 38.5 grade Celsius, 1/2 sau 1 supozitor de novocalmin 300mg (in functie de varsta copilului si recomandarile medicului). |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Pana la 6 luni, ii dadeam cate 1/2, dupa 6 luni, la recomandarea mediului 1 intreg. Multumim lui Dumnezeu, pot numara pe degetele de la o mana de cate ori i-am dat Novocalmin |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 6678
| Noi am folosit novocalmin, cate o jumatate de supozitor numai dupa vaccin, preventiv. Nu mi-a facut febra niciodata si ma intreb daca nu cumva din cauza lui. Oricum, am trecut cu bine peste toate vaccinurile incat nu-mi pare rau ca nu am facut febra! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| leut wrote:Noi am folosit novocalmin, cate o jumatate de supozitor numai dupa vaccin, preventiv. Nu mi-a facut febra niciodata si ma intreb daca nu cumva din cauza lui. Oricum, am trecut cu bine peste toate vaccinurile incat nu-mi pare rau ca nu am facut febra!
subscriu...o singura data nu am respectat 'regula' si atunci mi-a facut febra... |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| la cat timp ii pot administra supozitoarele?karina are febra si siropurile mi le vomita.aici nu stiu daca sunt sau nu,dar mie dr nu mi-a vb niciodata de supozitoare(nici eu nu am intrebat).in schimb am din tara cateva si i-am pus un supozitor azi dimineata.la cat timp ii mai pot administra unul? |
|

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| Fluturas, eu stiu ca la 8 ore se poate da inca un novocalmin. atentie mare cu el e f periculos! mai ales in supradozaj. incearc cumva (eventual bagat in mancare, suc) sa ii dai si alt antitermic care sa nu contina algocalmin (cum e novocalminul) ca sa nu faci supradoza si sa ii scada febra.
dar...eu iti zic asa: daca nu ii scade cu novocalmin, fugi la dr! asta e cel mai puternic si daca nu cedeaza la el e musai sa mergi la dr.
daca intri intr-o schema de antitermice diferite ii poti da asa (dar numai in caz de febra mare, care nu cedeaza la nimic):
1. nurofen (adica aspirina) 2. dupa 4 ore, Panadol/Eferalgan/Calpol (paracetamol) 3. dupa alte 4 ore novocalmin (algocalmin).
ideea de baza este sa nu suprapui 2 doze din aceeasi substanta activa! in caz de febra f mare, poti sa ii dai odata si doua substante combinate (adica ii dai si sirop de nurofen si de panadol sau nurofen si un supozitor de algocalmin).
ce are totusi Karina? ca in ultimele luni tot febra a facut!
multa sanatate! |
|
| multumesc mult pentru explicatie are stomatita,luata de la darius.la noi asa merge,se imbolnaveste unu,imediat ia si alalalt,asa ca.... |
|

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| butterfly wrote:multumesc mult pentru explicatie are stomatita,luata de la darius.la noi asa merge,se imbolnaveste unu,imediat ia si alalalt,asa ca....
offf, saracuta! asta e cand ai doi piticoti! ia unul de la altul! multa sanatate draga mea! |
|
| Andismom wrote:offf, saracuta!  asta e cand ai doi piticoti! ia unul de la altul! multa sanatate draga mea! multumim mult.da,asta e dezavantajul cand sunt doi o boala trebuie tratata de doua ori |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Tudor mi-a facut febra la mare 39.5. Asa, hodoronc-tronc! Eram pe plaja, a inceput sa planga ca nu-i convine nimic, ca vrea in brate... M-am dus cu el urgent in camera (pentru ca el nu maraie de aiurea) si mi-a facut febra 38.3. I-am dat la 11.00 Eferalgan si la 14.00 avea 39.5. I-am dat un supozitor de Novocalmin si, cand am ajuns la doctor la 16.30 cu el, avea deja 37.5. E super! Dupa 2 supozitoare (administrate la interval de 8 ore), nu a mai avut nimic.
|
|
Inregistrat: 1/31/2008 Mesaje: 3374
| I-am administrat si eu lui Darius o data Novocalmin-supozitoare. Incisivii centrali superiori au inceput sa erupa in acelasi timp asa ca i-am pus doua supozitoare in doua seri, cate unul inainte de culcare. I-a scazut si febra repede si l-a si calmat toata noaptea. Sper totusi sa nu mai fie nevoie prea des. |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Si eu i-am dat lui Eden ieri supozitoare de ale noastre Acamol cu diferenta de 6 ore iar astazi avea toata pielea alergie . In Romania a facut de la supozitoare acelasi lucru.Nu pot sa-i dau sirop ca mi-l vomita.Ati auzit sa faca alergie de la ele? |
|
Inregistrat: 1/31/2008 Mesaje: 3374
| Acamol cred ca e o forma de paracetamol (din cate am citit pe net), novocalminul contine metamizol, o cu totul alta substanta, care intr-adevar poate provoca reactii alergice foarte grave. |
|
Inregistrat: 1/10/2007 Mesaje: 5597
| shirel wrote:Si eu i-am dat lui Eden ieri supozitoare de ale noastre Acamol cu diferenta de 6 ore iar astazi avea toata pielea alergie . In Romania a facut de la supozitoare acelasi lucru.Nu pot sa-i dau sirop ca mi-l vomita.Ati auzit sa faca alergie de la ele?
Poate face alergie la vreun excipient folosit la fabricarea supozitoarelor.In tara ce supozitoare i-ai dat? Tot cu substanta activa paracetamol? |
|
Inregistrat: 1/10/2007 Mesaje: 5597
| petro wrote:Acamol cred ca e o forma de paracetamol (din cate am citit pe net), novocalminul contine metamizol, o cu totul alta substanta, care intr-adevar poate provoca reactii alergice foarte grave.
Novocalminul e algocalminul pentru copii,nu e chiar asa de negru dracu` cu reactiile adverse,am mai explicat in alte topicuri,acele reactii adverse apar la foarte putine persoane dintre cele care utilizeaza respectivul medicament,iar alergia la anumite substante active e alta problema. |
|
|