|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17854
| Conform noii legi a invatamantului, au aparut unele modificari majore. Dintre acestea, la sectiunea 4, articolul 29 se stipuleaza:
"În clasa pregatitoare sunt înscri?i copiii care au împlinit vârsta de 6 ani pâna la data începerii anului ?colar. La solicitarea scrisa a parin?ilor, a tutorilor sau a sus?inatorilor legali, pot fi înscri?i în clasa pregatitoare ?i copiii care împlinesc vârsta de 6 ani pâna la sfâr?itul anului calendaristic, daca dezvoltarea lor psihosomatica este corespunzatoare."
Eu am o problema acum pentru ca se pare ca scoala e obligatorie pentru copiii care au 6 ani impliniti la inceperea anului scolar, si grupa pregatitoare care pana acum se facea la gradinita, se va face la scoala.
Andrei insa, in septembrie va avea 5 ani si 10 luni, deci teoretic nu ar fi de scoala. Pe de alta parte, anul viitor el ar trebui sa faca grupa pregatitoare, pentru ca acum e in grupa mare la gradi... Cum pregatitoarea se va face in scoala... habar nu am cum o sa facem...
Probabil va face inca un an de grupa mare la gradi si apoi va intra la grupa pregatitoare la scoala....
Mai trist este ca ei deja fac de la grupa mare cifrele, adunari, scaderi, litere, liniute, betisoare, bastonase.... Daca va face chestiile astea 3 ani la rand... va muri de plictiseala...
Voi cum faceti cu copiii vostri?
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/5/2009 Mesaje: 1230
| noua lege a invatamantului are multe lucruri de neinteles. se pune accent pe cantitate si nu pe calitate.nu ne intereseaza ca bulversam acesti copii ,ne intereseaxa doar dosare,hartii ,comisii procesul de invatamnt nu mai intereseaza pe nimeni.in legatura cu naveta d-l ministru spunea aseara ca in noua lege ca si in vechea lege naveta trebuie decontata dar daca nu o deconteaza din diferite motive primaria-ca nu are bani sau pt ca nu vrea primarul-nu se intampla nimic. noi suntem fara curent electric la scoala de o saptamana pt ca primaria nu a avut bani sa plateasca lumina ei,si?pe cine intereseaza? traim in Romania sau lasa ca merge si asa |

Inregistrat: 10/16/2007 Mesaje: 1610
| Din ce am inteles, eu nu toate articolele din aceasta lege se aplica imediat...grupa pregatitoare va deveni ”clasa 0”,la scoala, abia din anul scolar 2012- 2013.Deci e posibil ca la anul scolar urmator (2011-2012) sa se aplice tot legea veche adica grupa pregatitoare va fi la gradi...Vor fi mai multe lamuriri dupa ce se publica metodologia de aplicare a legii...Oricum eu cred ca va fi un haos total... |

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Oricum e haos, cel putin in capul meu. Alexia e in grupa mijlocie (deci 2011-2012). Ideea mea era sa faca grupa mare (2012-2013) si sa mearga direct la scoala din 2013, motiv pentru care am si inscris-o deja. Nah, acum habar nu am ce sa fac cu copilul si ma gandesc daca trebuie sau nu transferata anul viitor in pregatitoare... E total aiurea pentru copilul meu, oricum... |
|

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| As inscrie-o la clasa pregatitoare la 5 ani si 10 luni. Daca mental este mai avansat decat ceilalti nu are rost sa-l tii la gradi.
Asa se face si aici. Antonia a inceput clasa pregatitoare la 4 ani si 5 luni. |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Asa voi face pentru ca nu am incotro, insa asta inseamna schimbarea grupei, a colegilor, educatoarelor, gradinitei... numai pentru 1 an, dupa care urmeaza clasa I cu aceleasi probleme. De aceea spuneam ca e aiurea; prea multe schimbari in 2 ani. Initial vroiam sa sar pregatitoarea si sa o duc la scoala direct dupa grupa mare... |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| Cred ca si noua lege va tine cat au tinut toate legile,adica foarte putin,tot timpul se schimba.In orice caz este un HAOS total in invatamantul actual.Au redus numarul de clase si lucram simultan cu mai multe clase Au stricat o gramada de clase asa,unind cate doua,amestecand elevi care au fost colegi 6,7 ani ,cu altii... .Trebuie sa-i promovam pe toti sa nu se reduca nr. de elevi si implicit nr. de ore si sa ramanem fara catedra.Cadrele didactice care aveau gradul I si 25 de ani vechime aveau pana acum 16 ore in catedra,acum le-a crescut inapoi catedra la 18 ore,care trebuie sa le scoti de undeva,adica de la ceilalti,in special de la cei tineri,ultimii veniti,care raman fara ore.Eu am si anul viitor catedra,dar la 4 scoli,acum merg la trei,nici macar drumul nu mi-l scot |
|

Inregistrat: 11/5/2009 Mesaje: 1537
| am ajuns si pe aici zilele trecute a trebuit sa dau o declaratie ca in anul scolar 2012-2013 Darius va frecventa clasa pregatitoare( clasa zero). mi-a explicat doamna educatoare ca il pot inscrie si direct la clasa I, pentru ca el implineste 6 ani in martie 2012. el e istet si cred ca ar putea sa mearga la clasa , dar noi ne-am gandit ca dupa legea vece a invatamantului ar fi tot in clasa pregatitoare, dar la gradinita. |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 10/29/2010 Mesaje: 279
| puiul meu implineste 6 ani pe 7 aprilie anul acesta,dar fiind mai bolnavicios il voi inscrie in clasa 1 in 2012.cei care vor face grupa pregatitoare la scoala cred ca vor fi pregatiti de acelasi invatator pina in clasa a4a ,fara sa isi schimbe colegii sau invatatorul. |
|
|