Norme europene pentru saloanele de frumusete
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Kiki
Scris: Saturday, January 6, 2007 1:10 PM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 36610
Integrarea in Uniunea Europeana va insemna, pentru cetatenii romani, si conformarea la noi reguli de igiena. Cele mai multe schimbari au venit ca urmare a transcrierii unor norme europene in legislatia proprie.

Fie ca se aplica pentru modul in care traiesc, in care isi construiesc locuinta sau pentru felul in care se vor tunde ori se vor tatua, noile norme de igiena pe care romanii vor trebui sa le respecte sint in faza de proiecte de ordin de ministru si urmeaza a fi definitivate si adoptate in lunile urmatoare.

In ceea ce priveste activitatea frizeriilor si a saloanelor de coafura, proiectul de ordin existent face obiectul unor modificari continue, iar cei care lucreaza in domeniu sint ingrijorati ca posibilele schimbari le vor modifica modul de functionare.

Ideea ca briciul va fi inlocuit de aparatul de unica folosinta si ca angajatii nu vor avea voie sa mai foloseasca prosoape pentru stersul miinilor dupa spalare, ci servetele de unica folosinta sint doar citeva dintre surprizele ce pot insemna integrarea frizerilor romani in UE. „Speram ca proiectul sa fie finalizat la jumatatea lunii februarie. El a fost supus dezbaterii publice pe site-ul Ministerului Sanatatii, insa am primit foarte multe opinii impotriva, de care vrem sa tinem cont“, declara Bogdan Nica, inspector general in cadrul MSP. Conform proiectului, orice cabinet de piercing, frizerie sau salon de coafura si cosmetica va trebui sa aiba incinte separate cu usi pentru fiecare activitate in parte, inclusiv pentru curatarea, dezinfectia si sterilizarea instrumentelor de lucru. Totodata, fiecare cabinet trebuie sa mentina inregistrari privind dezinfectia, pentru a putea prezenta informatiile in cazul inspectiilor. In plus, saloanele de coafura se vor separa de cele de manichiura si pedichiura.

Pentru angajatii din frizerii si saloane de cosmetica, proiectul prevede ca acestia trebuie sa fi absolvit un curs de igiena si sa fie vaccinati contra hepatitei B. Foarfecele pentru tunderea si filarea parului, aparatele de ras, bigudiurile, agrafele si periile trebuie pulverizate cu un dezinfectant aprobat de minister. Frizerii pot face chiar inchisoare in cazul in care utilizeaza un instrumentar nesterilizat, iar din acest motiv clientii s-au imbolnavit.

Pe de alta parte, clientii sint ingrijorati de faptul ca, o data cu modernizarea saloanelor de frumusete, vor creste si preturile.

SURSA
Maria & Mario
Scris: Saturday, January 6, 2007 1:56 PM
Avatar
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 9883
Deci nici acasa nu se va mai folosi forfecuta pentru cuticule. oare Doar acasa , nu ?
Kiki
Scris: Saturday, January 6, 2007 2:19 PM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 36610
Acasa nu cred ca te verifica cineva daca folosesti sau nu. sic
Maria & Mario
Scris: Saturday, January 6, 2007 2:24 PM
Avatar
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 9883
Sorry, primul acasa era pentru Romania. alcool
Kiki
Scris: Saturday, January 6, 2007 2:31 PM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 36610
hohot hohot Nu ma prinsesem...credeam ca te referi la acasa, la tine acasa hohot hohot Off, limba romana!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.