nervozitate la 8 luni
Subiectul anterior · Subiectul urmator
andrada74
Scris: Sunday, September 23, 2007 6:23 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 11/25/2006
postez aici, pt. ca nu stiu unde.
Se pare ca e ceva cu varsta de 8 luni. La noi s-a schimbat parca dintr-o data. inainte era pasnic, cuminte, acum are accese de nervozitate cind tipa (de fapt urla, are un tignal... nici nu vreau sa ma gindesc la vecini) si face urit. Noi cam stam cu el acasa (eu am de gind sa stau cei 2 ani de concediu, iar sotul are un program f. flexibil) si s-a cam obisnuit cu noi. cum iesim din camera face un scandal teribil. S-a cam invatat si cu suzeta (aici tati e de vina). la masa, cind mincam si noi, la fel, face scandal, desi el e satul. Incercam sa ii dam cit de multa atentie si grija, dar parca e exasperant uneori. Are f. multa vitalitate si tot timpul sta in picioare in patutul lui. Daca am scapa de acele accese de nervozitate si daca am gasi o solutie sa mai stea putin si singur (fara plinsete) ce bine ar fi... Avem vreo sansa?
ANDREEA&BIANCA
Scris: Sunday, September 23, 2007 6:46 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 6/11/2007
S-ar putea sa ii iasa dintii sau i-au iesit si il dor deja sau are el ceva,o sa treaca faza asta,pe de o parte e normal,copilul cand stie ca nu e singur acasa vrea sa fie bagat in seama,si Bianca mai ne"cearta"un pic cand o lasam uneori singurica in camera dar ii trece in 2 minute,isi gaseste ocupatie cu jucarelele.Am inteles eu bine sau ai spus ca la 8 lunite sta in picioare?Oau,felicitari!Bianca nu stie de suzeta,inca din primele zile de viata o refuza cu inversunare si am renuntat sa i-o mai dam.Ai incercat sa il lasi sa planga,sa vezi cand se opreste?Trebuie cumva obisnuit sa stea si singurel.Sigur ai sanse sa il inveti,e mic deocamdata si el trebuie sa asculte de voi parintii nu voi de el.
sousourel
Scris: Sunday, September 23, 2007 7:08 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/18/2006
Ca si orice copilas, testeaza la nesfarsit limitele parintilor. Voi veti stabili ce program are si cand sare calul, urmand sa impuneti anumite reguli. Explicandui-le mereu, mereu, mereu, avand multa rabdare, dar in acelasi timp incepand sa va formati autoritatea parinteasca, veti reusipupici
andrada74
Scris: Tuesday, September 25, 2007 11:47 AM
Nivel

nu, nu i-au iesit dintisorii, dar nici semne nu vedem.
partea cu explicatul nu stiu cum sa o fac, pt. ca nu da semn ca ar intelege. e prea mic.
MNiko
Scris: Tuesday, September 25, 2007 11:57 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
andrada74 wrote:
partea cu explicatul nu stiu cum sa o fac, pt. ca nu da semn ca ar intelege. e prea mic.

Nici la varste mai marisoare nu par a intelege mare lucru din ceea ce la explici, dar daca mereu, mereu repeti aceleasi reguli si nu te abati de la ele atunci se creeaza o obisnuinta si intr-un final va arata si ca intelege.
stele_pe_cer
Scris: Tuesday, September 25, 2007 12:08 PM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
andrada74 wrote:

Nu este deoc "prea mic".Prea mic nu este nici in stadiul de nou-nascut cand il managai, cand ii zambesti, cand ii canti si il alinti.La 8 luni intelege foarte bine ca are nevoie de voi, exact cand voi nu puteti fi langa el.Noi am experimentat acest lucru ceva mai devreme de 8 luni, undeva pe la 6 luni si ceva.Cand ajungeam la usa, incepea Matei sa faca crize de ziceai ca e bagat in priza.De fapt el voia sa raman in camera, alaturi de el.Citisem la vremea respectiva de modalitatea urmatoare: cand vrei sa iesi din camera si stii ca copilul va incepe sa urle, ii spui managaindu-l ca mami iese din camera, ca este lanaga el, dar in alta camera si ca vei veni foarte repede.Va incepe imediat ce nu te va mai vedea sa urle.Intri in camera, il managi si iarasi iesi.De data asta intri peste 30 de secunde, apoi peste 1 minut, apoi peste 3 minute, apoi peste 5 minute.De fiecare data cand intri la copil ii zambesti si il managai, dar firesc, nu cu furie sau cu spume (daca se poateras ).Da rezultate garantat, numai rabadare sa ai.Metoda se aplica mai ales in cursul noptii cand copilul plange dupa mama mai mult, decat dupa lapte.Noi noaptea nu am avut nevoie de metoda asta, in skimb ziua, da.

Multa rabdare ca trece si perioada asta si vin altele si mai tumultoasedance !

PS: asigura-te printr-un control medical ca din punct de vedere fizic este perfect ok copilul, kiar daca voua vi se pare ca plansul copilului coincide cu plecarea voastra de langa el.O parere medicala este cea mai sanatoasa.Nu de alta dar...poate va paste totusi vreo eruptie dentara si...il pocneste tocmai cand ramane singur (nu glumesc si nici nu stiu daca e posibilsic )!
stele_pe_cer
Scris: Tuesday, September 25, 2007 12:14 PM
Nivel

Mai adaug inca ceva referitor la ..."este prea mic": fatul se simte in siguranta in burtica mamei.La atingerea burtii, fatul simte caldura si dragostea cu care este managaiat.Extrauterin, se intampla aceeasi kimie:poate cuvintele noastre sunt prea complicate pt stadiul lor de dezvoltare, dar managaierile, calmul parintilor si siguranta pe care acestia o trasmit pot fi percepute 100% de copil.Mama in special este capabila sa transmita si unui copil de 8 luni sentimentul de siguranta: sunt langa tine, ne desparte numai o usa.SI cand reapari in usa, copilul vede si simte ca asa este.Dobandeste incredere in mama datorita tonului ferm dar cald al mamei, datorita consecventei mamei (fapt foarte important) si nu in ultimul rand copilul invata ca exista momente din zi si din noapte cand este lasat singur si totusi este in siguranta.

Succespupici !
andrada74
Scris: Tuesday, September 25, 2007 10:43 PM
Nivel

stati linistite, ca nu sunt chiar naiva. stiu ca tre sa vorbesti cu el, sa-i explici, insa da dovada de o incapatinare teribila (seamana cu tatal) de foarte mic. am incercat diferite variante, inclusiv cele spuse de voi, pur si simplu nu vrea sa stea singur. am iesit pe usa, incepe plinsul. la dr. am fost la fiecare luna, e sanatos si dezvoltat cum trebuie. acum a racit putin si ma gindesc ca e mai nervos decit de obicei si din aceasta cauza.
stele_pe_cer
Scris: Wednesday, September 26, 2007 9:57 AM
Nivel

Ei, nimeni nu spune ca esti naivapupici !Iar ca "seamana cu..." e mult prea timpuriu ca sa ne dam seama cu cine seamana la caracter.De ex.Matei al meu seamana ca si apetit cu tatal.E usor sa iti dai seama: amandoi manaca bine, pe cand eu sunt mofturoasa.Dar in privinta laturilor comportamentale e aproape imposibil sa te pronunti in primii 2-3 ani de viata.

Daca este putin racit, asta nu e motiv sa planga cand ramane singur.Este racit si in prezenta voastra, si cand nu sunteti voi in camera cu el.Eu o vad ca pe o mica "specula"sic !Speculeaza timpul petrecut cu voi!

Ai incercat sa ii oferi ceva captivant in patut, in tarc sau unde il asezi tu cant timp sunteti plecati din camera?Desi e mare, poti sa ii mai pui un carusle muzical cu o muzica bine cunoscuta, sa ii creeze o stare de confort, cateva jucarele inofensive...Altceva nu-mi vine in minte....
andrada74
Scris: Wednesday, October 3, 2007 11:46 AM
Nivel

din momentul in care am plecat din camera nu il mai intereseaza nimic. Mai nou incepe sa tip cind plec (da' ce tipete!!!). Nu stiu ce sa ma fac cu el, nici la toaleta nu pot sa ma duc. Offf.
stele_pe_cer
Scris: Wednesday, October 3, 2007 12:48 PM
Nivel

andrada74 wrote:
din momentul in care am plecat din camera nu il mai intereseaza nimic. Mai nou incepe sa tip cind plec (da' ce tipete!!!). Nu stiu ce sa ma fac cu el, nici la toaleta nu pot sa ma duc. Offf.

Ai mai sus cateva sfaturi care aplicate cu consecventa dau rezultate sigur.Parerea mea este ca atunci cand parintele ajunge sa spuna "nu stiu ce sa ma mai fac cu copilul meu" deja admite ca pe undeva vina ii apartine si parintelui.No offence, dar nu copilul educa parinte, ci parinte copilul, deci tot parinte trebuie sa caute solutii si sa le puna in aplicare astfel incat sa fie bine pt toata familia.Cand copilul este "tartor" va suferi si el, copilul, si parintii pe langa copil.

Si apoi, scuza-ma, dar la wc cat timp petreci de nu te induri sa lasi copilul sa planga?Mie cu tot cu spalat pe maini cu sapun nu imi ia mai mult de 1 minut.Execeptional 2-3 minute.Ei bine, nici un copil nu a murit idn 5 minute de plans neintreruptangel .
Lilly of the valley
Scris: Thursday, October 4, 2007 7:35 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
vorba lui stelute, nu va muri din plans.
azi 1 minut, maine 2 si tot asa ...lasat sa planga se va dezobisnui.
Fluturas
Scris: Thursday, October 4, 2007 10:28 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
andrada stele are mare dreptate.mai trebuie lasat copilul sa si planga,sa vada ca nu totul se face cum vrea el
si copii mei au fost plangaciosi,nu stateau singuri.nici acum nu stau singuri,decat f putin timp,stiu...e si vina mea....dar la darius au fost altele ce l-au sperit si acum nu mai vrea deloc singur.eu i-am lasat mult sa planga,vorba aia...."fara mila" si a avut roade.si inca ceva...al tau are 8 luni,nu l-ai pus in premergator?asa ti-e si tie mai usor ca vine el dupa tine
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.