Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Reteta dupa care fac eu negresa : - 1 ou - 1 cana zahar - 1/2 cana ulei - 1 cana lapte ( caldut ) - 2 cani faina - 1 lingura bicarbonat rasa - 3 linguri gen ( nu dulceata ) - 3 linguri cacao
Se freaca oul cu zaharul, apoi se adauna, pe rand: uleiul, laptele si gemul. (Nu intrati in panica cand o sa vedeti compozitia flescaita, care se balangane in castron, totul este ok ). Se amesteca bine, apoi se adauga bicarbonatul ( praf, nu trebuie stins cu nimic ), faina si cacao.
Compozitia se puna in tava unsa cu unt ( ulei ) si tapetata cu faina.
Se coace in cuptor la 175-108 grade, cam 35 minute.
Se topeste ciocolata alba la bain-marie si se pune deasupra prajiturei. Puteti pune si nuci, alune etc...improvizati cu ce aveti in casa.
Eu tocmai o savurez:
 |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Sa ai pofta, Taki! Arata foarte bine... |
|

| Kiki wrote:Sa ai pofta, Taki! Arata foarte bine...
Mercik!
De aratat nu arata cine stie ce, dar e super buna! Cred ca a trecut mai bine de 1 an de cand n-am mai pregatit-o! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/2/2007 Mesaje: 2320
| venim si noi la o negresa cand ajungeti in tara ne faci? |
|

|
Promit ca iti fac! Si chec pentru Sonia! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/2/2007 Mesaje: 2320
| taki wrote:Promit ca iti fac!  Si chec pentru Sonia!
daaaaaaaaaa :801: :801: pana ajungeti voi, deja o sa avem unda verde pt chec |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Takiiii Bine ca postezi poze cu prajituri si la alte topicuri vorbesti de diete. Pai, am, citit acolo si ma simt vinovata ca am mancat putina paine azi, apoi dau aici si ce vad?!? Deja salivez... |
|

| cute_baby_of_mine wrote:Takiiii  Bine ca postezi poze cu prajituri si la alte topicuri vorbesti de diete. Pai, am, citit acolo si ma simt vinovata ca am mancat putina paine azi, apoi dau aici si ce vad?!? Deja salivez...
Oops, sorry!
Eu azi am macat 1 feie de paine si 6 felii de negresa. Dar, duminica incep dieta! |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Eu am alta reteta de negresa:
Ingrediente: 250 g margarina, 500 g zahar, 5 linguri cu cacao, 1 cana cu lapte, 4 oua, 200 g faina, 1 pachet praf de copt, nuci, rom , ciocolata, coaja de lamaie
Mod de preparare Se pune la fiert margarina impreuna cu: zahar, lapte, cacao. Dupa ce a fiert, se iau din aceasta compozitie 15 linguri in care se adauga ciocolata, rom, nuci (aceasta va fi glazura). Restul compozitiei se pune la racit, dupa care se adauga galbenusurile, pe rand, apoi faina, praful de copt stins si albusurile batute spuma. Compozitia se coace intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Cand este gata, se toarna peste ea glazura si se poate presara nuca de cocos.
Mod de servire Se poate insiropa inainte de punerea glazurii cu un sirop din 200 ml apa, 7 linguri de zahar, zahar vanilat. Se pun la fiert pentru un gust mai bun, se poate carameliza zaharul si se adauga apa, se da un clocot.

|
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Pai e frumos ca voi sa postati prajituri cu poze si noi sa salivam pe tastatura ? ...Numai cure de slabire tinem cand vedem asa bunatati, stam la calculator pe forum si balotam si noi la dulciuri si slabim...la sfantu-asteapta .
|
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| delfinasa wrote:Pai e frumos ca voi sa postati prajituri cu poze si noi sa salivam pe tastatura  ?  ...Numai cure de slabire tinem cand vedem asa bunatati, stam la calculator pe forum si balotam si noi la dulciuri  si slabim...la sfantu-asteapta  .
Total de acord!
Lasa Miha, ca atunci cand e lumea la dieta facem si noi praji si le punem pe forum |
|

Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Maiculita ce e aici...vreau si eu!!!!! Ce bine arata, Taki, Dana, sunteti de admirat eu cand fac prajituri, le cam mananc ... asa ca mai bine, nu fac. |
|

| Danab, arata super bine negresa ta! |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| |
|

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
|
Merci Taki
Noua ne palce tare mult prajitura asta, asa ca o fac macar o data pe luna cea mai mare parte o manaca sotul si fratele, asa ca nu risc mult |
|
|