Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Kiar nu mai are loc in cadita, dar nu asta e problema, ci se intinde dupa robotul de bucatarie, al carui loc e firesc, pe masa, si isi face moarte la incalzitorul de biberoane, care si el tot pe masa troneaza, apoi se apuca de rontait cadita, de zici ca se rastoarna cu tot cu ea de pe masa, se ridica in picioare, tati e disperat, ca el ii face baitza, iar eu pregatesc camera, hainutzele si biberonul, apoi eu il usuc si tot eu il imbrac.....sa vedem cum vom face trecerea la cada de la dus.....
Am pus cadita lui abastra in cada de la dus, nu are loc toata, dar incape cat sa nu se rastoarne, si sa ne vada.Aseara am mers "pe jos" pana la baie, dar cand a vazut ratza in baie a inceput sa planga .....apoi ne-am jucat cu ratza in camera....si o sa ne mai jucam cateva zile....
Diseara sa vedem daca accepta sa faca baie 2 in 1, adica cadita lui in cada de dus, cu jucariile de rigoare si cu covorasul antiderapant, pe care il adora, ca se vede tare frumos prin apa....
Doamne, ce grele mi se par unele incercari, dar in acelasi timp stimulante pentru noi, parintii...trebuie sa fim ingeniosi, sa avem in permanenta idei de rezerva, planuri de skimb, trucuri, asi in maneca pentru a ne determina puiii sa accepte usor si fara traume skimbarile inevitabile ale vietii... |
|
| Am o dilema...si nu stiu daca procedez corect....sa-mi spuneti voi:eu nu sunt adepta jucatului in cada cu jucarii mai mult de 5-6 minute, exact timpul necesar imbaierii propriu-zise.Nu sunt de acord cu prelungirea timpului de balaceala pentru ca imi e teama sa nu se raneasca, fiind atat de mic, sa nu cada pe spate sa se loveasca cu capul de marginea ramei de dus, desi eu as sta langa el, dar, avand experienta camerei, unde cu mine langa el lua niste cazaturi neasteptate, adica fix in secunda in care eu ma uitam langa el, nu la el, buuuuf, jos.....iar in cada mi se par mai multe periole si mi-e teama ca nu sunt suficient de vigilenta.
Apoi, daca il obisnuiesc de pe acum cu balaceala cate o juma de ora, ma gandesc cu groaza la perioada cand voi incepe serviciul, va trebui sa il iau de cresa, sa il plimb, sa ma joc su el, sa mai stau si juma de ora la baie, sa ii dau sa pape...adica nu mai imi ramane nici un strop de timp pentru mine, pentru informare, pentru a-mi gasi resursele necesare zilnice de a-i furniza tot timpul ceva nou, ceva frumos....
Gresesc ca nu vreau sa-l obisnuiesc cu balaceala?Il privez de o mare.....bucurie?
La vara vreau sa mergem la bazinul de inot, sper sa reusesc sa mituiesc p'acolo pe cineva (scuze, dar numai asa as putea intra si eu si copilul de 1 an si 3-4 luni in bazinul olimpic).Atunci as vrea ca o ora sa stam in apa, sa ne jucam, sa invete sa se tina la suprafata, supravegheati fiind de un antrenor, fireste.....deci, pe undeva, s-ar compensa sau nu?
Ma mai gandesc ca la bazin va sti ca se inoata, se joaca in apa, iar la baie ca se spala, pentru a fi curat, deci ar fi vorba de 2 lucruri total distincte....zic eu, neconvinsa pe deplin.... |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Vaaaai, dar una dintre cele mai mari bucurii ale unui copil este baita, joaca la biata cu jucariile, poate nu juma de ora, dar 5 minute nu inseamna nimic. La bazin e altceva, mai ales la bazin olimpic unde clar nu o sa se joace, ci doar va inota. Abia la 4-5-6 ani se va putea juca in bazinul mare, cand va sti sa inoate bine si va juca jocuri de apa cu alti copii. La varsta asta, joaca in apa e in cadita. Cand va merge la cresa poti sa ii mai reduci putin timpul de baie, adica sa stea 15 minute in baie, si il speli repejor, in 2-3 minute si restul pt joaca.
Cu cazaturile, el deja e mare acum, in curand va incepe sa mearga si se vor schimba lucrurile. Va fi mai sigur pe picioarele lui si daca are covoras antiderapant va fi ok. NU poti sa il tii in fund la baie pana se insoara, trebuie sa il lasi sa se ridice, mai ales daca ai dus. El trebuie sa exploreze, John se ridica in picioare la dus, lua apa in stropitoare, o turna intr-o galetusa, mi se pare ca daca nu il lasi sa exploreze ii rapesti din frumusetea baii. Acum, cand facem baie in cada (ca ne-am mutat si aprtamentul celalalt nu avea cada), nu se mai ridica in picioare, sta in genunchi si asa se misca de colo-colo.
Am citit ca de pe la 2 ani jumate-trei pot face baie singuri copiii, numai ca parintii trebuie sa stea la inceput in aceeasi camera si apoi in apropiere, astfel incat sa auda o bufnitura sau strigatul copilului in caz ca are nevoie de ceva. |
|
| freedelia wrote:Vaaaai, dar una dintre cele mai mari bucurii ale unui copil este baita, joaca la biata cu jucariile, poate nu juma de ora, dar 5 minute nu inseamna nimic. La bazin e altceva, mai ales la bazin olimpic unde clar nu o sa se joace, ci doar va inota. Abia la 4-5-6 ani se va putea juca in bazinul mare, cand va sti sa inoate bine si va juca jocuri de apa cu alti copii. La varsta asta, joaca in apa e in cadita. Cand va merge la cresa poti sa ii mai reduci putin timpul de baie, adica sa stea 15 minute in baie, si il speli repejor, in 2-3 minute si restul pt joaca.
Stiu ca 5 minute nu inseaman joaca in baie, ca nici nu vreau asta....dar eu consider ca joaca se face imbracat, pe "uscat', ceea ce Matei face ore intregi....iar apa va avea timp sa o exploreze si sa se bucure de ea, acolo unde ii este locul: in bazin, si kiar daca este bazin olimpic, vom merge cu colacul, si cu cateva jucarii, ca doar d'aia il platesc sa ma lasa cu copilul, dar copilul sa se simta bine.
Noi vom merge la inot in bazin olimpic, dar la ore de initiere pentru copii...numai ca aceasta initiere se pare ca este pentru copii peste 5 ani, nicidecum sub 5 ani.Nepotul meu nu putut intra sub 5 ani, dar noi avem alte relatii, care sa speram ca ne vor facilita intrarea.
Si apoi ma gandesc ca noi, ca si oameni mari, folosim baia pentru a ne spala, nu pentru a ne juca, adica baia eu o privesc ca pe un loc destinat curateniei trupului, camera de joaca pentru distractie, patul pentru somn, scaunul de masa pentru papat...adica as vrea sa stie de mic utilitatea fiecarui lucru, nu sa isi imagineze ca un obiect poate folosi la ce vrea el....
Ideea era: daca nu il obisnuiesc cu balaceala, copilul nestiind ce-i aia, nici nu o va cere, nu?Dar de ce anume il privez, renuntand la balaceala in favoarea stricta a "imbaiatului"? |
|
| Io una consider baia si o relaxare, chiar si un dus, stau mai mult sub dus cand am timp, sa ma "inmoi" bine, iar in cada imi place sa stau sa citesc, sa ascult muzica...nu stiu de ce il privezi si ai dreptate, daca nu stie, nu cere, dar eu la cati copii am vazut in baie si asa de fericiti, zic ca totusi e important, dar n-as putea sa spun exact de ce. M gandesc ca daca nu ar fi ceva important, nu s-ar face atatea jucarii special pentru baita. Iar cu bazinul, am inteles ca il duci la lectii de inot si nu stiu de ce la noi nu se poate decat dupa 5 ani, ca peste tot in lume se poate de mic bebe, dar aia nu e joaca, adica e un alt tip de joaca, mai mult exercitiu fizic decat balaceala. Daca tu crezi ca ar fi prea greu sau ti-ar lipsi timpul sa il lasi sa se joace in baie, sau daca vrei sa il inveti ca baia nu e de joaca, nu cred ca e o tragedie, dar eu una, dupa ce il vad pe John ce fericit e in apa, nici nu ma gandesc sa il privez de aceasta placere. |
|
| Si in Bucuresti, k si in afara, (presupun) exista un centru (numai de unul stiu eu), unde bebeii mici, kiar de la 6-8 saptamani pot merge "la inot" supravegheat.Este un fel de gimnastica acvatica speciala pentru bebei, iar asistentii te invata cum sa parctici acest lcuru kiar si acasa la tine, in baie.
Noi nu putem frecventa acest centru special pentru bebei, din cauza pretului prea mare (100 euro), pe care nu ni-l putem permite.De aceea, la un pret mult mai mic, vrem sa il dam pe Matei la inot la bazinul de la Lia Manoliu, unde este si foarte aproape de casa (cca 10 minute de merd pe jos).Daca mi se va permite intrarea in bazin cu Matei, va fi si mai bine, ca in costul abonamentului voi face si eu ceva miscare,si Matei. |
|
| John deja face baie mai mult singur, adica cineva sta cu el in baie, dar nu prea se implica in facutul baii pana la sfarsit cand il spalam si apoi iesim. In rest, se joaca el singurel, cu jucariile, mai nou se si lasa pe spate si pluteste un pic pana se scufunda si apoi se ridica, rade si o ia de la capat. Elia attached the following image(s):
|
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Daaa,jucatul in cada e cireasa de pe tortSi eu am lasat-o pe Diana de mica si cand s-a facut mare o lasam singura.Cand se plictisea, striga.Si ea se plictisea dupa vreo ora, iesea creata din cada
Apropo de schimbari, eu tocmai ca am citit aici ce si cum,am instalat cadita pe toaleta in baie.Asa se invata cu locul si n-o sa faca prea mare galagie l trecerea in cada mare.Cu Diana am avut si eu o intreaga istorie...pana la urma a trebuit sa fac eu baie cu ea vreo doi ani |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Noi ne-am mutat incet, dar sigur in baie, dar nu in cada, ci langa cada .
O pun in cadita ei si o spal normal, tinuta de capusor si ca sa nu se sperie si sa planga ( ca asta a fost motivul pentru care am facut acest pas ) dau drumul la robinet si las sa curga in cada noastra. Sasha este asa atrasa de sunetul apei ce curge la robinet incat nu zice nici pas ...nici mie nu-mi vine sa cred ! Cand am terminat imbaiatul fetei, Taka asteapta la usa cu prosopul, o inveleste si in camera la masj cu ea ...
Peste vreo luna vreau sa intru in cada cu ea, am sa incerc ca o pun sprijinita pe genunchii mei...dar pana atunci mai avem timp sa ne gandim la noi metode in caz ca incepe iar orchestra . |
|
| Eu la urmatorul bebe, nu cred ca voi mai face greseala de a imbaia copilul in bucatarie pe masa ! Sau, cel putin nu dupa primele 3 luni, desi nu pot spune ca Matei a acceptat greu skimbarea, dar nici usor nu a fost.Apoi, la al doilea bebe, as vrea sa vad daca ma pot descurca si singura la baitza, ca la Matei numai ajutata de tati am experimentat bucuria baitzei! |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Noi am facut de mici baie in baie, nu prin casa. Mi s-a parut cumplit de greu sa umplu o cada cu apa in bucatarie sau in dormitor. Iar mai nou, am experimentat baia in cada mare. Noi folosim dezinfectant Domestos, ca mi-e greu sa stiu ca nu e super curata cada pentru bebe. Asa am fost obisnuita si eu de catre ai mei! |
|
| Noi am inceput cu baita in dormitor, apoi fiind singura am mutat-o in cada mare...si-i faceam baie singura. De la 8 luni am renuntat la cadita, am montat covoras antiderapant si alte actibilduri antiderapante, o sacosa de jucarii...Oricum se juca numai cu samponul, gelurile de dus, buretii de baie... Cred ca pe la 1an si 4 luni s-a intimplat ceva (alunecat, intrat apa in ochi...) si de-atunci din minut in minut ma anunta "gaca", adica gata, si voia sa stea numai in picioare. Nici eu nu-s adepta balacelii, dar el chiar nu arata nici o placere in a sta in apa, nu-l interesa sa se joace cu apa, mai degraba gusta cosmeticalele de baie. Am rezolvat-o pina la urma. Am facut baie cu el de 2 ori consecutiv si i-am aratat ce amuzant poate fi sa dai din picioare in apa, sa pleznesti apa cu mina... a fost un show in baie... Acum se joaca putin cu apa, eu stau linga el, apoi il spal, timp in care el da din maini si din picioare ca sa-mi faca si mie baita, desi eu sint imbracata ...clatitul pe cap mai rididca probleme, dar sta tati linga noi si il striga sa se uite la el (tati are 1,98m) ... Imi aduc aminte cum ne lasau parintii pe mine si pe sora mea mai mica sa ne balacim vreo jumatate de ora apoi venea tata sa ne spele...era o incintare... ce de freze ii faceam sora'mii dupa ce ii umpleam parul de sampon... ... |
|
Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| Si noi facem de ceva timp baitza in cada mare!De obicei tati o tine si eu o spal, se mai joaca putin cu ratustele sau cu samponelul si o scoatem (totul nu dureaza mai mult de 10-15min maxim caci inca e mica si n-as vrea sa raceasca, mai ales ca apa e la temperatura corpului si pana terminam deja se raceste prea tare). Aseara am intrat cu ea si ne-am balacit, am spalat-o si...l-am pacalit pe tati sa o imbrace I-am spus ca raman in cada sa ma spal si eu, ii pregatisem dinainte hainutele fetei si pampersul si i-am lasat sa se descurce singurei N-a comentat nimic...chiar m-am mirat!Dupa ce am iesit l-am laudat in timp ce vorbeam cu Maria 'bravo pentru tati ca a imbracat fetitaaaa!!!' si se vedea pe fata lui ce mandru era de realizare. Fetelor, cred ca la barbati VORBA DULCE MULT ADUCE si daca le lasi impresia ca fara ei nu poti...s-ar putea sa descoperi ca vor face mai multe decat ne-am fi inchipuit sau sperat...
aaa, in privinta dezinfectarii caditei folosesc DOMESTOS ca are clor, apoi clatesc bine si gata,pot sta linistita.
Va pup si succes cu baita! |
|
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Sunt pro baita si toate deliciile ei! Initial puneam cadita pe masa in bucatarie sa ne fie mai comod, dar de pe la 4 luni, cand a inceput balaceala in stil mare ne-am mutat cu tot cu cadita in vana mare si e mai mult decat grozav. Mutarea n-a pus niciun fel de problema, mai mult adoram baita indiferent de locul in care se intampla. Daca mai avem si crocodilul, broasca sau receptorul de la dus... distractia e maxima. Iar daca si vine apa pe dus si ne stropim si in ochi... ce sa mai povestim, e durere... |
|
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Semnam comdica la stramutati.Cada mare nu e asa fioroasa daca are vreo doua accesorii macaitoare |
|
|