Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Pentru ca nu ne mai ajunge cadinta cea mica, pentru ca am crescut si nu mai putem face baitza pe masa din bucatarie, ne-am gandit sa ne mutam in cada "mare" , care de fapt nu e deloc mare, caci este cabina de dus.
I-am cumparat un colac gonflabil, in ideea ca daca aluneca sa nu se loveasca la cap, iar sub colac am pus un covoras antiderapant cu ventuze.
Acum, problema este ca nu stiu cu ce ar trebui sa dezinfectez cada si daca e necesara dezinfectarea inainte de fiecare baita a micutului.Apoi, pana cand vom dezinfecta cada la baie, adica pana la ce varsta?Parca nu-mi vine sa asez copilul cu funduletul in depunerile care se aduna in cada, depuneri care in mod normal le curat cu chif sau ajax cam o data la cateva zile.
Voi cum procedati? Ce dezinfectant folositi? |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/24/2006 Mesaje: 1062
| Eu am mutat-o pe Sonya in cada mare pe la 10 luni, initial am pus doar o palma de apa ca daca aluneca sa nu inghita apa, apoi am inceput sa o umplu mai mult. Acum cu dezinfectarea... eu spal cu ajax inainte de fiecare baita a fetei, nu am substante de dezinfectat |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17828
| Si eu ma gandeam sa trec la cada mare, dar Andrei inca nu sta singur in fundulet si asta ar insemna sa intru si eu cu el.Intratul ca intratul, dar ce ma fac cand trebuie sa ies, ca tati nu se descurca singurel.
Cred ca o sa mai aman momentul pana cand o sa stea singurel in fundulet. Problema e ca nu prea mai incape in cadita mica
De dezinfectat, poti sa stergi cu spirt eventual, eu asa faceam la Alice cat era mai mica. |
|
| Deja am experimentat cea mai groaznica baitza din intreaga noastra existenta de parinti si bebel ....Matei a inceput sa planga de mama-focului: -nu ii e cunoscuta baia (nu a intrat decat de cateva ori in ea); -ratza-colac era nou-nouta si nu am apucat sa i-o dau (azi am luat-o si in frenezia nostra am crezut ca si bebe va fi la fel de incantat ca si noi); -apa de la dus cred ca l-a speriat si mai tare.
Deci, ce pot sa fac ca sa il fac sa accepte dusul in cada mare?Eu m-am gandit ca pentru cateva zile sa revenim la caditza lui, sa-i dau in cursul zilei ratza sa se joace cu ea, iar in fiecare dimi sa-l duc la baie sa-l spal pe maini si pe fata la quveta, iar inainte de mesele solide la fel, sa-l spal pe maini, apoi cand fac eu dus sa-l aduc la baie cu tot cu scaunul de masa....
Alte idei ingenioase aveti? |
|
| O idee:
* sa pui cadita lui in cadita de la dus sau macar langa ea daca nu incape acolo si sa il speli cu dusuletul la presiune mica - sa il lasi sa se joace cu el cand curge apa - poate nu se va mai speria...
Cu Sonya nu am avut probleme, trecerea s-a facut relativ usor: o vreme am pus cadita ei in cada mare, apoi am clatit-o cu dusul de cand era micuta (2 luni) asa ca nu s-a mai speriat de el. Dupa o vreme am trecut la baia in cada fara cadita ei, dar cu jucariile din cadita ca sa nu i se para ciudat (deci nu prea multe lucruri noi).
Matei sta in picioare? Ma gandesc ca si noi am fost la mare cand Sonya avea abia 1 an si cateva zile si acolo trebuia sa-i fac dus dupa fiecare intoarcere de la plaja, asa ca am intrat cu ea in cadita de dus de la hotel, in care pusesem covorasul de baie sa nu-i fie rece la picioruse, si ne-am spalat in parte cu dusul amandoua. La sfarsit l-am chemat pe tati sa o ia in prosop si eu m-am spalat si am iesit dupa ea. Poti incerca si tu la fel cu Matei (sau tati)... |
|
| Matei sta in picioare numai cand vrea...si in caditza luida semne ca vrea....dar sa vedm daca si sub dus va vrea...deocamdata suntem prea speriati pentru a mai face ceva skimbari....
La varianta cu luatul bebelului de catre tati din dus, nu prea imi convine, caci imediat dupa baie Matei eobisnuit sail iau eu sa il imbrac si sa-i dau papa si sa-l pun in patut, daca lucrurile nu se intampla astfel, incepe s planga.Intr-o seara, in loc sa-l iau sa-i dau bibe, l-a luat atti sa se joace putin cu el, ca nu stiu ce uitasem eu, cred ca suzeta, si hodoronc-tronc s-a pus pe un pland de numa'....dar in ultima instanta probabil ca vom incerca si varianta asta...numa' sa se obisnuiasca cu dusul...
Partea proasta e ca noi pana acum l-am spalat pe matei numai in bucatarie, ca era mai confortabil pentru coloana mea sa il spal pe masa, decat sa stau aplecata in cadita noastra in baie (baia noastra este extrem de mica).
Mi-e groaza cand ma gandesc cum tremura bietul de el, si cum tati abia a reusit sa-l smulga din bratele mele, asa de tare se strangea de tricoul meu... |
|
| Atunci incearca faza cu tati intra la dus cu Matei si se spala ei, iar tu vii si-l iei pe pui dupa ce s-a clatit si ii faci cele pe care i le faci de obicei. Doar ca va trebui ca tati sa se implice si sa il spele pe pusti, tu stai de-o parte sa nu te uzi si apoi tu il iei si il imbraci si tati se descurca singur in baie :compress: |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Si John s-a speriat la dus prima data. Atunci am facut cum a zis Criss, am pus cadita lui la dus si am umplut-o inainte de a-l baga pe el, ca sa nu se sperie de dus. I-am dat aceleasi jucarii cu care se juca in cadita mica si l-am lasat sa se joace in voie, ca si inainte. S-a relaxat, a inceput sa stropeasca in jur, sa se joace cu ratustele...si la sfarsit l-am limpezit cu apa din cada (in primele cateva zile, ca sa nu se sperie de dus). Dupa cateva zile am folost si dusul si nu a fost problema, la inceput l-am dat incet, doar sa picure, apoi mai tare si apoi normal. Cu cabina de dus nu e asa de mare problema, trebuie numai sa se obisnuiasca cu noul loc de facut baie. Cred ca ar fi mai greu sa treaca direct de la cadita la cada. John a facut baie in cada cand am mers in vacanta (la 10 luni) si s-a speriat.
Noi alta problema am avut (asa ca atentie la dusuri!!!) intr-o zi s-a schimbat temeratura apei si l-am ars pe john si dupa aia a durat mult pana cand a acceptat sa fie limpezit cu dusul din nou. |
|
| freedelia wrote:Noi alta problema am avut (asa ca atentie la dusuri!!!) intr-o zi s-a schimbat temeratura apei si l-am ars pe john si dupa aia a durat mult pana cand a acceptat sa fie limpezit cu dusul din nou.
Problema asta apare si la mine, dar incerc sa tin mana pe ea sub jetul de apa sa observ imediat cand se schimba temperatura si sa iau dusul de pe ea. Cu asta nu ai cum sa o dregi, decat daca iti pui incalzitor de apa la baie si speli pe bebe direct prin acel "boiler" instant... Sau il inveti deja pe bebe cu dusurile "scotiene" :hohot: |
|
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 1855
| Eu am luat de la inceput o cadita mai mare pe care o folsesc la amandoi copiii in prezent. Cand Razvan statea bine in fundulet si a inceput sa ne inunde patul din dormitor, l-am mutat cu tot cu cadita in cada mare. La noi cada cea mare e foarte adanca si, daca ar trebui sa-i fac baie in ea, ar insemna sa pun o gramada de apa si e riscant, poate aluneca, asa ca tot cadita lui o folosim deocamdata (el sta cam un sfert de ora in apa calda, asa ca am preferat sa lasam dusurile pt la vara, cand e mai cald). Sta acolo in fundulet si se balaceste, se joaca cu buretele, ratustele etc! Cand e vorba sa o spalam pe Alex, mutam cadita in dormitor, deocamdata incape foarte bine. Si avem un ajutor de nadejde, pe fratior, care uneori se uda din cap pana in picioare! |
|
| Incerc sa va arat cum facea si cum face acum Sonya baie (noi am facut mereu baie in baie, chiar si cand a fost mica-mica): mama_Sonyei attached the following image(s):
|
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Noi acum suntem mari, si John spune singur cand e apa prea calda sau prea rece. Asa ca la el am scapat de problema asta. Si cu incalzitorul ala de apa, noi asta avem si tot nu se rezolva problema. |
|
| La noi problema de ars cu apa nu cred ca va fi, ca eu am o obsesie cu temperatura apei, adica sa fie cat mai....calaie....nu e sanatoasa apa prea calda, in skimb apa mai rece pe langa faptul ca nu il agita, nu ii modifica pulsul, nici nu il face sa simta diferenta de temperatura ca fiind prea mare in momentul in care il scot din apa.Dupa aceeasi teorie l-am spalat inca de cand l-am scos din maternitate.Deci, la noi dusul va fi reglat pe o temperatura scazuta, iar daca flusul va tinde catre putin mai mult, diferenta va fi suportabila.
Ideea este ca nu cunoste baia, cum am mai spus, deci ar trebui cumva sa-l obisnuiesc cu camera de baie in sine.Cred ca in seara asta vom muta cadita lui in cabina de dus, cadita fiind deja plina cu apa si jucariile deja cunoscute, iar peste cateva zile, daca nu se smiorcaie, poate vom da drumul la dus incet-incet, chiar in cadita lui....sa vedem ce reactie are, ca e tare curios din fire.
Va multumesc tare mult pentru sfaturi :geek: . |
|
| Haideti sa ne vedeti si pe noi:
stele_pe_cer attached the following image(s):
|
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17828
| Matei si Sonya, sunteti niste scumpi !
Matei, trebuie sa te muti la baita ca nu mai ai loc voinicule ! |
|
|