Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Uraganul meu, eram sigura ca nu ai renuntat la ideea asta! Mami, eu zic ca poti sa incerci, dar cu avizul medicului tau!Adica nu-l pune in fata faptului implinit, ca nu stii cum reactioneaza, mai ales ca a fost asa de vehement in a-ti contraindica nasterea vaginala. Pupici si sa auzim de bine! |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/1/2007 Mesaje: 636
| Eu nu as risca doar pentru ca asa e la moda in occident. Nu vad care e problema cu cezariana, este si aceea o metoda de a naste, ce conteaza cum aduci copilul pe lume, important e sa fie in cea mai mare siguranta. Riscul de ruptura uterina e foarte mare, de ce credeti ca dupa cezariana se recomanda o pauza de doi ani pana la urmatorul copil, tocmai din cauza ca operatia risca sa se rupa, ei, imaginati-va la ce efort se supune in timpul travaliului taietura de la cezariana, cu toate contractiile alea, ca sa nu mai spun in timpul expulziei, cand trebuie sa impingi. Nu as risca asa ceva niciodata. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| Miri wrote:Uraganul meu, eram sigura ca nu ai renuntat la ideea asta! Mami, eu zic ca poti sa incerci, dar cu avizul medicului tau!Adica nu-l pune in fata faptului implinit, ca nu stii cum reactioneaza, mai ales ca a fost asa de vehement in a-ti contraindica nasterea vaginala. Pupici si sa auzim de bine!
ce fain suna "uraganul meu"!
nu am renuntat complet la idee dar...nici nu m-as risca inutil. mi-ar placea ca experienta o astfel de nastere, cred ca acum, pt ca stiu la ce sa ma astept, asa avea mai mult curaj! dar...voi decide ce este mai bine pt copil si pt mine!
Roxie...nu as risca doar de dragul "modei" o nastere vaginala... conteaza si felul in care nasti, trust me. dar...mai important e binele copilului. eu nu sunt hotarata sa trec peste "orice" pt o nastere vaginala ci doar cochetez si eu cu ideea, daca ar fi ok. |
|
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Uraganul meu, un pupic de la mine.... ca sa te mai gandesti la alternative! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Desi mi-am dorit si eu mult timp o nastere vaginala, cu cat trece mai mult timp de la cezariana cu atat mai mult ma indepartez de ideea de nastere vaginala. in cate am citit la mina am gasit deja mai mult de trei factori care recomanda a doua nastere sa fie facuta prin cezariana, asa ca...mi-e mult prea frica sa risc. Asta zic acum. Cand va fi cazul nu stiu ce o sa fie, poate o sa vreau altceva poate nu. |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 4/16/2009 Mesaje: 60
| eu am trecut prin aceasta experienta. primul copil l-am nascut prin cezariana , in Romania , fiindca apa imi era rupta si ami aveam foarte putina si pe langa asta bb era pelvian, nu era intors cu capusorul jos.....se zbatea mititelu in burtica,,si mi s-a spus ca e nevoie de cezariana de urgenta ca altfel riscam si eu si bb..in 10 minute eram in sala pregatita pt operatie...totul a fost ok...cand Andrei avea 2 anisori si vreo saptamana am ramas insarcinata cu bb2....medicii de aici din Spania mi-au spus ca nu am nici un motiv sa nu nasc normal...ca e destul timp de la cezariana si ca e ok pt nastere naturala...si asa a si fost. am avut o nastere vaginala dupa una prin cezariana, si a fost totul ok...fara nici o complicatie multumesc lui Dumnezeu ca m-a ajutat si am trecut cu bine si peste acele momente cand au venit puiutii pe lume |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| Bifez si eu in categoria celor cu experienta pozitiva de nastere naturala dupa cezariana. Totul a decurs mai mult decat bine, nu am cerut nicio forma de analgezice sau epidurala,iar bebelusa e perfect sanatoasa. Singura problema ar fi la mine, o ruptura de perineu de gradul 2, dar e un pret mic pentru o nastere rapida si un travaliu de numai 1h dupa ruperea membranelor, fara hormoni de inducere. Asa ca mamici cu cezariana, daca aveti posibilitatea si va doriti cu adevarat, se poate si nastere naturala dupa cezariana, contrar 'opiniei' majoritatii medicilor din Romania. Riscuri exista si la nasterea naturala si la cea prin cezariana, dar cu o informare corecta si credinta in Dumnezeu puteti lua o decizie buna atat pentru bebe cat si pentru voi! |
|
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Beavo, Misha, ma bucur foarte mult pentru reusita nasterii naturale...deja s-a format o idee preconceputa ca nu este posibil asa ceva dupa cezariana! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| Da,Aurishta,din pacate la noi in tara nu prea se mai incurajeaza nasterea naturala si medicii gasesc tot felul de motive pentru a invoca nevoia de cezariana. Eu am suferit enorm cand am aflat ca trebuie sa fac cezariana la al doilea copil, dar cum nu era alta solutie din cauza pozitiei bebelusului, m-am impacat cu ideea. La a treia nastere am sperat din toata inima sa pot naste natural, mai ales pentru sentimentul de implinire pe care il ai dupa nastere,dar si pentru ca ma speria gandul ca o viitoare sarcina ar fi conditionata de cele 2 cezariene, daca nu chiar interzisa ( in cel mai rau scenariu). Ma pot considera binecuvantata ca am avut aceasta sansa si nu pot decat sa le doresc tuturor viitoarelor mamici o nastere atat de usoara ca a mea! |
|
| misha wrote:....din pacate la noi in tara nu prea se mai incurajeaza nasterea naturala si medicii gasesc tot felul de motive pentru a invoca nevoia de cezariana. ... Foarte adevarat! Si trist! Ceea ce ar trebui sa fie rarissim, doar in caz de forta majora, de multe ori este luat ca optiune inca din start! Si multi medici au grija sa dea "un bobarnac" catre aceasta optiune! |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/24/2014 Mesaje: 404
| Si eu am cezariana facuta acum aproape 6 ani, si la al doilea bebe voi naste natural daca nu apar complicatii..aici nu ai cum sa alegi tu..ma sperie putin dar as fi mai mult decat bucuroasa sa trec prin asta, cred ca m as simti implinita ca mama si femeie..asa vad eu :) |
|
| dia27 wrote:....ma sperie putin dar as fi mai mult decat bucuroasa sa trec prin asta, cred ca m as simti implinita ca mama si femeie..asa vad eu :) Dia , nasterea naturala n-are de-a face cu asta, si cu cezariana esti la fel de mult mama si femeie ...deja o experimentezi! A naste natural este doar ceva.....natural , ca sa zic asa, mult mai bine pentru organismul tau si cel al copilasului...toate procesele decurg firesc si asta nu poate fi decat spre bine! Eu iti doresc din inima sa fie asa cum ti-ai planificat...depinde mult si de cine te va asista la nastere! |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 3/7/2014 Mesaje: 229
| aurishta wrote:Dia , nasterea naturala n-are de-a face cu asta, si cu cezariana esti la fel de mult mama si femeie ...deja o experimentezi! A naste natural este doar ceva.....natural , ca sa zic asa, mult mai bine pentru organismul tau si cel al copilasului...toate procesele decurg firesc si asta nu poate fi decat spre bine! Eu iti doresc din inima sa fie asa cum ti-ai planificat...depinde mult si de cine te va asista la nastere! 8
Asa este, cu siguranta este de dorit nasterea naturala, insa daca ai nascut prin cezariana, nu esti mai putin mama sau femeie. Din pacate cezariana este prezentata ca fiind ceva mult prea dramatic din toate punctele de vedere, si din aceasta cauza multe femei care isi doresc sa nasca natural si ajung la cezariana (printre care si eu) sunt marcate profund, se simt vinovate, neimplinite, dezamagite, si de aici e doar un pas pana la depresie. |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/24/2014 Mesaje: 404
| Ah fetelor, dar nu am zis ca ma simt mai putin femeie si mama daca nasc tot prin cezariana :))) doar ca asa mi as dori sa se intample natural si cred ca asta m ar implini pe mine sufleteste, nu stiu cum sa explic exact, asta simt eu... pe toate! |
|
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Dia, eu te inteleg perfect! Mi-am dorit enorm de mult sa nasc natural, dar nu a fost sa fie... La cea de-a doua nici nu s-a mai pus problema pentru ca aparusera si mai multe probleme medicale. |
|
|