Nasterea vaginala dupa cezariana
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Andi&Mariuca
Scris: Sunday, March 18, 2007 2:53 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/14/2006
ce ziceti de asta?

in State stiu ca VBAC (vaginal birth after cesarean) este o noua moda. stiti cazuri in Romania?

pe mine ma batea un gand, ca a doua nastere sa fie vaginala, asta dupa o prima prin cezariana. dr meu are insa o parere cam proasta despre asta si nu o recomanda, cel putin nu mie... maseluta

voi ce parere aveti? stiti pe cineva care a nascut asa?

Roxanel
Scris: Sunday, March 18, 2007 3:40 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/13/2006
Si pe aici se poarta dar sa ai cel putin 2 ani de la cezariana.

Poti incerca dar dr iti recomdanda.
mihaela75
Scris: Sunday, March 18, 2007 3:58 PM
Nivel

Inregistrat: 2/22/2006
Eu nu risc ca am putin timp trecut de la cezariana.daca aveam vreo 3-4 ani mai mergea.Am auzit de spitale in State care nu accepta VBAC pt ca au fost multe plangeri si medicii nu mai risca.E cam cu semnul intrebarii nasterea astascratch
Andi&Mariuca
Scris: Sunday, March 18, 2007 4:09 PM
Nivel

da cam asa este Miha! e cu semnul intrebarii pt ca se poate sa ai noroc sau nu!uff
si eu cred ca riscurile sunt f mari. vorbind cu dr meu despre asta el mi-a zis categoric "de ce sa ne complicam inutil si sa ma tem pt coronarele mele si ale dvs.?" si are dreptate omul in cele din urma, nu? e cam riscant.

stiam si eu ca se recomanda minimum 2 ani sau chiar 3 inainte de VBAC.
Miri
Scris: Sunday, March 18, 2007 9:15 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Anca, unul din riscurile majore care pot sa apara la o nastere vaginala, dupa o cezariana, este ruptura uterina - cu hemoragie masiva si efecte secundare asupra mamei si fatului!- pe cicatricea primei nasteri!Crezi ca o sa gasesti medicul sa-si asume acest risc?uff
Asa ca, chiar daca trec 2 ani de la prima nastere, e bine sa te gandesti- si sa accepti- probabilitatea unei a doua nasteri, tot prin cezariana!sic
sousourel
Scris: Sunday, March 18, 2007 9:23 PM
Nivel

Inregistrat: 2/18/2006
Eu cunosc o mamica cu trei copii (mari, deci e vorba de acum 16 ani) care a nascut intai cu cezariana, apoi normal inca de doua ori. Dar....sa fiu in locul tau, cred ca tot pt cezariana as opta.
Andi&Mariuca
Scris: Monday, March 19, 2007 8:21 AM
Nivel

Miri, am citit f mult despre riscurile nasterii vaginale dupa cezariana si, culmea, mai toti medicii (americani, care altii?) zic ca ruptura uterina este cel mai mic risc! what fool eu una nu cred asta si zic, ca si tine, ca este cel mai mare si cel mai periculos risc la care ma pot supune. de fapt asta incerca sa imi explice si doctorul meu: daca mi se rupe uterul, risc sa ii mor sub ochi fara sa ma poata ajuta f mult sau sa raman cu sechele toata viata, asta in afara de ce ar putea pati copilul!plans pale asa ca mai bine nu...

Sousourel
, f interesant cazul de care vorbesti tu! si eu am avut colega sa salon cand am nascut, o tiganca care avea acasa vreo 4 copii si nu stiu cate avorturi la activ, ea avea atunci (cand am nascut eu) 42 ani, primul copil il nascuse la 13 ani what what what prin cezariana - banuiesc ca din cauza varstei si a imaturitatii corpului - si urmatorii copii pe cale naturala iar ultimul (cu care ocazie am intalnit-o eu) era prin cezariana facuta de urgenta pt ca avea eclampsie.
deci se poate naste si vaginal fara probleme, dar vorba ta Miri, care dr isi asuma riscurile aferente?
Maria & Mario
Scris: Monday, March 19, 2007 10:50 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Asa cum a spus si Roxanel, aici se practica. Sub supraveghere medicala . ras Si nu am auzit de cazuri negative. Eu oricum recomand nasterea naturala !!!!!
Alina
Scris: Monday, March 19, 2007 2:32 PM
Nivel

Inregistrat: 3/27/2006
Andismom wrote:
stiti pe cineva care a nascut asa?

Da, eu stiu pe cineva si acel cineva e bunica acum si are o fata de vreo 35 de ani. Deci se intampla in Romania cu multi ani in urma.
Andi&Mariuca
Scris: Monday, March 19, 2007 2:54 PM
Nivel

Alina wrote:

Da, eu stiu pe cineva si acel cineva e bunica acum si are o fata de vreo 35 de ani. Deci se intampla in Romania cu multi ani in urma.

wow!!!!! bravo ei!bravo

eu intrebam in ideea in care as vrea sa stiu daca exista o practica in acest sens, daca stiti medici care sa practice asa ceva in mod curent...pt ca sunt f curioasa cati au curajul sa mearga mai departe si sa nu fie "comozi", sa recomande tot cezariana.

asa cum spuneam si eu Alina, sigur exista si au existat cazuri multe (vezi cel al femeii despre care vb eu mai sus in care sigur nu a facut cezariana ca probabil nu s-a obosit nimeni sa ii faca).

daca stau sa ma gandesc bine este asa o loterie cu nasterea asta... poti sau nu sa ai surprize. femei aparent sanatoase au dificultati in a naste normal sau fac tot felul de complicatii... hm!
MNiko
Scris: Monday, March 19, 2007 3:04 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Mi-am dorit enorm de mult sa nasc normal si nu mi-am revenit chiar asa usor in urma faptului ca a trebuit sa fac cezariana. Mi-as dori sa pot naste normal la urmatoarea sarcina pt ca am sintit o ruptura intre mine si copil in timpul operatiei. Si pentru ca laptele ar veni mai repede. Dar eu sunt prima care cedez in favoarea cezarienei. Prima data am tot asteptat sa nasc normal si am tot asteptat pana cand a fost aproape prea tarziu. Am trecut prin prea multe emotii din cauza asta si nu vreau sa se repete. Daca sunt hotarata sa fac cezariana n-o s-o programez dupa termen si astfel evit multe din riscurile la care m-am expus prima data. Asta fara sa iau in calcul riscurile la cere se supune o mama cu o cezariana vrand nastere normala. Pt mine astea sunt un motiv in plus sa aleg eu cezariana.
Alina
Scris: Monday, March 19, 2007 3:16 PM
Nivel

Inregistrat: 3/27/2006
E intr-adevar o loterie, viata insasi este una. Eu cred cu tarie in faptul ca, daca iti cunosti trupul, stii daca poti naste vaginal sau nu. Daca uterul e refacut in totalitate, adica muschii sunt prinsi, cu siguranta ca o nastere naturala ar putea avea loc.
Andi&Mariuca
Scris: Monday, March 19, 2007 3:32 PM
Nivel

Alina wrote:
E intr-adevar o loterie, viata insasi este una. Eu cred cu tarie in faptul ca, daca iti cunosti trupul, stii daca poti naste vaginal sau nu. Daca uterul e refacut in totalitate, adica muschii sunt prinsi, cu siguranta ca o nastere naturala ar putea avea loc.

da ai dreptate Alina!pupici eu cred ca nu m-ar tine balamalele cu durerea aferenta decat dc mi-ar face peridurala... dar totusi nu am de unde sti cat de tare as suporta durerea asta, nu? avand in vedere ca eu nu am stat in travaliu decat vreo 4 ore si alea cu dureri normale, suportabile...

totusi, in cazul meu, a fost necesara cezariana (si nu am optat pt ea sau nu am planificat-o de frica sau motive medicale ) din cauza insuficientei de progresie... travaliul intrerupt si lipsa dilatarii. asta inseamna ca dumnealui corpul nu m-a ajutat, deci ma intreb de ce m-ar ajuta a doua oara daca chiar as decide sa nasc normal?

daca as avea garantii 100% (ceea ce nimeni nu imi va da, evident) ca voi putea naste asa fara nici un pericol, atunci pe bune ca m-as stradui sa o fac. da toate astea numai in ideea in care sala de cezariana sa fie pregatita in orice secunda pt ca de altfel este si o conditie esentiala sa ai la dispozitie personal si instrumentar chirurgical pregatit ca sa intervina in caz de probleme.

cum zicea si MNiko... si eu am suferit enorm din cauza faptului ca nu am nascut vaginal... o sa ziceti ca sunt nebuna si frustrata poate (frustrata chiar sunt) dar am simtit cumva ca...nu sunt femeie!scratch nu-mi explic f clar de ce insa asa am simtit multa vreme... acum nu ma mai preocupa f tare pb asta pt ca ma bucur ca totul s-a terminat cu bine si fara alte complicatii insa mereu imi vine in minte intrebari : "oare as fi putut in cele din urma? as fi reusit? cat de greu ar fi fost? era mai bine natural pt mine si pt copil?"... oricum intrebarile acum sunt tardive.
Roxanel
Scris: Monday, March 19, 2007 3:59 PM
Nivel

Inregistrat: 3/13/2006
Eu am nascut prin cezariana, din motive medicale, mi-a placut si asta am sa aleg si a doua oara. Nu m-a atras niciodata nasterea vaginala si am avut noroc.sic
Andi&Mariuca
Scris: Saturday, October 13, 2007 3:43 PM
Nivel

am si eu o obsesie...dance oare as putea normal a doua oara?oare oare nu innebuneste dr meu daca il intreb iar de chestia asta desi mi-a zis categoric "nu" in cateva randuri pana acum?scratch sic

chiar ma tenteaza sa incerc o nastere naturala... ma tot gandeam in ultimele zile ca ar interesant daca travaliul s-ar declansa singurel la a doua sarcina si ar avansa f rapid catre o dilatatie mare care sa il "induplece" pe dr sa nasc normal...sunt dusa cu capul, asa-i?sic fool

chiar as fi curioasa sa aud povestea cuiva care a nascut de curand normal dupa o cezariana!ras
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.