Nasterea prin hipnoza
Subiectul anterior · Subiectul urmator
SorinaV
Scris: Wednesday, March 4, 2009 2:05 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Nasterea prin hipnoza

Majoritatea femeilor însarcinate sunt îngrijorate de modul în care vor face fata durerii din timpul travaliului, mai ales daca este vorba de prima sarcina. Acest lucru este foarte normal si de înteles. Însa aceasta îngrijorare este de cele mai multe ori transformata în anxietate datorita credintei ca “în zilele noastre” nici o femeie nu ar trebui sa îndure durerile “barbarice” ale nasterii. Practic, acest lucru ne spune: “mai mult ca sigur ca nu vei putea suporta durerea din timpul travaliului, dar fii linistita pentru ca exista suficiente ajutoare”.

Cu toate ca este o certitudine faptul ca travaliul implica durere, presupozitia ca majoritatea femeilor nu-i vor putea face fata este falsa. Femeia este puternica si este construita atât de frumos, atât de ingenios, încât sa poata face fata durerii obisnuite a unui travaliu normal. Nasterea prin hipnoza reprezinta o abordare alternativa – colaborarea cu durerea în timpul travaliului.

Recurgerea la analgezice face parte din nevoia disperata de a ramâne în control în timpul travaliului si multi cred ca pentru a da nastere, acesta este exact lucrul de care avem nevoie. Dar de fapt femeia trebuie sa dea drumul controlului mintii constiente si sa lase corpul sa preia conducerea în timpul travaliului. Acest lucru permite corpului sa patrunda într-o stare de relaxare care faciliteaza eliberarea hormonilor nasterii, a hormonilor anestezici si sa duca la o decurgere lina a travaliului. În starea de transa hipnotica controlul mintii constiente este mutat asupra mintii inconstiente, acea minte înteleapta si plina de resurse nebanuite care stie sa colaboreze cu organismul si sa-l ajute mai degraba decât sa-l controleze, pentru a purta un travaliu cât mai normal si natural cu putinta, asa cum a fost el construit sa o faca. Cu cât te vei abandona mai mult senzatiilor din timpul travaliului si vei renunta la nevoia de a fi deasupra lor, în control, cu atât mai mult durerea se va transforma în ceva mult mai dulce si mai usor de suportat iar nasterea va deveni o experienta placuta, de neuitat.

Sursa: http://nastereprinhipnoza.ro/index.htm
leut
Scris: Wednesday, March 4, 2009 3:05 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/15/2006
Mi-a placut articolul...multumim!pupici De fapt trebuie sa avem o doza mare de curaj, sa ne gandim ca in cateva ore o sa treaca tot si gata. Importante sunt momentele de dupa...sic
bulibuli
Scris: Wednesday, March 4, 2009 3:10 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
eu chiar cred ca ar functiona, dar nu stiu cum, nu prea inteleg cum poti sa-ti induci aceasta stare... cred ca reusesc sa aplic metoda uneori, dar numai pt o durere de scurt timp (gen epilat cu ceara), si nu am nici un control asupra ei.. uneori imi reuseste, alteori nu...
oricum, interesant articolulthumright
petro
Scris: Wednesday, March 4, 2009 6:46 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/31/2008
Mai, eu cu cateva zile inainte sa nasc mi-am zi ca nu are de ce sa-mi fie frica de nastere daca nu am nascut niciodata. Asadar, nestiind la ce dureri sa ma astept (cumplite si ingrozitoare cum zicea maica-mea) nu am avut nici o durere nici in timpul travaliului nici in timpul nasterii. Va mai spun ca fiind pe masa de nastere, intre doua contractii mi-am pus intrebarea: "Oare acum ar trebui sa ma doara si sa tip?"hohot hohot hohot Cred ca tine de autosugestie.
SorinaV
Scris: Wednesday, March 4, 2009 9:59 PM

BuliBuli, pentru o nastere prin hipnoza "eficienta" este necesara o pregatire anterioara, in ultimele 6-10 saptamani de sarcina sa zicem. Asta inseamna sa te familiarizezi putin cu hipnoza, cum functioneaza si ce inseamna ea de fapt, cu factorii care contribuie la intensificarea senzatiei de durere, etc.
Apoi, o data pe saptamana este necesar sa mergi la un psihoterapeut sau asculti acasa un CD de hipnoza pentru a te pregati pentru nastere. Vei invata astfel cum sa respiri corect, cum sa te relaxezi si vei repeta in plan mintal nasterea bebelusului tau intr-un mod cat mai natural, sigur si lipsit de disconfort cu putinta. Inconstientul nostru nu face diferenta dintre real si imaginar. Astfel ca atunci cand va veni momentul nasterii prorpiu-zise, isi va spune: aaa, eu am mai nascut pana acum de x ori (de cate ori ai repetat nasterea in plan mintal) si totul a decurs asa... si va reactiona exact asa cum a invatat in timpul sedintelor de hipnoza, adica fara teama, fara disconfort, respirand corect, relaxat, lasand organismul sa-si faca treaba pentru care a fost construit sa o faca.

Petro, sa stii ca si eu auzeam femeile tipand in sala de nasteri. Credeam ca momentul cel mai greu este expulzia, dar nu am simtit absolut nimic, decat cum iesea bebe, fara nici o durere.

Leut, eu si acum cand imi amintesc de ziua nasterii lui Bogdan, mi-o amintesc ca fiind cea mai insorita zi din viata mea hearts
shirel
Scris: Thursday, March 5, 2009 12:05 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Eu am practicat autosugestia si meditatia in timpul nasteri,dar eu o practic de multi ani si cu ajutorul ei si cu puterea mea de a invinge orice durere am nascut foarte repede si usor.
Nu stiu de ce eu denumesc hipnoza ca o stare de meditatie in care cineva te introduce si anume ca acel hipnot sa fie alaturi de tine la nastere.Apropo sotii in general pot ajuta sotia daca participa la nastere prin tot felul de propozitii ajutatoare hipnotice care ajuta foarte tare pe tot parcursul nasterii.

Aaaa,inca ceva ce mi-am adus aminte astazi se fac si operatii fara adormire deci pe viu cu ajutorul hipnozei in care nu se simpte nici un fel de durere in timpul taieri.Am vazut chiar nu demult un film documentar in legatura cu asta.
Miri
Scris: Thursday, March 5, 2009 4:54 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Am vazut si eu un film documentar despre operatiile sub hipnoza!thumright Mare e capacitatea creierului uman si atat de putin cunoastem despre ea....uff
SorinaV
Scris: Thursday, March 5, 2009 9:10 PM

Asa este, unele spitale din SUA au angajati psihoterapeuti in cadrul sectiilor de uregente, care folosesc cu succes hipnoza in cazul traumatismelor grave, in special la arsi. Persoanele care au beneficiat de aceasta tehinca au marturisit ca au simtit ca si cum cineva din interiorul lor le-ar fi spus cum pot sa-si reduca si sa-si controleze durerea.
Si la noi in tara dar mai mult afara, se folosesc tot mai des operatiile dentare cu anestezie hipnotica si functioneaza foarte bine.
Nasterea prin hipnoza este inca o noutate la noi, speram sa nu mai fie asa pentru mult timp, deoarece este cea mai naturala si mai placuta metoda de a naste, alaturi de nasterea in apa.
Shirel, ai foarte mare dreptate in ceea ce spui. Cea mai buna varianta de a naste prin hipnoza este cea in care ai un psihoterapeut alaturi de tine pe toata durata travaliului (sau un sot, sau o asistenta, o moasa pregatita sa te ajute cu sugestii pozitive). Insa in unele spitale, cum a fost si cel in care am nascut eu, nu este permisa asistenta altor persoane la nastere. Iar in astfel de cazuri se poate folosi autohipnoza care functioneaza la fel de bine si de eficient.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.